Miesten Futsal-Liigassa sunnuntaina voittoihin JoSePa ja FC Kemi

Miesten Futsal-Liigassa FC Kemi nousi jälleen sarjataulukon ykkössijalle sunnuntaina päihitettyään vieraana olleen Riemun. PP-70 kärsi massiivisen tappion JoSePalle, joka varmisteli voitollaan sarjassa säilymistä. Miesten liigan pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina.

JoSePa – PP-70 12–2 (5–1)

JoSePa onnistui sunnuntaina runkosarjan viimeisessä kotipelissään kirjaimellisesti enemmän kuin kympin arvoisesti. Joukkue nousi toistaiseksi sarjataulukossa yhdeksänneksi. Jos  sijoitus pysyy, JoSePa säilyttää paikkansa liigassa myös ensi kaudeksi ilman karsintapelejä.

PP-70:ltä riistetyt täydet kolme pistettä olivat hyvin tärkeät, sillä JoSePan kolme viimeistä vastustajaa ovat liigan kärkiviisikosta. Pisteiden nappaaminen näiltä joukkueilta ei välttämättä ole niin sanottu läpihuutojuttu: joukkue kohtaa maaliskuun aikana vielä FC Kemin, ToPV:n ja Akaa Futsalin.

PP-70:llä oli lähinnä kunnia puolustettavanaan tämän kauden osalta, mutta tamperelaisjoukkue ansaitsee hatunnoston, sillä se jaksoi sinnikkäästi tarjota vastusta, vaikka joutsalaiset karkasivat jo ottelun alkumetreillä. JoSePan Joonas Manzon näyttävä avausmaali vei JoSePan johtoon ajassa 3:09, mistä lähtikin kotijoukkueen sokka irti: alle 10 minuutissa JoSePa oli jo 4–0-johdossa.

Joutsan Seudun Pallon maalintekijöiden listalla oli lopulta seitsemän nimeä: Otto Piili teki hatullisen eli kolme maalia, Heikki Rasmus ja Janne Kosunen kumpainenkin kaksi. Samoin Joonas Manzo onnistui kaikkiaan kahdesti. Yhdet maalit mieheen tekivät Oskari Luoma, Elmeri Linnera sekä Tarkko Savela. PP-70:n maalintekijöinä olivat Riku Partala ja Tomi Ylinen.

Kemi, Tervahalli
FC Kemi – Riemu 5–1 (2–1)

Edellisen joukkueiden kohtaamisen tällä kaudella voittanut Riemu taisteli periksiantamattomasti, mutta FC Kemi oli tällä kertaa selkeästi parempi. Joonas Madetoja vei Riemun 0–1-johtoon jo parinkymmenen sekunnin jälkeen, mutta FC Kemi nousi ensin rinnalle Vesa Liljan maalilla ja hetken päästä jo ohi, kun kapteeni Tuukka Pikkarainen laukoi lukemiksi 2–1 ajassa 5:21.

Riemu haki kavennusta lannistumatta, mutta Kemin Enderson Suarezin hattutemppu toisella jaksolla piti jyväskyläläiset kaukana johtoasemasta. Vierasjoukkue käynnisteli loppuminuuteilla myös ylivoimapeliä ottamalla Jonne Forsströmin kentälle lentävän maalivahdin paidassa. Aika loppui kuitenkin auttamatta kesken ja Riemu joutuu matkaamaan Lapin tuplapeliviikonlopultaan takaisin Keski-Suomeen ilman pisteen pistettä.