Takaisin
15.10.2021 klo 11.10

Miesten Kakkosen Cupin finaalissa vastakkain PEPO ja SJK Akatemia

Jaa:

Lauantai on kolmen cup-finaalin päivä. Helsingissä pelattavien naisten Suomen Cupin ja miesten Regions´ Cupin finaalien lisäksi cup-huumaa päästään aistimaan myös Lappeenrannassa. Siellä PEPO isännöi Kakkosen Cupin finaalissa SJK Akatemiaa.

Kakkosen cupin ensimmäiset kierrokset pelattiin jo alkuvuodesta. Helmikuussa pelattujen välierien jälkeen kilpailun kaksi parasta joukkuetta etenivät Suomen Cupin neljännesvälieriin.  Samalla PEPO ja SJK Akatemia varmistivat itselleen jo talvella hienon loppuhuipennuksen kaudelle.

Molemmat joukkueet selviytyivät finaaliin pitkän kaavan kautta. SJK Akatemia kaatoi välierässä rangaistuspotkukilpailussa Ilves/2:n. PEPO sen sijaan voitti omassa välierässään PIF:in niin ikään rangaistuspotkuilla.

Kakkosen Cup huipentuu Lappeenrannassa kahden vahvan kauden pelanneen joukkueen kohtaamiseen. SJK Akatemia oli omassa Kakkosen lohkossaan vakuuttava ja juhli nousua takaisin Ykköseen. Myös PEPO taisteli omassa lohkossaan syksyyn asti noususta, mutta jäi lopulta toiseksi.

PEPO isännöi loppuhuipennusta

Finaalin pelipaikka ratkaistiin arvalla, joka suosi tällä kertaa lappeenrantalaista PEPO:a. Joukkueen päävalmentaja Janne Muhli on innoissaan kotikentällä pelattavasta loppuhuipennuksesta.

- Lähdemme Kakkosen Cupin finaaliin tosi huikeilla fiiliksillä - etenkin kun pääsemme pelaamaan sen kotiyleisön edessä. On hieno huipennus kaudelle, että pääsemme pelaamaan pimeissä syksyn sateissa cup-pytystä, Muhli tunnelmoi.

Lappeenrantalaiset lähtevät finaaliin hyvällä itseluottamuksella, sillä joukkueen sarjakausi Kakkosessa sujui mallikkaasti. PEPO taisteli syksyyn asti noususta ja sijoittui lohkossaan lopulta toiseksi.

- Olemme vakiinnuttaneet hyvin paikkamme Kakkosen kärkipäässä, mutta tällä kertaa JäPS oli parempi ja ansaitsi nousun. Kauttamme voi pitää kohtuullisen onnistuneena, vaikka täysin tyytyväisiä emme tietenkään ole, Muhli toteaa.

Pitkään Kakkosessa pelanneelle PEPO:lle oman lohkon joukkueet ovat tulleet vuosien mittaan tutuiksi, mutta Kakkosen Cupin finaalissa vastaan asettuva SJK Akatemia on lappeenrantalaisille uusi tuttavuus. Muhli tietää, että Etelä-Karjalaan saapuu vahva pohjanmaalaisjoukkue.

- Vastaan asettuu loistava, hyvin valmennettu ja hyvin organisoitu joukkue. SJK Akatemialla on selkeä pelitapa ja rutiinia viime kauden Ykkösestä. Kyseessä on vaarallinen joukkue, joka hyökkää monipuolisesti sekä pallonhallinnan kautta että nopeammilla hyökkäyksillä. Lisäksi he myös puolustavat hyvin. SJK Akatemialla on paljon hyviä nuoria pelaajia.

PEPO on erikoistunut tämän vuoden Kakkosen Cupissa pitkiin otteluihin, sillä se on voittanut kaksi ottelua rangaistuspotkukilpailussa ja yhden jatko-ottelussa. Ainoastaan neljännesvälierän PEPO selvitti 90 minuutin aikana.

