Takaisin
21.9.2021 klo 13.36

Miesten futsalmaajoukkue otteluleirille Kroatiaan – ”Pelihalut ovat ihan älyttömät”

Jaa:

Ⓒ Futsal Week

Futsalmaajoukkue matkustaa 1. lokakuuta Kroatian Porećiin otteluleirille. Joukkueen on tarkoitus pelata viikon mittaisen leirin aikana kolme ottelua. Liikunnan Riemun pohjapelaaja Olli Pöyliö odottaa innolla, että pääsee hakemaan pelituntumaa maajoukkueessa pienten vaikeuksien jälkeen. 

Suomen futsalmaajoukkueen päävalmentaja Mićo Martić on nimennyt Kroatian otteluleirille 16 kenttäpelaajasta ja neljästä maalivahdista koostuvan ryhmän. Mukana on myös viimeisen vuoden aikana maajoukkueen vakiokasvoihin noussut Olli Pöyliö

– Innolla odotan, että pääsee taas Kroatiaan. Mukavaa taas nähdä porukkaa, pohjapelaaja veistelee. 

Erityisen innolla Pöyliö odottaa, että pääsee hakemaan pelituntumaa maajoukkueen kanssa. Juuri alkaneen Futsal-Liigan ensimmäiset ottelut ovat hänen osaltaan kuluneet katsomon puolella, sillä hän kärsii viime kauden lopulla FC Kemiä vastaan pelatussa ottelussa saamaansa pelikieltoa. Pöyliö joutui myös jättämään maajoukkueen edellisellä otteluleirillä kaksi ensimmäistä ottelua väliin loukkaantumisen vuoksi. Lopulta vamma kuitenkin paljastui oletettua lievemmäksi.

– Edellisen Porećin leirin ensimmäisissä treeneissä jalka otti vähän osumaa, mutta onneksi sitten pystyin jo pelaamaan viimeisessä Montenegro-pelissä. Loukkaantuminen vaikutti alkuun vähän pahemmalta mitä oli, että onneksi selvisin säikähdyksellä tällä kertaa. 

Vamma ei ole enää edellisen maajoukkueleirin jälkeen vaivannut, ja Pöyliö kokeekin olevansa hyvässä pelikunnossa. Hinku takaisin parketille onkin todella kova. 

– Siis haluan jo ihan älyttömästi päästä pelaamaan. Olen täällä Jyväskylässäkin nyt vain sparraillut poikia, että he pärjäisivät mahdollisimman hyvin ja yrittänyt sillä tavalla antaa kaikkensa, mutta pelihalut ovat kyllä ihan älyttömät, Pöyliö naurahtaa. 


Pöyliö odottaa paluuta parketille innokkaasti. Kuva: Juha Tamminen. 

Jännittäjästä maajoukkueen vastuunkantajaksi

Koska Olli Pöyliö on noussut maajoukkueessa isoon rooliin, on helppo unohtaa pelaajan olevan suhteellisen tuore tulokas maajoukkueympyröissä. Pöyliö oli ensimmäisen kerran mukana maajoukkueleirille viime vuodenvaihteessa.

– Oma tunne maajoukkuetapahtumissa on kyllä muuttunut tosi paljon sitten ensimmäisen leirin. Alkuun jännitin tapahtumia, mutta onnistuin kuitenkin jonkinlaiset näytöt antamaan, kun pääsin pelaamaan EM-karsintoja. Nykyään taas maajoukkueleireille on mukava ja rentoa mennä. Olen oppinut tuntemaan kavereita ja sopeutunut pelitapaan, ja sen vuoksi odotan itseltäni maajoukkuepeleissä entistä enemmän, Pöyliö kuvailee. 

Jännittäjästä on kasvanut tärkeä palanen Suomen maajoukkueen menestyksessä. Pöyliö pitää hallussaan myös erikoista maajoukkuetilastoa. Suomen maali vaikuttaisi olevan kirottu aina jyväskyläläispelaaja ollessa kentällä. Pöyliö on pelannut yhteensä seitsemän maaottelua, ja kertaakaan hänen ollessaan kentällä vastustaja ei ole onnistunut tekemään maalia. 

– Tuo on kyllä sellainen tilasto, jonka tietää joskus menevän rikki, mutta kaikkemme teemme kyllä, että se säilyisi mahdollisimman pitkään. Meidän kentällämme on todella hyvä työmoraali, ja tavoitteemme on aina pitää oma pää puhtaana. Tuon voi ajatella tiivistävän meidän koko kentällisemme hyvän toiminnan. On siinä ehkä joskus hiukan tuuriakin ollut, kun tolpat on kolissut, Pöyliö myöntää. 

Useimmiten Pöyliön kanssa samassa kentällisessä ovat pelanneet Iiro Vanha, Jarmo Junno ja Juhana Jyrkiäinen. Kentällisellä on ollut hyvä yhteys ja Pöyliö odottaakin tulevalta leiriltä, että kentällinen pääsisi hioutumaan vieläkin paremmin yhteen. Porećissa valmennus tulee todennäköisesti myös kokeilemaan hieman uudenlaisia kokoonpanoja. Pöyliö pitää tätäkin pelkästään hyvänä asiana. 

– Kentälliseni on ollut upea kenttä pelata, sillä siinä jokainen on päässyt pelaamaan vahvuuksillaan. Se vaikuttaa pelaamiseen, kun porukka ympärillä vaihtuu. Yritämme aina pelata niin, että korostetaan joukkuekaverin vahvuuksia ja autetaan heikkouksien kanssa. Välillä on kuitenkin hyvä kokeilla, miten kemiat kentällä kohtaisivat muiden pelaajien kanssa. Kenttiä vielä kannata liikaa lyödä lukkoon, Pöyliö päättää. 

Otteluleirille 30.9.–7.10. nimetty joukkue:

Maalivahdit (4):

Kasper Kangas, Akaa Futsal 
Antti Koivumäki, GFT
Niila-Ville Laitinen, KaDy 
Juha-Matti Savolainen, KaDy

Kenttäpelaajat (16):

Henri Alamikkotervo, GFT 
Panu Autio, GFT
Miika Hosio, GFT 
Jere Intala, KaDy
Jarmo Junno, Vieska Futsal 
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Sergei Korsunov, KaDy 
Justus Kunnas, Mad Max
Jukka Kytölä, KaDy 
Mikko Kytölä, KaDy
Lassi Lintula, KaDy 
Jussi Nyström, Akaa Futsal
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi 
Aleksi Pirttijoki, Akaa Futsal
Olli Pöyliö, Liikunnan Riemu 
Iiro Vanha, Akaa Futsal