MuSan Ulanen tyytyväinen voittoon

• Jalkapallosarjat

MuSa haki keskiviikkona AC Kajaanista jo toisen voiton vieraissa lukemin 1-3. Joukkue nautti aamulla maittavan aamupalan Vaakunassa ja lähti täydellä mahalla matkaan kohti Kajaania. Vaasassa tehtiin vielä pieni treeni, paikkoja availlen.

Jos joukkue lähti matkaan maha täynnä, sitä ei enää ollut ottelun alkaessa. Vieraat nimittäin iskivät heti ensimmäisellä minuutilla pallon maaliin, kun Taiki Kagayama tuikkasi Rudi Dieterin laukoman pallon reboundin maaliin, mutta MuSan harmiksi tilanne oli paitsio.

Mutta 11. minuutilla MuSan ensimmäinen näki päivän valon. Dieter syötti hienosti boksin ulkoreunalta Juho Montolalle, joka sijoitti tarkasti pallon ohi AC Kajaanin maalivahdin Stevanovic Spojanen. Maali oli Montolan ensimmäinen Salama-paidassa.

AC Kajaani tuli kuitenkin rinnalle 18. minuutilla Michael Ibiyomin maalilla. Giordano Piffero joutui MuSan prässin alla laukomaan pallon pitkälle oman boksin sisällä. Palloon kuitenkin kirmasi Ibiyomi, joka vahvoilla otteillaan raivasi tiensä boksin sisälle, koitti kerran, jonka Tomi Mikkelsson pystyi torjumaan, mutta Ibiyomi pääsi vielä omaan reboundiinsa kiinni, eikä Mikkelsson tätä pystynyt enää torjumaan.

Vieraat lisäsivät höyryä ja ottivat pelin hallintaansa. 27. minuutilla Dieterin antamasta kulmasta tuli aikamoinen hässäkkä maalin edustalle, josta lopulta Sami Rantala tuikkasi pallon maaliin kajaanilaisten sekoillessa pallon kanssa oman maalin edessä. Myös vieraiden kolmas maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, ja asialla vielä sama mies. Dieterin keskitys kulmasta tavoitti Verneri Salmisen, joka laittoi harhautuksella AC Kajaani-pelaajan nippuun, syötti hienosti maalin eteen Rantalalle ja hän laittoi varmasti pallon verkon perukoille.

Toisella puoliskolla MuSa muutti ryhmitystä 3-5-2 muodosta muotoon 4-5-1. Tämä oli myös onnistunut muutos, sillä joukkue onnistui puolustamaan kajaanilaisten yritykset.

Vieraiden paras paikka toisella jaksolla oli 81. minuutilla, kun Kagayamaa rikottiin ja MuSa sai vapaapotkun ehkä noin 30. metristä. Pallon taakse asteli Samuli Virtanen ja hän tulitti pallon sydämensä kyllyydestä, mutta harmillisesti ylärimaan. Toisella puoliskolla ei maaleja nähty ollenkaan ja kolme pistettä matkaa Poriin

Pääalmentaja Ville Ulanen piti joukkueen esitystä tasapainoisena ja oli kaikin puolin tyytyväinen.

- Pelin alku oli hyvä ja vauhdikas. Jo ensimmäisellä minuutilla pallo oli Kajaanin maalissa, mutta se oli harmillisesti paitsio. Se ei kuitenkaan meidän menoa hidastanut ja koko ensimmäisen puoliajan oltiin alati vaarallisia aina, kun saatiin pallo haltuun.

- Laitapelaaminen varsinkin oli toimivaa. Toiselle puoliajalle vaihdettiin ryhmitystä, jotta saatiin apuja alakertaan, kun Kajaani alkoi heittämään pitkää palloa. Muutama paikka heille ja muutama meille oli toisen puoliskon homman nimi.

- Erittäin tasapainoinen esitys ensimmäisellä jaksolla ja puolestaan taktista osaamista toisella jaksolla. Olimme tänään hyviä.

Voitolla MuSa nousee 14 pisteeseen ja on tällä hetkellä viidentenä sarjassa. Pelit jatkuvat ensi tiistaina kotona, kun TPV saapuu vieraaksi klo 18.30.