Takaisin
29.11.2016 klo 22.48

Miika ”Maagi” Hosio – sata lasissa niin kentällä kuin arjessa

Jaa:

Futsalmaajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Miika Hosio pelaa Liigaa Espoon Golden Futsal Teamissa, ja rullaa päivät markkinoinnin tuotantopalveluyritys Gravitylla avainasiakaspäällikkönä.
 

Futsal kiehtoo

Homma on tiukasti hallussa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Hosio on yksi niistä ihmisistä, joille urheilu on kuulunut aina elämään. Jo nuorena hänen haaveena oli pelata maajoukkueessa ja edustaa Suomea. Niin Maagin kuin joukkueenkin tavoitteena on päästä seuraaviin EM-kisoihin. 
 
- Isäni pelasi jalkapalloa, kun olin pieni. Pyörin silloin pukukopissa, ja olin heidän maskotti. Äitini sanoi, että olin kävelemään oppiessani melkein saman tien lähtenyt juoksuun. Perheessämme on urheilu ollut aina ykkösjuttu. Urheilusta olen saanut hyviä asioita myös työelämään. Sosiaaliset taidot ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen ovat selkeää perintöä urheilun saralta, sanoo Hosio. 
 
Pelin tempo ja kikkailumahdollisuudet viehättävät futsalissa enemmän 
 
Vielä kaudella 2011 Hosio iski maaleja ykkösdivaritasolla.  Hän palloili aikanaan yli 70 ottelua Ykköstä Oulun Palloseuran ja PS Kemin väreissä.  
 
- Ennen kuin aloin keskittyä täysipainoisesti futsaliin, olin pelannut aina jalkapallokausien päätteeksi muutaman kuukauden futsalia. Kun menin KaDy:n kanssa treenaamaan, aukesi paikka myös maajoukkuerinkiin. Olin silloin maajoukkueen nuorimpia pelaajia. Vaikka minulla on vielä pelivuosia jäljellä, olen seura- ja maajoukkueessa nyt kuitenkin kokeneemmasta päästä, kertoo Hosio. 
 
Hosio teki päätöksen, ja alkoi satsata täysillä futsaliin. Päätös tuottikin hedelmää. 
 
- Olen aina uskaltanut ja kokeillut rohkeasti asioita. Kun opettelin lapsena ajamaan pyörällä, meillä ei ollut apupyöriä. Isäni vaan työnsi minut liikkeelle. Siinä he toivoivat, että pysyn pystyssä. Ja pysyinhän minä, naurahtaa Hosio. 
 
Jalkapalloa ja futsalia vertaillessa Hosio näkee paljonkin eroavaisuuksia. Erityisesti pelikäsitys on miehen mukaan isommassa roolissa parketilla kuin viheriöllä.  
 
- Tilanteet tulevat futsalissa nopeammin. Futsalissa täytyy ajatella peliä koko ajan, sillä kenttä on pienempi. Pelin tempo ja kikkailumahdollisuudet viehättävät minua enemmän, ja pääsen näin toteuttamaan itseäni paremmin. Töissäkin minun on helppo nähdä asiat kokonaisvaltaisesti, kertoo Hosio. 
 
Maajoukkueen vakiokalustoa 
 
Hosio iskee osumia vahvalla itseluottamuksella, ja hän lukee peliä hyvin. Kaudella 2014–2015 ”Maagi” onnistui maalinteossa jokaisessa pelaamassaan runkosarjaottelussa.  
 
- Upein kausi oli varmaan 2014–2015, jolloin pelasimme KaDy:n kanssa finaalisarjan Sieviä vastaan. Lisäksi omat pelit kulkivat hyvin; voitin pistepörssin ja minut palkittiin kauden futsalpelaajana. Olen kentällä temperamenttinen. Haluan voittaa jokaisen tilanteen ja jokaisen pelin. En anna tuumaakaan periksi, kertoo Maagi ja myöntää kilpailuvietin tulevan lapsuudesta, jolloin kilpaili isäänsä ja veljeään vastaan. 
 
Hosiota on kuvattu väsymättömäksi työmyyräksi ja joukkueen kovakuntoisimmaksi pelaajaksi, joka painaisi kaksikin peliä putkeen.  
 
- Vuosien aikana pelisilmä on hioutunut. Kokemuksen myötä olen myös rauhallisempi. En enää höntyile turhaan. Olemme menneet maajoukkueen kanssa monta askelta eteenpäin. EM-kisoihin pääsy ei ole mahdotonta, sillä olemme voittaneet hyviä maita. Päätavoitteena on huhtikuussa Romaniassa pelattava turnaus. Minulta odotetaan tehoja, ja niitä haluan antaakin, kertoo maajoukkueen maalipyssy. 
 
Pelisilmää vaaditaan töissä ja kentällä 
 
Kilpaurheilun ja työn yhdistäminen on välillä haasteellista, mutta Hosion mukaan siitä selviää hyvällä asenteella ja ahkeruudella.  
 
- Arjessa töiden ja urheilun yhdistäminen vaativat järjestelyä, ja se on kasvattanut. Minun pitää osata fiksailla aikatauluja, jotta aikaa riittää kaikkeen. Futsalissa on tärkeää, että oma kentällinen pelaa yhteen. Samaa tarvitaan töissäkin. Omilla vahvuuksillamme Gravitylla pystymme täydentämään toisiamme, vaikka olemme erilaisia. Toimiva tiimi ja hyvä meininki ovat aina merkittävässä roolissa. Ne myös motivoivat minua töissä, kertoo Maagi.  
 
Maagi myöntää tekevänsä kaiken sata lasissa, eikä lähde mukaan asioihin, joihin hän ei pysty antamaan 100 prosenttia. Hän ei kuitenkaan ota asioita liian vakavasti, vaan vie positiivisuuden kautta hommia maaliin. 
 
- Haluan hoitaa asiat niin töissä kuin kentällä niin hyvin kuin mahdollista. Meillä on töissä hyvä konsepti, ja nautin työstäni. Onnekseni Gravitylla on tuettu urheiluani alusta saakka. Kollegani Pauli esimerkiksi on tuurannut minua usein, jotta olen päässyt maajoukkueen matkaan. Itselläni on niin vahva intohimo urheiluun ja onnistumisen tunteeseen. Ehkä omalla työlläni saan vapautettua myös asiakkaitteni aikaa, jotta heillä on mahdollisuus keskittyä asioihin, joihin he suhtautuvat itse intohimolla, sanoo Hosio. 
 
Futsalmaajoukkue avaa PM-turnauksen Ruotsissa keskiviikkona 30.11. ottelulla Norjaa vastaan.
 
Teksti: Jenni Valtari
Kirjoittaja työskentelee markkinointi- ja viestintätoimisto Camp Nortessa, ja hänellä on intohimo myös urheiluun.