Takaisin
28.5.2021 klo 10.00

Miesten Kakkosen A-lohko alkaa viikonloppuna – tutustu joukkueisiin!

Jaa:

Ⓒ Patric Huittinen

Miesten Kakkosessa pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaksinkertainen sarja kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2022. Lohkoista Kolmoseen putoavat sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet. Kakkosen otteluohjelman löydät täältä

Atlantis FC
Perustettu: 1995
Kotikenttä: Pukinmäen nurmi
Päävalmentaja: Tommi Ekmark
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 45.
Viime kauden sijoitus: 5. (Kakkosen B-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Konan Odilon Kouakou, 7 maalia

Viime kaudeksi Kakkoseen noussut Atlantis aloitti sarjan varsin vahvasti, ja sarjapaikan säilyttäminen oli selvää jo hyvissä ajoin. Kausi oli helsinkiläisille hyvä, mutta sitä leimasi ailahtelevaisuus, ja omissa soi peräti 41 kertaa eli toiseksi eniten B-lohkossa. Joukkueen päävalmentaja vaihtui täksi kaudeksi, kun Tommi Ekmark tuli MiPK:sta mukanaan mielenkiintoisia vahvistuksia.

Seuraa häntä: Mohamed Lassoued, 18
Lassoued siirtyi seuraan Ykköseen nousseesta PK-35:stä, jossa vastuu olisi vielä jäänyt vähäiseksi. Nuorukainen on pallon kanssa taitava ja monipuolinen laitapelaaja, jolla on potentiaalia nousta uuden joukkueensa runkopelaajaksi jo tällä kaudella. Lassoued kävi talven aikana muun muassa SJK:n ja Ilveksen organisaatioiden testissä.

FC Kiffen
Perustettu: 1908
Kotikenttä: Töölön Pallokenttä
Päävalmentaja: Marko Tukiainen
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 5.
Viime kauden sijoitus: 5. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Samuli Heiska, 8 maalia

Viime vuosina ”Mustat Hurmurit” on usein joutunut jännittämään sarjapaikkansa puolesta aina viime metreille asti, mutta viime kaudella se oli jopa lähellä kolmossijaa. Paria ottelua lukuun ottamatta Kiffen puolusti loistavasti ja päästi koko kauden aikana vain maalin per ottelu. Kiffen sai pidettyä kiinni runkopelaajistaan hyvin, ja se sai samalla houkuteltua riveihinsä muutaman hyvän vahvistuksen.

Seuraa häntä: Cheikh Toure, 30
”Cico” Toure aloittaa viidennen kautensa Ykkösessä. Viime vuosina myös IF Gnistanissa, FC Viikingeissä ja Atlantiksessa pelannut hyökkääjä on pelannut parhaat pelinsä juuri Mustissa Hurmureissa – kaudella 2017 Toure oli pelastamassa joukkueen sarjapaikkaa 16 osumallaan. Viime kausi oli nopealle senegalilaiselle pettymys maalien valossa, mutta harjoituskauden perusteella häneltä voidaan odottaa paljon.

JäPS
Perustettu: 1947
Kotikenttä: Järvenpään Keskuskenttä
Päävalmentaja: Osku Partonen
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 63.
Viime kauden sijoitus: 4. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Miro Schwalenstöcker, 6 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: Sarjanousu

Neljällä voitolla kauden aloittanut JäPS oli pitkään mukana nousutaistossa, mutta kolme tappiota lohkon voittaneelle PK-35:lle koituivat kalliiksi. Tähän kauteen järvenpääläiset lähtevät nousu mielessään, ja ryhmällä on ainakin paperilla edellytykset kärkisijoille. Myös harjoituskauden esitykset ovat olleet lupaavia herättäviä – esimerkiksi Ykkösen HJK Klubi 04 kaatui vieraskentällä maaliskuussa.

Seuraa häntä: Herkko Kuosa, 20
Kymppipelaaja on Järvenpään ylpeyden hyökkäyspelin sielu ja sydän. Pienikokoisen taiturin yllätyksellistä ja tehokasta peliä on viihdyttävä seurata. Kuosan erityiskyky on luoda maalintekotilanteita muille, mutta esimerkiksi kausi 2018 (seitsemän maalia) osoitti, että nuorukainen taitaa myös viimeistelyn. Harjoituskausi antoi viitteitä sille, että verkko heiluu myös tällä kaudella.

