Miesten Futsal-Liigassa tasaista – HIFK yllätti Sievissä, KaDy kukisti GFT:n jatkoajalla

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kuusi ottelua, joista viisi eteni tasaisina jännitysnäytelminä viimeisille sekunneille. HIFK haki Sievistä yllätysvoiton viime sekuntien voittomaalilla; KaDy selätti GFT:n jatkoajalla. FC Kemi nousi yksin sarjakärkeen löylytettyään kotikentällään PP-70:ä. Liiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla.

(Arkistokuva: Hannu Vartiainen)

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet Solidsportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Kierrosraportti
la 9.1.2021

Akaa Futsal palasi voittokantaan. (Arkistokuva: Tuukka Nyström)

Toijalan monitoimihalli
Akaa Futsal – SoVo  4–3  (1–2)

Toijalassa SoVo pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan päästen tauolle 1–2-vierasjohdossa Antti Korhosen tarkan ja kovan alanurkkavaparin siivittämänä. Pistepörssin ykkönen Arber Istrefi vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Akaa jauhoi lukemat kärsivällisesti tasoihin Petri Grönholmin maalinedusputtauksella ja Juhana Jyrkiäisen kaukovedolla. Kotijoukkueen sankariksi trillerissä nousi lopulta kahden maalin mies Markus Rautiainen, joka ohjasi voittomaalin 34. minuutilla. Akaa kohenteli kotivoitollaan asemiaan kärjen takana.

Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – GFT  4–3 ja. 3–3 (0–1)

Päivän kärkiottelussa GFT oli avauspuoliajalla liikkeessä vahvalla jalalla. Kolmella ketjulla aktiivisesti prässännyt ja 1 vs 1 -haastoja viljellyt GFT sai KaDyn riketilin täyttymään, ja minuutti ennen taukosummeria mentiin 10 metrin pilkulle, josta Panu Autio laukoi voimalla ohi Niila-Ville Laitisen. Kapeammalla rosterilla parketilla ollut KaDy tuli toiselle puoliajalle todella määrätietoisesti; Eemeli Hänninen laukoi pian ottelun tasoihin. Autio kuittasi espoolaiset saman tien kulmapotkukuviosta uudelleen johtoon, mutta ajoittain alakynnessä ollut KaDy osoitti kärsivällisyyttä ja taktista vahvuuttaan. Kotijoukkue jauhoi kahdesta pallonhallintahyökkäyksestä kaksi maalia, viimeistelijöinä yläkulmiin Tero Intala ja Mikko Kytölä. GFT sai pelin tasoihin minuutti ennen päätössummeria ylivoimakuviolla ja Antti Arvolan maalilla.

Tasaisen ja kiihkeän kärkiottelun ratkaisu haettiin jatkoajalla. Peli aaltoili tasaisesti ja intensiivisen ottelun kuormituskin alkoi näkyä. KaDyn erikoistilanneosaaminen nousi sarjapisteen arvoiseksi, kun Jukka Kytölä laukoi KaDyn parhaana palkitun Mikko Kytölän syötöstä pallon alakulmaan. GFT ei toista kertaa enää tasoittanut peliä “reikäpaidalla”, vaikka Aution, Arvolan ja Lasse Saaren rakentamat kuviot tuottivatkin pari huipputonttia. KaDy kuittasi toistamiseen tänä vuonna kaksi sarjapistettä jatkoaikavoitolla. KaDy matkaa sunnuntaiksi Sieviin; GFT jää Jyväskylään kohtaamaan myös Riemun. GFT:n parhaana palkittiin alati KaDy-puolustusta kiusannut Timo Mikkonen.

