MP haki Lahdesta voiton

MP pelasi lauantaina vuoden 2020 ensimmäisen harjoitusottelun, kun Lahdessa Mukkulan hallissa vastaan asettui Veikkausliigan FC Lahti. MP puolusti hyvin joukkueena ja iski erikoistilanteista pari maalia, näin FC Lahti kaatui hienosti 0-2 (0-1) -lukemin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kotijoukkueen pitäessä palloa vähän enemmän. Mitään kovinkaan vaarallista kumpikaan joukkue ei saanut aikaan. Lahtelaisten pallonhallinta ei kuitenkaan johtanut mihinkään, vaan MP puolusti yhtenäisesti joukkueena ja piti kotijoukkueen suhteellisen kaukana Jonne Urosen vartioimasta MP-maalista. 14. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun MP:lle tuomittiin epäsuoravapaapotku, kun lahtelaisten maalivahti Joona Tiainen oli pakotettu ottamaan toppari Mikko Viitikon syötön käsiinsä. Noin 11 metristä lähteneen Iiro Äijön laukauksen Tiainen vielä torjui, mutta Reetu Räsänen oli maalin edessä ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi 0-1-maalin. Avausmaalin jälkeen ottelu tasoittui ja vieraatkin pääsivät enemmän pitämään palloa. Kunnon maalipaikkoja ei kuitenkaan ennen taukoa saatu luotua ja tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toiselle jaksolle FC Lahti tuli terävästi ja pelin painopiste oli selvästi MP:n kenttäpuoliskolla. Mitään aivan loistavia maalipaikkoja kotijoukkue ei kuitenkaan luonut ja MP:n puolustuspeli oli uhrautuvaa. Pari kertaa MP:n alakerta blokkasi lahtelaisten laukaukset ja kertaalleen Pyry Lampinen laukoi sivuverkkoon. MP hyökkäsi muutaman kerran todella mallikkaasti vastaan. Lahtelaisten puolustus blokkasi Antti-Ville Räisäsen laukauksen ja Joonas Nissinen laukoi niukasti takatolpan ohi. Vajaa vartti ennen täyttä aikaa MP sai reilusta parista kymmenestä metristä vapaapotkun, jonka Antti-Ville Räisänen laukoi muurin kautta takanurkkaan, 0-2. FC Lahti haki vielä kovasti kavennusmaalia ja muutaman kerran nuori Viljami Isotalo pääsi yrittämään osumaa. Ensimmäisen yrityksen MP:n puolustus esti ja puskun Jonne Uronen torjui alanurkasta kulmapotkuksi. Lopulta ottelu päättyi MP:n 0-2-voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen omiensa puolustuspelaamiseen.

– Pallonhallinta oli kyllä kotijoukkueella, mutta me puolustimme hyvin ja nöyrästi joukkueena. Lahtelaisilla ei ollut montaakaan edes puolittaista maalipaikkaa.

– Eniten meillä jäi parannettavaa, kun saadaan pallon riisto. Meiltä pitää löytyä enemmän malttia pitää palloa ja pallottomien pelaajien pitää olla vieläkin aktiivisempia. Välillä malttia riitti, mutta toisinaan hätäilimme suotta.

– Tämä oli hieno koko joukkueen voitto ja tänään meillä ei ollut heikkoja lenkkejä. Tästä on hyvä jatkaa, Pasoja iloitsi MP:n sivuilla.

MP pelaa vielä ensi sunnuntaina viimeisen harjoitusottelun JJK:ta vastaan Jyväskylässä ennen kahden viikon päästä alkavaa Suomen Cupia.

11.1.2020 FC Lahti – MP 0-2 (0-1)
14. Reetu Räsänen (Iiro Äijö) 0-1
78. Antti-Ville Räisänen 0-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Walid Abdelali, Lyon Dantas Firmino, Aatu Manninen (37. varoitus), Matti Kohonen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Juuso Tarvainen, Yassin Daoussi