KäPa
Perustettu: 1956
Kotikenttä: Kumpula Campus
Päävalmentaja: Ossi Virta
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 13.
Viime kauden sijoitus: 1. (Kolmonen)
Viime kauden paras maalintekijä: Brian Mansaray, 8 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: Sarjapaikan säilyttäminen

Kakkosesta kauden 2019 päätteeksi pudonnut KäPa palasi nopeasti kolmannelle sarjatasolle. Mainiosta juniorityöstään tunnetun seuran edustusjoukkue koki 17 Kolmosen sarjaottelussa vain kolme pistemenetystä, ja nousukarsinnan PeKa-voitto riitti nousuun. Uusi päävalmentaja, viime kaudella KTP:ssa vaikuttanut, Ossi Virta palasi täksi kaudeksi KäPa:an, jonka edustuksessa itsekin aikoinaan pelasi.

Seuraa häntä: Elias Collin, 18  
Yksi helsinkiläisten mielenkiintoisimmista pelaajista nimettiin juuri U18-maajoukkueen kesäkuun leirille. Viime kaudeksi NJS:sta KäPan B-poikiin siirtynyt Collin on vahva ehdokas yhdeksi koko Kakkosen kauden läpimurtopelaajista. Nopea, urheilullinen ja sinnikäs laitapuolustaja tekee puolustustyönsä pedantisti ja tukee hyökkäyksiä aktiivisesti.

Lahden Reipas
Perustettu: 1891
Kotikenttä: Lahden Kisapuisto
Päävalmentaja: Tommi Kautonen
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 123.
Viime kauden sijoitus: 8. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Sakari Jokinen, 5 maalia

Reipas säilytti viime kaudella sarjapaikkansa selkeästi, vaikka hävisi jopa kymmenen peliä – joukkue raapi tarvittavat voitot, ja se riitti alemman keskikastin sijoitukseen. 130-vuotisjuhlavuottaan viettävä seura kertoi talvella, että Jari Litmanen on mukana Tommi Kautosen valmennustiimissä – sitäkään ei ole täysin suljettu pois, että Kuningas nähtäisiin vielä pelikentillä. Farmisopimus FC Lahden kanssa mahdollistaa sen, että hieman nuorempia pelaajia on saatavilla kauden mittaan.

Seuraa häntä: Daniel Koskipalo, 18
Urheilullinen laitapuolustaja on ennakolta arvioiden Reippaan yksi johtavista pelaajista, vaikka hänellä ei ole aiempaa Kakkosen kokemusta. Koskipalo voi kauden aikana murtautua myös FC Lahden liigamiehistöön. Vielä viime kaudella FC Lahden B-nuoria edustanut Koskipalo valittiin Collinin tapaan U18-maajoukkueleirille.

MiPK
Perustettu: 1981
Kotikenttä: Mikkelin urheilupuisto
Päävalmentaja: Ozeias Graciano
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 27.
Viime kauden sijoitus: 6. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Gerald Ben, 10 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: 4.–8.

Mikkeliläiset pelasivat varsin ehjän kauden ja kärsivät tappioita vain kärkipään joukkueille. Talven aikana Kissoissa nähtiin jonkin verran vaihtuvuutta, kun päävalmentaja sekä muutama tärkeä pelaaja vaihtoi maisemaa. Uudella pääluotsilla Ozeias Gracianolla ei ole vielä kovin paljoa valmennuskokemusta, mutta entisellä MP-topparilla on nyt hyvä näyttöpaikka.

Seuraa häntä: Lucas dos Santos, 30
Brassi valittiin Kakkosen A-lohkon parhaaksi pelaajaksi kaudella 2019, mutta viime kausi meni Kolmosen SavU:ssa. Lucas on BK-46:ssa, KTP:ssa sekä MP:ssa osoittanut olevansa Kakkosen eliittiä, ja hyökkäyspään moniosaaja on todellinen vahvistus Kissoille. Vastuu on iso, sillä PK-35:n riveihin siirtynyt Gerald Ben jätti ylemmillä oksille ison aukon.