Mad Max menetti kahden maalin johdon. (Arkistokuva: Juuso Koro)

Valkeakoski, Apian liikuntahallo
Mad Max – Riemu   3–4  (1–0)

Valkeakoskella edettiin pitkään maalittomissa lukemissa, kunnes Matti Jussila vei isännät 1–0-taukojohtoon 19. minuutilla. Mika Jussila  tuplasi kotijohdon maalinedus-tsipillä toisen puoliajan alussa, jolloin Mad Maxin tilanne näytti hyvältä. Riemun tehohetki toisen puoliajan puolivälissä toi jyväskyläläisille kuitenkin komean 2–3-vierasvoiton. Iltapäivän Riemu-sankari oli Juuso Eteläpää puhtaalla hattutempullaan. Riemu kohenteli asemiaan kamppailussa playoff-paikoista ja saa vastaansa kotikentälä Jyväskylässä sunnuntaina sarjakakkosen GFT:n.

HIFK:n Johannes Axerud (taustalla) laukoi Sievissä kaksi maalia. (Kuva: Esa Norvia)

Sievi, monitoimihalli
Sievi FS – HIFK FS  3–4   (1–0)

Sievi oli voittanut HIFK:n Helsingissä syyskierroksella puhtaasti 0–4 ja pääsi kotiottelussaankin avausjaksolla 1–0-johtoon. HIFK tuli päättäväisesti toiselle puoliajalle, josta ei dramatiikkaa puuttunut. HIFK ehti olla pari minuuttia 1–2-johdossa, mutta Sievin kokenut kaarti Juho Alasuutarin ja Jarmo Junnon johdolla kuittasi 12 sekunnin sisällä tasoitus- ja johtomaalin. Hassan Yaghoubin tasoitettua rajapotkukuviosta peli näytti jo menevän jatkoajalle 3–3-tilanteessa, kunnes HIFK:n paras maalintekijä Johannes Axerud pysäytti Sievin monitoimihallin kellon voittomaalillaan aikaan 39:54. Axerudin upeaan iltaan kuului kaksi maalia kaukolaukauksilla. Sievi oli lyöty kanveesiin kotikentällään, HIFK sai nälkävuoden mittaisen tappioputkensa poikki. Sievi saa sunnuntaina kylään sarjakolmosen KaDyn.

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – PJK   1–4   (0–0)

JoSePalla on meneillään “kuuden pisteen päivät” eli ottelut päävastustajia vastaan; tämä viikonloppu näyttää suuntaa, pelaako JoSePa loppukeväästä seurahistorian toisesta pudotuspelipaikasta vai putoamista vastaan. Kotimatsi PJK:ta vastaan oli tasainen, mutta 32. minuutilla PJK:n kaksi salamamaalia veivät vieraat 1–3-johtoon. Hienossa vireessä oleva PJK:n Antti Ala-Myllymäki kasvatti 33. minuutilla vierasjohdon 1–4:ään, mistä JoSePa ei enää noussut. PJK on yhä vahvemmin taistelussa playoff-paikasta; JoSePa matkaa sunnuntaina Ilveksen vieraaksi tärkeään otteluun. Laajalla rintamalla onnistuneen PJK:n kaikki kahdeksan tehopistettä jakaantuivat eri pelaajille.

JoSePalla ei ole ollut viime aikoina juhlan aihetta. (Kuva: JoSePa)

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – PP-70   12–0   (6–0)

Kemin ottelu oli päivän ainoa, joka ei säilynyt tasaisena ja jännittävänä loppuun asti. Suurissa vaikeuksissa koko kauden ollut PP-70 oli vastaanottajan asemassa sarjan kärjessä majailevan FC Kemin vyöryttäessä hyökkäyksiään vasemmalta, keskeltä ja oikealta. Tauolle mentiin tennislukemissa 6–0 Tuukka Pikkaraisen hattutempun säestämänä. Toinen puoliaika päättyi kemiläisilotulituksessa symmetrisiin lukemiin, joten loppulukemat olivat tylysti 12–0. Pikkaraisen illan saldo oli 4 + 2, pelaaja-valmentaja Boris Cizmar kengitti 1 + 4. FC Kemi palasi taas yksin sarjakärkeen GFT:n ja KaDyn jaettua pisteet Jyväskylässä. PP-70:n tilanne sarjan hännillä on tukala; sunnuntaina tamperelaiset haastavat Torniossa ToPV:n.

Tuukka Pikkarainen laukoi neljä rysää. (Arkistokuva: Iida Lesell)