Miesten Futsal-Liigassa tasaista: Ilves selätti FC Kemin, Sievi ja Mad Max vierasvoittoihin

Miesten Futsal-Liigassa nähtiin kolme erittäin tasaista kamppailua. Mad Max kukisti Riemun Jyväskylässä, Sievi FS vei voittomaalikilpailun Espoossa ja Ilves onnistui ensimmäisenä joukkueena selättämään sarjakärki FC Kemin. Pisimmän kaavan kautta voittomaalikilpailuun mentiin tosin Tampereellakin. Liiga jatkuu ensi viikolla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 22.11.

Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – Mad Max 2–4 (1–2)

Jyväskylän Monnarilla nähtiin ylemmän keskikastin tasainen vääntö pisteistä. Riemu sai johtomaalin jo kolmen minuutin kohdalla Mad Maxin tuhrittua pallon omaan maaliin prässin alla, mutta Mad Max pääsi tauolle 1–2-johdossa Mika Jussilan kahdella osumalla. Myös toisen puoliajan alku oli Riemun, ja Jonne Forsströmin salamamaali toi liikuntalaiset jälleen tasoihin. Loppusyksystä täysin liekeissä ollut Justus Kunnas laukoi kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin valkeakoskelaiset johtoon, jota Riemu sai jahdata päätössummeriin saakka tuloksetta. Vieraista sen sijaan osui vielä Mikko Heritty kertaalleen. Mad Max nousi kolmen ottelun voittoputkellaan sarjassa jo kolmanneksi; tosin perässä hengittää kolme ottelua vähemmän pelanneita kärkinippuja.

Opinmäki, Espoo
GFT – Sievi FS 4–5 vm., 4–4 ja., 3–3 (2–1)

Apean alkusyksyn pelannut Sievi FS on osoittanut huomattavia piristymisen merkkejä saatuaan venäläisvalmentajansa Igor Botshkovin viimein Suomeen. Lauantaina Sievi FS nollasi Helsingissä HIFK:n, sunnuntaina GFT joutui kotonaan Espoossa tyytymään yhteen sarjapisteeseen Sievin sitkeän esitysen päätteeksi. Sievi tuli kolme kertaa tasoihin GFT:n käytyä jopa kahden maalin johdossa. GFT:n kaksi maalia viimeistellyt Kasperi Halme kirjattiin uutena nimenä pistepörssiin Sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla Sievin tasoitusmaali syntyi pari minuuttia ennen päätössummeria. Ykkösnimi Jarmo Junnon lisäksi parhaana palkittu Henri Heikkilä ja Jaakko Alasuutari olivat vierastasurin takuumiehiä. Voittomaalikilpailussa lauottiin peräti 24 laukausta ennen kuin voittaja oli selvillä; Sievi FS:ltä osuivat Jose Suihkonen ja Vilho Hanni, GFT:ltä vain Jaso Oksanen.

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – FC Kemi 2–1 vm., 1–1 ja., 1–1 (0–1)

Myös Tampereen Kaupissa ratkaisu jouduttiin hakemaan tasalukemiin päättyneiden varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailusta. Sarjaa suvereenisti hallinnut FC Kemi joutui viikonlopun toisessa ottelussaan lopulta taipumaan upeasti puolustaneelle Ilves FS:lle. FC Kemi pääsi aivan avauspuoliajan lopussa johtoon Enderson Suárezin osumalla, mutta Ilves FS kuittasi pelin tasoihin toisen puoliajan alussa hienolla hyökkäyskuviolla, viimeistelijänään kokenut Rafael Giorgio. FC Kemi haki ankarasti johto-osumaa, mutta Ilves FS:n puolustus oli betonia. Voittomaalikilpailussa tarvittiin viisi laukojaa; sen Ilves FS vei nimiinsä maalein 2–1. FC Kemi jatkaa avaustappiostaan huolimatta ylivoimaisessa sarjakärjessä; Ilves FS paranteli asemiaan keskikastissa.