Takaisin
10.9.2018 klo 12.51

Naisten EM Futsal Main Round Portugalissa 12.-15.9

Jaa:

Naisten EM Futsal Main Round Portugalissa 12.-15.9.

Suomen naisten futsalmaajoukkue matkaa 12.-15.9. pelattavaan naisten EM Main Round karsintaturnaukseen Portugalin Pavihão Dr. Salvador Machadoon . Mukana Main Roundilla on vielä 16 maata, jotka on jaettu neljään lohkoon. Näiden lohkojen voittajat etenevät helmikuussa 2019 järjestettävään ensimmäiseen naisten EM-lopputurnaukseen. Suomen lohkossa pelaa isäntämaan, ennakkosuosikki Portugalin lisäksi, Serbia ja Tsekki.

- Paikkansahan Suomi lunasti voittamalla Preliminary Roundilla elokuussa Liettuassa molemmat ottelunsa, niin Liettuaa, kuin Slovakiaakin vastaan ja eteni näin turnausvoittajana jatkoon. Liettuan turnauksen annista päävalmentaja Jaakko Laitinen summasi.

- Totta kai jatkopaikka oli se kaikkein tärkein, mutta tulevaisuutta ajatellen kolme kovaa ja erittäin merkityksellistä peliä lisää oli ehdottoman iso juttu. Joukkueen kehityksen kannalta nämä pelit ovat tosi tärkeitä ja valmistavat meitä myös seuraaville vuosille.

- Joukkueessa kaikki ovat amatöörejä, mutta silti valitut pelaajat saavat vapaata töistään tai koulusta ja pääsevät näin edustamaan Suomea. Ainoastaan Sini Lauerman kuntoutus ei ehtinyt tarpeeksi pitkälle ja hän joutui harmiksemme jäämään pois, Laitinen jatkaa.

Vastustajista Portugalissa Laitinen analysoi, että Serbiassa on vahva palloilukulttuuri ja aina heillä on voittamisen halu. Mutta nyt heillä on monta uutta pelaajaa, eivätkä ole paljoa pelanneet otteluita, siksi Serbia on hyvä ensimmäiseksi vastustajaksi Suomelle. Toisessa ottelussa tulee vastaan isäntämaa Portugali. Heistä Laitinen kommentoi seuraavaa.

- Portugali on yksi kovimpien viiden futsalmaan joukossa, mistä on osoituksena myös lopputurnaukseen pyrkivän huippumaan Espanjan kanssa pelatut tiukat harjoitusottelut. Maaotteluissa Japania vastaan Portugali otti kaksi varsin selkeää voittoa. Otteluiden lisäksi Portugali on leireillyt parin viikon ajan yhdessä ja näin valmistautunut todella huolella turnaukseen.

- Tsekki on uskoakseni hyvin samantyyppinen joukkue kuin Slovakia ja meidän välinen ottelu tulee varmaan olemaan maalin parin erolla ratkaistava tiukka vääntö. Ottelun ratkaissevat pienet asiat. Kuitenkin tälle pelille tarkemmat askelmerkit saadaan vasta, kun nähdään mikä on sarjatilanne tuolloin, Laitinen linjaa.

Mutta millaiset mahdollisuudet Suomella on lohkovoittoon. Eihän yksittäisten otteluiden voittaminen ole mahdotonta, mutta Portugalin voittaminen vaatii kyllä Suomen naisilta kaikkien aikojen parasta peliä.

- Puolustuksen pitää onnistua liki täydellisesti ja maalivahtipelimme tulee olla erinomaista. Näillä eväillä on Portugalikin mahdollista kaataa. Mutta helpolla Suomi ei pääse missään näistä otteluista, sanoo Laitinen lopuksi.

Ottelut
Ke 12.9.2018 klo 20.30 Serbia – Suomi Pavihão Dr. Salvador Machado
To 13.9.2018 klo 18.00 Portugali – Suomi Pavihão Dr. Salvador Machado
La 15.9.2018 klo 15:30 Suomi – Tshekki Pavihão Dr. Salvador Machado

Pelaajat turnaukseen:

Maalivahdit (2):

Leena Lepikonmäki ACE
Tiia Ropanen ACE

Kenttäpelaajat (10):

Netta Hannula MuSaFutsal
Pirta Hiukka GFT (Loukkaantuneen Jonna Hyvärinen Ilves FS tilalle)
Emilia Jokisalo Ilves FS
Tiia Juntikka FTK
Anna Keränen FTK
Jonna Kykkänen Ilves FS
Tiina Pöyry Ilves FS
Elina Setälä MuSaFutsal
Sini Sutinen Ylöjärven Ilves
Daniela Tjeder GFT

Joukkueeseen kuuluvat varapelaajat (2):

Emiilia Syvänen Ilves FS (MV)
Jenni Häkli Ilves FS