Takaisin
27.11.2020 klo 16.24

Näin koronarajoitukset vaikuttavat sarjojen pelaamiseen tulevina viikkoina

Jaa:

Ⓒ Petteri Tyni

Palloliiton kilpailutoiminto on tehnyt linjaukset futsalsarjojen pelaamisen osalta tulevina viikkoina maan eri alueilla voimaan tulleiden tiukentuneiden koronarajoitusten pohjalta.

Ohjeistukset astuvat voimaan välittömästi tai erillisesti kussakin kohdassa ilmoitettuna ajankohtana. Ohjeistuksissa on otettu huomioon se, että korona-epidemian tilanne ja siihen liittyvät viranomaismääräykset ja -suositukset vaihtelevat maan eri osissa.

Valtakunnalliset futsalsarjat eli Futsal-Liigat ja -Ykköset pelataan suunnitellusti ottaen huomioon mahdolliset alueelliset rajoitukset muun muassa yleisön suhteen.

Futsal P17 ja P19 Futsal-Liigat Eteläisen alueen joukkueiden pelit perutaan 20.12. saakka ja siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien joukkueet eivät voi matkustaa ja pelata otteluita oman sairaanhoitopiirinsä ulkopuolella 20.12. saakka. Perutut pelit siirretään myöhemmin pelattaviksi.

Muuten pelataan suunnitellulla tavalla.

Eteläisellä alueella kaikki alueelliset futsalsarjat ovat kiinni 20.12 asti, ottelujen pelaaminen suositellaan lopetettavaksi välittömästi alkaen jo perjantaina 27.11. (leviämisvaihe). Peruutusten vaikutuksista tiedotetaan joukkueita 7.12.2020 alkavalla viikolla.

Itäisellä alueella aikuisten sarjat peruutetaan 20.12 asti, ottelujen pelaaminen suositellaan lopetettavaksi välittömästi alkaen jo perjantaina 27.11. Nuorten sarjoista kuitenkin pelataan ne, joissa ei ylitetä sairaanhoitopiirien rajoja. Peruutusten vaikutuksista tiedotetaan joukkueita 7.12.2020 alkavalla viikolla.

Lisäksi jalkapallon osalta Liiga Pohjoisen karsinnat siirtyvät myöhäisempään ajankohtaan 28./29.11, otteluiden osalta, seuraavien otteluiden osalta tilanne arvioidaan ja tiedotetaan erikseen.

Läntinen alue jakaantuu kolmeen osa-alueeseen.

A alueella
Perutaan kaikki Varsinais-Suomessa pelattavat aikuisten alueellisten futsalsarjojen ottelut
Perutaan kaikki Varsinais-Suomessa ne alueellisten futsalsarjojen ottelut, joissa toinen joukkueista on Satakunnasta, Pirkanmaalta tai Kanta-Hämeestä. (sekä aikuiset että juniorit) 28.11–13.12.
Perutaan kaikki Satakunnassa ne alueellisten futsalsarjojen ottelut, joissa toinen joukkueista on Varsinais-Suomesta, Pirkanmaalta tai Kanta-Hämeestä. (sekä aikuiset että juniorit) 28.11–13.12.
Peruutusten vaikutuksista tiedotetaan joukkueita 7.12.2020 alkavalla viikolla.

B alueella
Perutaan kaikki Pirkanmaalla pelattavat aikuisten alueellisten futsalsarjojen ottelut 26.11–13.12.
Perutaan kaikki Kanta-Hämeessä ne aikuisten alueellisten futsalsarjojen ottelut, joissa toinen joukkueista on Satakunnasta, Pirkanmaalta tai Varsinais-Suomesta 26.11–13.12.
Perutaan kaikki Pirkanmaalla ne nuorten alueellisten futsalsarjojen ottelut, joissa toinen joukkueista on Varsinais-Suomesta tai Satakunnasta 26.11–13.12.
Perutaan kaikki Kanta-Hämeessä ne nuorten alueellisten futsalsarjojen ottelut, joissa toinen joukkueista on Varsinais-Suomesta tai Satakunnasta 26.11–13.12.
Peruutusten vaikutuksista tiedotetaan joukkueita 7.12.2020 alkavalla viikolla.

C alueella
Perutaan kaikki Etelä-Pohjanmaalla pelattavat aikuisten alueellisten futsalsarjojen ottelut 28.11–13.12.
Peruutusten vaikutuksista tiedotetaan joukkueita 7.12.2020 alkavalla viikolla.

Pohjoisella alueella kilpaillaan nykyisen ohjelman mukaisesti, voimassa ei ole rajoituksia lukuun ottamatta Länsi-Pohjan aluetta.