MYPA:n Mäkelä pettyi tulokseen

Kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby MYPA vastaan KTP pelattiin Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Poikkeuksellisesti kotijoukkueena pelasi MYPA. Sää Kotkassa oli pelin alkaessa sateinen ja kylmä, mutta sade lakkasi ennen toisen puoliajan alkua.

MYPA aloitti pelin terävästi, mikä johti kulmapotkuun, kun peliä oli pelattu viisi minuuttia. Kulman antoi Ishii Nathael Kenzo. Myös KTP oli heti alusta hereillä ja saikin luotua seitsemännen peliminuutin kohdalla pahan tilanteen, joka lähti KTPn kulmapotkusta. Pelin kahdellakymmenellä kolmella peliminuutilla MYPAn Niveri Benjamin rikkoi ja sai keltaisen kortin. Rikkeen takia KTP sai hyvästä paikasta vapaapotkun, mutta laukaus päätyi muuriin. MYPAlla oli ensimmäisellä puoliajalla useita paikkoja, mutta maalia ei syntynyt. KTP hallitsi hieman enemmän peliä ja saikin luotua muutamia vaarallisia tilanteita MYPAn maalille. Kuitenkin pelin ainoa ja ensimmäinen maali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla, kun KTPn Beglarishvili Zakaria laukoi tarkan vedon yläriman alle. MYPA sai puoliajan loppuun kulmapotkun, mutta tasoitusta ei syntynyt. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä.

Toinen puoliaika alkoi tasaisella kamppailulla. MYPA sai vapaapotkun viidelläkymmenellä neljällä peliminuutilla. Vapaapotku päätyi kuitenkin kulmaksi eikä siitä syntynyt toivottua tasoitusmaalia. Kun peliä oli pelattu tunti, KTP alkoi hieman väsyä, ja MYPA hallitsi peliä. KTP sai muutamalla vaihdolla tuoreita jalkoja alle, mutta toista maalia ei kehkeytynyt. Pelattiin jo lisäminuuteilla, kun MYPAn Said Ahmed Ahmed sai varoituksen.

- Pelin tulos olisi voinut olla tänään 2-2 tai 3-3, MYPAn päävalmentaja Ilkka Mäkelä tuumasi seuran sivuilla.

Tulos ei tyydyttänyt, sillä peli oli parasta, mitä MYPA on tällä kaudella pelannut.

- Meillä oli tänään erinomaista prässiä, joka hankaloitti KTPn pelaamista. Joukkue vaatii vielä lisää harjoituksia joukkueena, jotta virheajatuksia ei sattuisi niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Valitettavasti tänään jäi tehot uupumaan, Mäkelä harmitteli.

Lähde: MYPA:n kotisivut