Naisten Futsal-Liiga: ACE finaaleihin, Ylöjärven Ilveksen liigapaikalle sinetti

ACE:n ja FC Sport-j:n välinen välieräsarja sekä Ylöjärven Ilveksen ja Mad Maxin välinen liigakarsintasarja ratkesivat lauantaina. ACE kaatoi kotonaan FC Sport-j:n jatko-ottelun jälkeen maalein 3-1 ja eteni finaaleihin, joissa vastaan asettuu GFT. Ylöjärven Ilves puolestaan varmisti 0-3-vierasvoitollaan paikkansa ensi kauden Futsal-Liigassa.

La 6.4. klo 15.00 – Tamppi Areena, Tampere

Maalit: 0-1 Pipsa Lahtinen (4.52), 1-1 Oma maali (10.11), 2-1 Maria Tetri, 6m (41.35), 3-1 Anniina Myötyri, 10m (41.54)

ACE:n ja FC Sport-j:n välisen kolmannen ja ratkaisevan välierän avausmaalin teki vierasjoukkue. Vaasalaiset siirtyivät ottelussa johtoon ajassa 4.52, kun Pipsa Lahtinen loi itselleen tilaa vasemmalla laidalla ja laukoi pallon tarkasti takakulmaan. Kotijoukkue ACE:n 1-1-tasoitus syntyi ajassa 10.11, kun Maria Tetrin maalille laukoma sivurajapotku kimposi vierasjoukkueen pelaajan kautta maaliin.

1-1-tilanteessa toiselle jaksolle edennyt kamppailu jatkui tasaisena, ja kun jälkimmäinen 20-minuuttinen ei lisämaaleja tuottanut, siirtyi ratkaisu jatko-otteluun. Ajassa 41.35 FC Sport-j:n maalin edessä tapahtunut rike tuotti ACE:lle rangaistuspotkun kuuden metrin pisteeltä. Maria Tetri ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä, vaan laukoi kotijoukkueen varmasti 2-1-johtoon. 19 sekuntia myöhemmin ACE pääsi FC Sport-j:n riketilin täyttymisen myötä ampumaan kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä. Anniina Myötyri sijoitti pallon oikean tolpan juureen vieden tamperelaiset jo 3-1-johtoon.

Jatko-ottelun jälkimmäisellä puoliskolla FC Sport-j lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla pelaten. ACE kuitenkin kesti loppuun asti ilman takaiskuja, joten summerin soidessa tamperelaiset pääsivät juhlimaan 3-1-voittoa ja finaalipaikkaa.

Linkit:
Kokoonpanot ja tilastot
Ottelulähetys (3. välierä)

Kuva: Ylöjärven Ilves

Mad Max – Ylöjärven Ilves 0-3 (0-2)
La 6.4. klo 15.00 – Valkeakosken liikuntahalli

Maalit: 0-1 Saara Viitanen (5.38), 0-2 Heidi Linjamaa (13.53), 0-3 Elisa Mattila (36.11)

Liigakarsintasarjan ensimmäisen ottelun maalein 7-1 voittanut Ylöjärven Ilves aloitti toisenkin kamppailun hyvin, kun vieraat siirtyivät johtoon maalivahti Saara Viitasen laukomalla maalilla ajassa 5.38. Pakkovoiton edessä olleen kotijoukkue Mad Maxin tilanne tukaloitui entisestään, kun Heidi Linjamaa viimeisteli taidokkaasti nopean hyökkäyksen päätteeksi ja muutti lukemat 0-2:een ajassa 13.53.

Karsintasarjan toinen ottelu pysyi tasaisempana kuin ensimmäinen kohtaaminen, mutta ylöjärveläisten johto piti, eikä Mad Max onnistunut nousemaan iskutäisyydelle. Toisen jakson lopulla kotijoukkue haki kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta valkeakoskelaisten syötön katkaissut Elisa Mattila pääsi laukomaan omalta kenttäpuoliskolta tyhjään maaliin. Ajassa 36.11 syntynyt 0-3-osuma jäi pelin viimeiseksi, joten ylöjärveläiset ratkaisivat karsintasarjan suoraan kahdessa ottelussa. Ylöjärven Ilves nähdään Naisten Futsal-Liigassa myös ensi kaudella ja Mad Max jatkaa Futsal-Ykkösessä.

Linkit:
YIlveksen otteluraportti
Maalikooste

***

Keskiviikkona 10.4. Tampereella alkavissa Naisten Futsal-Liigan finaaleissa kohtaavat ACE ja GFT. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Lauantaina 13.4. pelattavassa pronssiottelussa ovat vastakkain Ilves FS ja FC Sport-j.