Takaisin
5.11.2021 klo 20.35

Miesten Futsal-liigassa tiivis viikonvaihde: AU, ToPV ja Riemu urakoivat kahdesti

Jaa:

Ⓒ Tuukka Nyström, @newstreamphotos

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna viisi ottelua ja maanantaina vielä yksi. Lauantaina SoVo isännöi Akaa Futsalia. Tornion Palloveikot käy Varsinais-Suomen kiertueella, Riemulla on Jyväskylässä kaksi kotiottelua. Sunnuntaina KaDy vierailee Ylivieskassa.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/

 


SoVo on edennyt monena vuonna peräkkäin pudotuspeleihin. (Kuva: SoVo)

la 6.11.

15.00 Someron monitoimitalo
SoVo – Akaa Futsal

17.00 Puistokadun liikuntahalli, Loimaa
AU – ToPV

Miesten Futsal-Liigan viikonloppu korkataan Somerolla, jossa SoVon vieraana on neljät perättäiset SM-mitalit napannut Akaa Futsal. Molempien kausi on sujunut hieman notkahdellen, mutta joukkueet ovat ankkuroituneet kärjen tuntumaan ylempään keskikastiin.

Akaa Futsal on syyskuisen avaustappionsa jälkeen napsinut neljä hienoa voittoa, joista kaksi viimeisintä levein numeroin. Kapteeni Jussi Nyströmin ja tehomies Markus Rautiaisen lisäksi nuori Aleksi Pirttijoki on ollut tehokkaana. SoVolta pörssikärki Arber Istrefi ja Mergim Bushi ovat tutusti vastanneet suurimmista tehoista; tosin kokoonpanoon kesken syksyn liittynyt Gezim Voca on myös erittäin potentiaalinen ratkaisija kovine hevosenpotkuineen.

Toinenkin lauantain ottelu pelataan Varsinais-Suomessa. Tornion Palloveikot on toistamiseen vieraskiertueella Etelä-Suomessa, tällä kertaa Loimaalla liiganousija AU:n vieraana. Kyseessä on tämänhetkinen jumbofinaali: AU pitää perää yksin nollakerhossa, ToPV:lla on neljä pistettä neljästä ottelusta. Torniolaisten brasilialainen pelaaja-valmentaja Newton Jr. kärsii kahden ottelun pelikieltonsa tänä viikonloppuna.


KaDy ja Vieska / Sievi Futsal ovat vanhat tutut kilpakumppanit. (Kuva: Bubi Tuomala)

su 7.11.

13.30 Samppalinnan palloiluhalli, Turku
TPK – ToPV

15.00 Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – AU

16.00 Taanilan koulu, Ylivieska
Vieska Futsal – KaDy

Sunnuntaina ToPV jatkaa matkaansa Turkuun TPK:n vieraaksi. Myös TPK on AU:n ja ToPV:n lailla pudotuspeliviivan alapuolella seitsemän ottelunsa jälkeen, joten nyt pelataan tuiki tärkeistä pisteistä sarjan alakastissa. ToPV:n parhaat maalintekijät alkukaudesta ovat olleet Tanskan maajoukkuemies Zakaria El-Ouaz (4 maalia) ja Tervareista siirtynyt Ville Niskala (3 maalia). TPK:lta pelikiellossa on joukkueen kolmanneksi paras pistenikkari Atte Ekholm.

Keskiviikkona nappisuoritukseen Jyväskylän “derbyssä” yltänyt Riemu jatkaa kotiotteluputkeaan sunnuntaina. Kampuksen Dynamon kaataminen tuonee runsaasti itseluottamusta Riemu-leiriin, ja kotijoukkue lähteekin suosikkina AU:ta vastaan, semminkin kun alastarolaiset urakoivat lauantaina kotihallissaan ja matkustavat päälle Jyväskylään. Riemu onnistui laajalla rintamalla keskiviikkona.
 
Jyväskylän derbyn varamiehisenä keskiviikkona hävinnyt KaDy matkustaa Ylivieskan uuteen halliin kohtaamaan Vieska Futsalin kierroksen kärkiottelussa. Kun vieskalaisten historiaan lasketaan FC YPA:n, Sievi Futsalin ja Sievi FS:n nimillä pelatut liigakaudet, on kyseessä vanhojen rakkaiden kilpakumppanien kohtaaminen. Vuosina 2015 ja 2017 Sievi selätti KaDyn finaalisarjoissa, jälkimmäisen kerran juuri Ylivieskassa, tosin jäähallissa.

KaDyssa kaksi kautta urakoinut Juho Väinälä nähdään nyt Vieska-paidassa entistä seuraansa vastaan. Väinälä on voittanut molemmissa seuroissa Suomen mestaruuden, seurojensa kolmannen eli viimeisimmän. Vieskan ja KaDyn välisen kärkiottelun voittaja nousee liigan piikkipaikalle huilivuorossa olevan FC Kemin edelle.

FC Kemin ohella myös GFT ja Mad Max huilaavat tämän viikonvaihteen. Ensi viikolla liiga on tauolla maajoukkueleirin johdosta.

ma 8.11.

18.30 Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – JoSePa

Miesten Futsal-Liigan viikonvaihde huipentuu vielä yhteen Keski-Suomen paikallisotteluun, kun Riemu pelaa Monitoimitalolla kolmannen kotiottelunsa kuuden vuorokauden sisällä. Vastassa on kolmas keskisuomalaisjoukkue JoSePa, joka on tällä hetkellä samassa pistemäärässä samoilla sijoilla kuin myötätuulessa purjehtiva kotijoukkue. JoSePa katkaisi tappioputkensa TPK:n kustannuksella viime viikonloppuna. Joutsalaisten ylivoimainen pistenikkari on alkukaudesta ollut Jarkko Kosunen tehoilla 2 + 5.


JoSePan ja Riemun kohtaaminen on yksi Keski-Suomen derbyistä. (Kuva: JoSePa)