Miesten Futsal-Liigassa Sievi FS ja Akaa Futsal myötätuulessa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Sievi FS tarrasi vahvasti kiinni suoraan liigapaikkaan kurmauttamalla kotonaan Mad Maxia 7–2. Akaa Futsal seilaa myötätuulessa; ToPV koki Torniossa toisen perättäisen tappionsa akaalaisten pihdeissä. Ensi viikonloppuna liiga on EM-karsintatauolla lukuun ottamatta rästiotteluksi jäänyttä Tampereen derbyä.

Sievi FS – Mad Max 7–2 (2–0)

Sievi FS sai vieraakseen Mad Maxin, joka nöyryytti sieviläisiä syyskierroksella Valkeakoskella peräti 13–3. Nyt oli toinen ääni kellossa: Sievi FS maksoi kalavelat ja tarrasi tiukemmin kiinni sarjapaikkaan. Avausjakson hahmo oli Jarmo Junno kahdella maalillaan; toisella puoliajalla tahtipuikkoa heiluttivat Jaakko Alasuutari kolmella maalilla ja Henri Heikkilä kolmella maalisyötöllä. Mad Max sai kaksi lohdutusmaalia vasta 33. ja 35. minuuteilla.

Liigaa sydäntalvella johtanut Mad Max on ajautunut jo kuuden ottelun tappioputkeen ja pelaa käytännössä sijoista 6–8, joiden vaikutus pudotuspelien kotietuun on verrattain vähäinen. JoSePan voittoputken myötä Mad Maxin pudotuspelipaikkakin jää odottamaan vielä lopullista sinettiään. Kolminkertaiselta mestarilta Sieviltä playoffit ovat jo karanneet; joukkue kamppailee käytännössä JoSePan ja PJK:n kanssa kahdesta suoran säilyjän paikasta.

17.00
Putaan liikuntahalli
ToPV – Akaa Futsal 3–5 (2–1)

Viikonlopun kärkiottelussa ToPV isännöi Akaa Futsalia kotonaan Torniossa. Tästedes kaikki kärkiviisikon ottelut ovat klassisia “kuuden pisteen otteluita” pudotuspelien kotietujen maksimoinnin suhteen. Akaan Kim Lingman suti maalinedustalta avausmaalin, mutta ToPV pääsi pukukoppiin johdossa Iiro Vanhan ja Juho-Teppo Bergin kaukolaukausmaalien turvin. Toinen puoliaika oli Akaan juhlaa: Jussi Nyström, Markus Rautiainen ja Petri Grönholm rankaisivat ToPV:ia puolustuspään nukahduksista ja heikosta prässinpurusta.

ToPV:n kiri lentävällä maalivahdilla ei tuottanut tulosta, vaan viimeisellä minuutilla molemmat kaunistelivat lukemia yhdellä osumalla. ToPV:n 3–5-kavennusosuma syntyi vain 14 sekuntia ennen loppua, eikä kotijoukkue sen jälkeen päässyt ylärimaa lähemmäs. Kärkiviisikon erot tiivistyvät; Akaa nousi nyt neljä pistettä ToPV:n edelle. Ottelusiirtojen johdosta Akaa pelaa viiden vieraspelin päälle vielä kaksi vieraspeliä ja yhden kotipelin; ToPV:lle tämä ottelu aloitti kuuden kotiottelun putken vieraskilometrien ollessa runkosarjan osalta jo täynnä.

Akaa Futsal on voittoputkessa vieraskentillä. (Kuva: Tuukka Nyström)

Futsal-Ykkösestä liigakarsintaan selvinneet joukkueet ovat tiedossa 2–3 kierrosta ennen sarjan päätöstä: Alastaron Urheilijat ja Turun Pallokerho ovat repäisseet yli seitsemän pisteen kaulan vaasalaiseen FC Kiistoon. Näin ollen liigakarsinnoissa nähdään tänä keväänä AU ja TPK. Futsal-Ykkösen voittaja kohtaa karsinnoissa liigan runkosarjan sijalle 12. sijoittuvan joukkueen; Futsal-Ykkösen toiseksi paras joukkue saa vastaansa liigan 11. parhaan.

Liiga jatkuu EM-karsintaottelutauon aikana lauantaina 6.3. Tampereen derbyllä PP-70:n ja Ilveksen välillä.