MYPA tasapeliin Reipasta vastaan

• Jalkapallosarjat

MYPAn lomaviikon jälkeisen treenijakson päätti harjoitusottelu Kakkoseen tappioitta noussutta Lahden Reipasta vastaan. Mukkulan kuplahallissa oli hyvät olosuhteet ottelulle ja yleisöäkin oli paikalla vajaa sata henkilöä. Ottelu päättyi lopulta 2-2.

MYPA lähti otteluun 16 pelaajan ryhmällä. Sopimuspelaajien lisäksi mukana oli kaksi viime kauden KJP:n B-junioreissa pelannutta pelaajaa, Kasperi Kinnunen ja Elias Kyyhkynen. Molemmat olivat myös joukkueen avauskokoonpanossa. Loukkaantuneista paluun kokoonpanoon tekivät Samuel Lindeman ja Paavo Kujala.

Ottelussa oli koko ajan hyvä vauhti ja alussa vierasjoukkueella paremmat paikat maalintekoon. MYPA sai heti hyökkäyksen oikealta mutta tilanne kuivui kokoon Jussi-Pekka Rämän törmätessä Reippaan maalivahtiin Juha Tuomeen ja peliä jatkettiin kotijoukkueen vapaapotkulla. Reilun kymmenen minuutin jälkeen Rämällä oli vetopaikka minkä Reippaan puolustus sai blokattua kulmapotkuksi. 18. minuutilla MYPA sai pallon maaliin, kun Niko Ikävalkon vedon Tuomi torjui eteen ja jatkosta Nuutti Laaksonen laukoi pallon verkkoon. Avustavan tuomarin mukaan Laaksonen oli tilanteessa paitsiossa ja ottelua jatkettiin tilanteessa 0-0. Heti perään oli Reipas tehdä oman maalin mutta maalivahti Tuomi sai torjuttua tilanteen kulmaksi. Ensimmäiset 20 minuuttia olivat tilanteiden valossa MYPAn heiniä.

Seuraavat vaaralliset tilanteet nähtiin toisessa päässä kenttää, kun lahtelaiset saivat peliään rullaamaan. Oikealla laidalla pelanneet Janne Hahl ja Miska Verkko aiheuttivat MYPA-puolustukselle kiirettä. Ottelun 24. minuutilla Johannes Kytilä rikkoi keskityspallossa Reippaan pelaajaa ja pallo vietiin pilkulle. Rangaistuspotkusta Jussi Hauhia laukoi lahtelaiset 1-0 johtoon. Näistä numeroista mentiin myös lyhyelle tauolle.

Toiselle puoliajalle MYPA vaihtoi kentälle Onur Celikin Anttoni Huttusen tilalle ja Paavo Kujalan Elias Kyyhkysen paikalle laitapuolustajaksi. Kujalan paluu jäi vajaan kymmenen minuutin mittaiseksi loukkaantumisen takia. Hänen tilalle juoksi Niklas Rautomäki. Jussi-Pekka Rämän tilalle 56. minuutilla tuli Valtteri Kangasniemi. Hetki vaihtoruletin jälkeen Kaarel Usta pääsi hyvään paikkaan ja laukauskin näytti terävältä mutta Juha Tuomi sai hienolla torjunnalla estettyä tasoituksen.

Ottelun 61. minuutilla MYPA sai tasoituksen aikaiseksi. Niko Ikävalko antoi tarkan keskityksen Ustalle rangaistusalueen sisään, Kaarel otti pallon hienosti rinnalla haltuun ja tarkka veto ohi Tuomen ja tilanteeksi 1-1.

Reipas meni uudelleen johtoon MYPAn omassa päässä heikosti pelatun tilanteen jälkeen. Onuray Köse sai napattua pallon itselle ja teki lähietäisyydeltä lukemiksi 2-1. Tasaisen ottelun luonteeseen kuuluen oli vierasjoukkueen vuoro tehdä seuraava maali. Vasemmalla laidalla Onur Celik pelasi Niklas Rautomäen läpijuoksuun ja tämä laukoi tarkasti tilanteeksi 2-2. Hetken päästä oli taas toisessa päässä Reippaalla hieno läpijuoksu, mutta Tomas Turunen torjui alanurkkaan suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi. Ottelu päättyi näin lukemiin 2-2 mikä tapahtumiin nähden oli melko oikeutettu tulos.

Samuel Lindeman palasi loukkaantuneista pelaten koko ottelun. Paavo Kujalan paluu oli epäonnisempi ja toivotaan, ettei hänen vammansa ole vakava. Kasperi Kinnunen pelasi täyden ottelun ja Elias Kyyhkynen sai tililleen 45 minuuttia MYPA-paidassa. Ottelulla oli tarkoitus saada peliaikaa vähemmän pelanneille ja myös lepoa enemmän Suomen Cupissa pelanneille.

MYPA pelaa seuraavan ottelun Lehtomäessä sunnuntaina 24.3. klo 14:00 alkaen ja vastassa on silloin PEPO Lappeenrannasta.