MYPA
Perustettu: 1947
Kotikenttä: KSOY Stadion
Päävalmentaja: Marko Honkanen
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 91.
Viime kauden sijoitus: 12. (Ykkönen)
Viime kauden paras maalintekijä: Kevin Larsson, Juuso Laitinen, Jari Hassel & Anttoni Huttunen, 3 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: 4.–7.

MYPA:n viime kausi oli synkkä, ja joukkue voitti vain yhden ottelun Ykkösessä. Marko Honkanen vaihdettiin päävalmentajaksi kesken kauden, mutta kurssi ei kääntynyt missään vaiheessa. MYPA sai loppukaudella ajettua sisään omia junioreita, joista odotetaan vastuunkantajia tällä kaudella. Vaikka joukkue koki pahoja menetyksiä, muutama kokeneempikin pelaaja onnistuttiin kiinnittämään tulevaksi kaudeksi.

Seuraa häntä: Arttu Jormakka, 18
Puolustavan keskikenttäpelaajan lisäksi MYPA:lla on useita muitakin 2003 syntyneitä sopimuspelaajia. Kouvolan Susien kasvatti pääsi viime syksynä Ykkösen viimeisillä kierroksilla jopa MYPA:n avauskokoonpanoon asti. Repaleinen harjoituskausi voi haitata Jormakan alkukautta, mutta viimeistään pelien edetessä hänen odotetaan ottavan ison roolin joukkueen keskikentältä.

NJS
Perustettu: 2004
Kotikenttä: Klaukkalan tekonurmi
Päävalmentaja: Teemu Savukoski
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 186.
Viime kauden sijoitus: 9. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Miro Salminen, 10 maalia

Palokärjet joutui taistelemaan sarjapaikastaan pitkälle syksyyn asti, mutta ero FC Viikinkeihin oli loppujen lopuksi turvalliset kuusi pistettä. A-lohkon parhaaksi valittu maalivahti Otso Knuuttilaa on kiittäminen monesta pisteestä, ja NJS:n onneksi mies jatkaa joukkueen maalilla. NJS:sta on viime vuosina ponnistettu myös ylemmille sarjatasoille – muun muassa hienon viime kauden pelannut Miro Salminen teki keväällä sopimuksen FC Hakan kanssa.

Seuraa häntä: Arttu Eerola, 21
Eerola edustaa nurmijärveläisten riveissä kokemusta nuoresta iästään huolimatta. NJS:ssa ja Käpylän Pallossa juniorivuotensa viettänyt Eerola aloittaa jo viidennen kautensa Kakkosessa. Nuorempana Suomen poikamaajoukkueitakin edustanut puolustaja juhli viime kauden päätteeksi sarjanousua Ykköseen HJK Klubi 04:sen kanssa, mutta päätti palata tulevaksi kaudeksi lähtöseuraansa.

PeKa
Perustettu: 1945
Kotikenttä: Arto Tolsa Areena
Päävalmentaja: Samuli Nieminen
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 69.
Viime kauden sijoitus: 1. (Kolmonen)
Viime kauden paras maalintekijä: Nico Pietiläinen, 23 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: säilyminen

Edellisen kerran Kakkosta kaudella 1992 pelannut, ja välissä Kutosessakin piipahtanut, PeKa voitti viime kaudella 13 sarjapeliä 15:stä. Nousukarsinnassa joukkue kärsi vierastappion KäPa:lle, mutta kotivoitto FC Futurasta siivitti PeKa:n sarjanousuun. Peli-Karhuilla on farmisopimus KTP:n kanssa, ja KTP:n nuorisokaartia saatetaan nähdä tämän kauden Kakkosessa.

Seuraa häntä: Juuso Laitinen, 31
Kokenut toppari palasi talvella kasvattajaseuraansa, josta lähti maailmalle 16-vuotiaana. Virossa ja Ruotsissakin urallaan pelannut Laitinen edusti viime kaudella MYPA:a, jossa sarjapelejä kertyi 18. Yli 150 Ykkösen ottelun konkari tuo nousijajoukkueen takalinjoille tärkeää johtajuutta – myös kunnianhimoa löytyy, sillä Laitinen asetti tammikuussa tavoitteekseen olla sarjan paras pelaaja.

