Takaisin
21.12.2020 klo 18.08

Miesten Suomen Cupin ja Kakkosen Cupin alkuvuoden ohjelma selvillä

Jaa:

Miesten Suomen Cup ja Kakkosen Cup käynnistyvät heti alkuvuodesta 2021. Suomen Cupin lohkovaiheen otteluohjelma on valmistunut ja samoin Kakkosen Cupin eteneminen.

Molemmat cupit pelataan koronatilanteen takia edelliskautta tiiviimpänä ja otteluita tulee kullekin joukkueelle näin vähemmän.
 
Miesten Suomen Cupin lohkovaiheessa sekä Veikkausliigan että Ykkösen karsintalohkot pelataan neljän joukkueen yksinkertaisina sarjoina.
 
Veikkausliigan karsintalohkoista voittajat etenevät suoraan Suomen Cupin puolivälieriin. Ensimmäiselle varsinaiselle cup-kierrokselle pääsevät Veikkausliigan karsintalohkojen lohkokakkoset, Ykkösen karsintalohkojen voittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta sekä Kakkosen Cupin finaalijoukkueet.
 
Veikkausliigan karsintalohkot:
A: HJK, FC Lahti, HIFK, KTP
B: FC Inter, FC Honka, IFK Mariehamn, FC Haka
C: KuPS, Ilves, SJK, AC Oulu
 
Ykkösen karsintalohkot:
A: MP, Gnistan, Klubi 04, JIPPO
B: TPS, EIF, MuSa, PK-35
C: RoPS, FF Jaro, VPS, KPV
 
 
Kakkosen Cupiin ilmoittautui mukaan 21 joukkuetta. Näistä kymmenen arvottiin pelaamaan 1. kierroksella ja voittajat jatkavat 2. kierrokselle, jonne mukaan tulevat loput 11 joukkuetta. Kilpailu pelataan kokonaan cup-muotoisena ja tarkempi otteluohjelma saadaan myöhemmin seurojen neuvoteltua ottelupäivistä.
 
Force majeure -ottelusiirrot
 
Mikäli ottelua ei voida pelata merkittynä ajankohtana Force Majeure -esteen vuoksi (lumi, pakkanen tms.), ottelu voidaan siirtää pelattavaksi toiselle päivälle mahdollisimman pian alkuperäisen ottelupäivän jälkeen.
 
Varautuminen koronan takia tehtäviin ottelusiirtoihin
 
Suomen Cupin lohkovaiheen peli voidaan siirtää myöhemmin pelattavaksi yhden kerran (ja tämä peli voi olla myös arkipeli kilpailutahdin yllä pitämiseksi). 
 
Joukkueen edellytetään voivan pelata kolmantena päivänä sille mahdollisesti asetetun karanteenin päättymisestä. Jos samaan lohkovaiheen jo kerran siirrettyyn otteluun kohdistuu toinen koronaeste, peliä ei siirretä, vaan peli tuomitaan tasapeliksi lukemin 0–0.
 
Kakkosen Cupin peleissä ennen sen välieriä, pelejä ei siirretä koronan aiheuttaman esteen vuoksi, vaan jatkoon menijä arvotaan.
 
Kakkosen cupin välierää voidaan siirtää yhden kerran (ja tämä voi olla myös arkipeli kilpailutahdin yllä pitämiseksi), mutta mikäli jo kerran siirrettyyn välieräotteluun kohdistuu toinen koronaeste, peliä ei siirretä, vaan jatkoon menijä arvotaan.
 
Suomen Cupin sekä neljännesvälierä- että puolivälieräottelu voidaan siirtää yhden kerran (ja tämä voi olla myös arkipeli kilpailutahdin yllä pitämiseksi), mutta mikäli jo kerran siirrettyyn pudotuspeliotteluun kohdistuu toinen koronaeste, peliä ei siirretä, vaan jatkoon menijä arvotaan.
 
Suomen Cupin välieräottelusta finaaliin jatkoon menijää ei enää arvota, vaan välieräottelun pelaaminen siirretään eteenpäin pelattavaksi ajankohtaan, jolla arvioidaan olevan tasapuoliset vaikutukset molempien joukkueiden toimintaan. 
 
Suomen Cupin finaalin suunniteltua ajankohtaa (8.5.) voidaan tarvittaessa siirtää eteenpäin myöhemmin syksyllä pelattavaksi.
 

Kakkosen Cup 2021:

 
K1 Pelataan 23.–31.1.
Peli 1 FC Jazz – SJK Akatemia 1–1 (3–4 r.p)
Peli 2 Ilves/2 – P-Iirot 24.1. 3–0
Peli 3 TPV – Ilves-Kissat 30.1. 2–2 (2–4 j.o)
Peli 4 KaaPo – EPS PERUTTU (EPS jatkoon arvonnan kautta)
Peli 5 PeKa – PEPO 2–2 (6–7 r.p)
 
K2 Pelattu 9.2. mennessä - Neljännesvälierät
Peli 6 Hercules - OLS 1–2
Peli 7 Ilves/2 – JJK Jyväskylä 4–1
Peli 8 SJK Akatemia – FCV 4–0
Peli 9 HJS – Ilves-Kissat 2–0
Peli 10 EPS – PIF 0–3
Peli 11 PEPO – MYPA 2–1
Peli 12 FC Espoo – JäPS 1–5
Peli 13 NJS – VJS 2–0
 
K3 Pelattu 16.2. mennessä - Puolivälierät
Peli 14 SJK Akatemia – OLS 5–2
Peli 15 Ilves/2 – HJS 3–2
Peli 16 JäPS – PEPO 0–0 (0–1 j.o)
Peli 17 NJS – PIF 1–3
 
K4 Pelataan 20.–21.2. (varalla 26.–27.2.) - Välierät
SJK Akatemia – Ilves/2 la 20.2. 18:00
PEPO – PIF la 20.2. 18:00