- Muutamasta pelistä olisimme voineet selvitä helpommallakin, mutta se tietysti kertoo jotain, että pystymme pitämään keskittymisen korkealla loppuun asti. Kun jokainen pelaaja antaa kaikkensa joukkueelle, se kantaa 120 minuuttia tai jopa rangaistuspotkukilpailun.

Samalla Muhli painottaa, että talvella pelattuja otteluita ei kannata enää liikaa miettiä. Sen sijaan yksittäisenä otteluna lauantain Kakkosen Cupin finaali on PEPO:lle iso tapahtuma.

- Finaalilla on valtava merkitys seuralle ja koko kaupungille. Kotikentällä on meille suuri merkitys myös urheilullisesti, sillä olemme tottuneet pelaamaan Kimpisen hyvällä nurmella. Vieraissa meille tuli sarjassa muutamia pistemenetyksiä, mutta kotikentällä olemme olleet vahvoja läpi kauden, Muhli sanoo.

- Toivottavasti saamme kaikki eteläkarjalaiset jalkapallofanit sankoin joukoin paikalle ja kannustamaan PEPO voittoon. Kotiyleisön tukea tarvitaan aina. Meillä on ollut tähän asti fantastinen tuki etenkin faniporukaltamme, mutta nyt saadaan varmasti vielä lisää ääntä.

SJK Akatemia tavoittelee tuplaa

Seinäjoella on juhlittu jo kertaalleen tänä syksynä, kun SJK Akatemia varmisti Kakkosen lohkovoiton ja nousun Ykköseen. Joukkueen kapteenin Valtteri Olsbon mukaan pohjanmaalaiset lähtevät hyvällä itseluottamuksella jahtaamaan sarjanousun jatkoksi myös cup-mestaruutta.

- Olemme asettaneet tuplan tämän kauden tavoitteeksi. Sarjanousu on jo saavutettu ja nyt lähdemme tavoittelemaan Kakkosen Cupin voittoa. Olemme valmistautuneet finaaliin jo pari viikkoa, joten lähdemme hyvillä fiiliksillä kohti Lappeenrantaa, Olsbo sanoo.

Olsbo on ollut tyytyväinen SJK Akatemian kauteen. Puolustuslinjassa pelaavan kapteenin mukaan joukkue on onnistunut tilkitsemään puolustustaan yhä paremmin kauden edetessä.

- Minulle ja koko joukkueelle on jäänyt tästä kaudesta hyvä fiilis. Olemme saavuttaneet asetettuja tavoitteita ja jokainen pelaaja on kehittynyt myös henkilökohtaisesti.  Olemme tehneet tällä kaudella paljon maaleja. Alkukaudesta päästimme liikaa maaleja, mutta olemme parantaneet myös puolustamistamme, mikä on näkynyt loppukaudesta monena nollapelinä, Olsbo arvioi joukkueensa otteita.

Tärkeänä osana finaaliin valmistautumista on ollut myös tulevaan vastustajaan tutustuminen. Olsbo vakuuttaa, että taustatyö on tehty huolellisesti.

- Meillä on ihan hyvät tiedot tulevasta vastustajasta. Valmentajamme Brian Page on tehnyt töitä sen eteen, että saisimme PEPO:sta mahdollisimman paljon tietoa.

PEPO:n tavoin myös SJK Akatemia on päätynyt tämän kauden Kakkosen Cupissa kahdesti rangaistuspotkukilpailuun. Olsbo ennakoi myös finaalista tasaista kohtaamista.

- Luvassa on varmasti tiukka peli. Finaalissa asetelma on aina ”voitto tai ei mitään”, mikä tuo oman erityislatauksensa. Peli voi venyä pitkäksi, mutta toivon ja uskon sen kääntyvän meille. Olemme päässeet harjoittelemaan sitäkin jo talvella, kun kaksi ottelua venyi pilkuille. 

Kakkosen Cupin loppuottelu PEPO – SJK Akatemia pelataan lauantaina 16.10. klo 16.00 Kimpisen urheilukentällä Lappeenrannassa.