Takaisin
8.4.2021 klo 18.19

Miesten Suomen Cup: Välierissä toisinto viime kauden finaalista

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Viime kauden miesten Suomen Cupin finalistit HJK ja FC Inter kohtaavat lauantaina 10.4. klo 18.00 alkaen toisessa välieräottelussa. 

HJK ja FC Inter ovat aina olleet kiinnostava taistelupari. Joukkueet ovat kohdanneet 21 kertaa, ja molemmat joukkueet ovat onnistuneet toisen kaatamaan kahdeksan kertaa. Viidesti ottelu on päättynyt tasan. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen Veikkausliigassa viime vuoden marraskuussa päättyi 1–1. Tuota kohtaamista edeltävä helsinkiläisten ja turkulaisten kohtaaminen nähtiinkin Suomen Cupin tunnelmissa. Joukkueet pelasivat kauden 2020 Suomen Cupin finaaliottelun Veritas Stadionille viime lokakuussa. Ottelu päättyi silloin HJK:n mestaruusjuhliin Roope Riskin iskiessä kaksi maalia ja Interin jäädessä kotiyleisön edessä nollille. 

Molempien joukkueiden otteet ovat tämän vuoden puolella olleet vakuuttavia. FC Inter on napannut voiton tähän asti jokaisesta Suomen Cupin ottelustaan. Tiukimman vastuksen turkulaisille antoi SJK, jonka kanssa ratkaisu puolivälierissä venyi jatko-otteluun asti. HJK taas pelasi alkulohkossa tasapelin FC Lahden vieraana, mutta sen jälkeen sinivalkoisten tie on kulkenut voitosta voittoon. Viimeisimpänä puolivälieräottelussa kaatui paikallisvastustaja HIFK lukemin 0–3. 

Toisilleen tuttua taisteluparia ovat yhdistäneet pre-seasonin aikana samat haasteet. Kumpikin joukkue on kärsinyt koronavirusaltistumisista ja niistä seuranneista karanteeneista. Harjoitteluun on siis kummallakin joukkueella tullut ylimääräisiä katkoksia ja uusia tapoja toteuttaa joukkueharjoittelua on jouduttu soveltamaan. FC Interin puolustaja Rick Ketting uskoo, että haasteista on helpompi selvitä, kun joukkueella on vahva perusta. Hän myöntää kuitenkin, että viimeinen kuukausi on ollut haastava FC Interille. 

– Tällä pre-seasonilla olemme näyttäneet joukkueena, että meillä on vahva perusta, jolle rakentaa tällä kaudella. Viimeinen kuukausi on ollut meille haastavaa aikaa. Se panos ja sitoutuminen, mitä jokainen tässä seurassa on näyttänyt, on osoitus siitä vahvasta perustasta, jota meidän tulee rakentaa ja kasvattaa edelleen koko kauden ajan. 

Kettingin mukaan joukkueen vahva sitoutuminen on näkynyt myös suorituksissa kentällä. Erityisesti tämä näkyi puolivälierässä SJK:ta vastaan. HJK on Interille jälleen astetta kovempi haaste, ja Ketting odottaakin mielenkiintoista ottelua. 

– Semifinaali on jo kulman takana. SJK:ta vastaan nähtiin vahva joukkuesuoritus sekä työmoraalin että sitoutumisen osalta, ja seuraavaksi vastassa on HJK. Tiedämme, että HJK on hyvä joukkue, mutta ollaksemme parhaita meidän täytyy voittaa myös hyvät joukkueet. Odotan, että ottelu on täynnä tunnetta, taktisia liikkeitä ja ratkaisevia yksityiskohtia. On meidän tehtävämme kääntää nämä tekijät eduksemme, puolustaja tunnelmoi.

Kettingin kanssa samoilla linjoilla on myös joukkueen päävalmentaja José Riveiro, joka näkee ottelun ennen kaikkea tasonmittarina sille, missä nyt mennään. 

– Ottelu tulee olemaan tasainen ja molemmilla joukkueilla on varmasti omat hetkensä. Edelliset kohtaamiset ovat olleet todella mielenkiintoisia ja vaikka tämä kamppailu tulee näin aikaisessa vaiheessa kautta, tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, missä nyt mennään. Tunnemme toisemme tosi hyvin, mutta tavoitteenamme on silti päästä yllättämään heidät.

Ottelu pelataan Bolt Arenalla Helsingissä. Koronarajoituksista johtuen otteluun ei oteta yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+ -palvelun välityksellä.