PEPO
Perustettu: 1958
Kotikenttä: Kimpisen urheilukeskus
Päävalmentaja: Janne Muhli
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 109.
Viime kauden sijoitus: 2. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Nikke Veikkanen & Milos Josimov, 6 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: Sarjanousu

PEPO:lla oli vielä kauden toiseksi viimeisellä kierroksella mahdollisuudet nousuun, mutta PK-35 voitti A-lohkon lopulta viiden pisteen erolla. Marssijärjestys olisi voinut olla toinen, mikäli PEPO ei olisi pelannut heikkoa alkukautta – joukkue voitti vain kolme ensimmäisestä yhdeksästä pelistään. Loppukausi oli lappeenrantalaisten osalta loistava, ja mikäli sama ilme nähdään tällä kertaa jo alkukaudesta, voi PEPO hyvinkin nousta viimein Ykköseen.

Seuraa häntä: Arttu Kotanen, 21
Kotanen on atleettinen vasenjalkainen pelaaja, jonka ominaisuudet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa wing backina. Kotasen nopeus ja kestävyys riittävät hallitsemaan koko laitakaistan ilman muiden pelaajien apuja. Kotanen kävi kaudella 2018 yrittämässä murtautumista FC Interin liigajoukkueeseen, mutta liigadebyytti jäi toistaiseksi tekemättä.

PKKU
Perustettu: 2005
Kotikenttä: Kalevan urheilupuisto
Päävalmentaja: Rami Hakanpää
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 94.
Viime kauden sijoitus: 10. (Kakkosen A-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Willem Haapiainen & Richard Tiberi, 6 maalia
Tämän kauden sijoitustavoite: 1.–8.

FC Viikingeillä oli vielä päätöskierroksella tilaisuus pudottaa PKKU:n Kolmoseen, mutta murskavoitto piti Rami Hakanpään suojatit kuivilla. Kausi oli kokonaisuudessaan joukkueelle todella haastava, ja neljä viidestä joukkueen voitosta tulivat vasta viimeisissä otteluissa – tätä edelsi tyly viiden ottelun tappioputki. PKKU:n ja JäPS:n väliset paikallisottelut tuovat A-lohkoon mukavasti väriä myös tällä kaudella.

Seuraa häntä: Robin Källman, 22
Yli parimetrinen maalivahti valittiin vuonna 2018 U19-maajoukkueen EM-kisamiehistöön. HJK-kasvatti siirtyi punapaitoihin kaudeksi 2020 ja otti heti ykkösmaalivahdin paikan pelaten 15 sarjaottelussa. Arvostetun maalivahtivalmentaja Ville Anttosen opastuksessa Källman voi ottaa ylemmille sarjatasoille tarvittavan kehitysaskeleen.

SC KuFu-98
Perustettu: 1998
Kotikenttä: Savon Sanomat Areena
Päävalmentaja: Janne Kasurinen
Sijoitus Kakkosen maratontaulukossa: 118.
Viime kauden sijoitus: 5. (Kakkosen C-lohko)
Viime kauden paras maalintekijä: Bruno Rodrigues, 7 maalia

KuFu palaa A-lohkoon muutaman C-lohkossa vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella joukkue taisteli tutusti lohkon kärkisijoista, mutta tappiot neljästä viimeisestä ottelusta jättivät kuopiolaiset viidenneksi. Tiivistä yhteistyötä KuPS:n kanssa tekevä KuFu on ollut viime vuosina mainio kasvualusta monelle nuorelle lahjakkuudelle, ja joukkueen lupaavia pelaajia kannattaa pitää tarkasti silmällä myös tänä vuonna.

Seuraa häntä: Elias Salminen, 18
Viime kaudella 12 Kakkosen ottelua pelannut Salminen on yksi kuopiolaisen jalkapallon potentiaalisimpia kykyjä, mutta hänen murtautumistaan KuPS:n edustukseen ei todennäköisesti vielä tällä kaudella nähdä. Monipuolisen Salmisen voi laittaa topparin, laitapuolustajan ja puolustavan keskikenttäpelaajan tontille – nuorukainen on lisäksi tehokas erikoistilanteiden päättäjänä.