Takaisin
26.2.2021 klo 18.08

Miesten Futsal-Liigassa seitsemän ottelun viikonloppu: Akaa Futsal tien päällä, Sievi FS kotihallissaan

Jaa:

Ⓒ Iida Lesell

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna seitsemän ottelua. Riemu isännöi perjantaina Jyväskylässä FC Kemiä; Sievi FS saa vieraakseen Akaa Futsalin ja Mad Maxin. ToPV jahtaa kärkisijoja vieraissa ja kotonaan.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Kierrosennakko

pe 26.2.

19.00
Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – FC Kemi

Torstaina pelattiin jo kaksi liigaottelua Etelä-Suomen lyhyemmillä matkaetäisyyksillä, perjantaina otetaan varaslähtö viikonloppuun kun FC Kemi matkustaa Jyväskylään kohtaamaan Riemun. FC Kemi on palannut sarjakärkeen rästiottelut voittamalla; eroa GFT:hen ja KaDyyn on kaksi pistettä, mutta kemiläisillä on yhäkin otteluita rästissä, joista kuroa lisää piste-eroa. Viimeksi Kemin myllyyn jäivät Mad Max ja GFT vieraissa, joten voittokulku ei ole sidottu Kemin Tervahalliin.

Riemu on sarjassa kahdeksantena; neljän ottelun voittoputkea seurasivat tappiot KaDylle ja Akaalle. Riemun Olli Pöyliö ja Kemi-kaksikko Tuukka Pikkarainen – Vesa Lilja ovat paperilla tuoreita joukkuekavereita maajoukkueen puolelta, mutta ensimmäistä yhteisesiintymistä saadaan odottaa vielä. Riemu ja FC Kemi pelaavat toisen ottelunsa siirrettynä Kemissä 14. maaliskuuta.

>> Riemun ennakko

la 27.2.

13.00
Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – HIFK FS

Myös viikonlopun toinen ottelu pelataan Jyväskylän Monnarilla. KaDy ja sarjanousija HIFK FS eivät ole kohdanneet koskaan: syyskierroksen ottelu siirrettiin koronapandemian seurannaisvaikutuksena ja sen uusi ottelupäivämäärä on maaliskuun lopussa. HIFK:n tilanne putoamisviivan alla on melko tukala: suora säilyminen on mahdollista enää teoreettisesti eikä karsijan paikalla nousukaan ole helppoa, sillä se vaatisi käytännössä pisteiden raapimista joko KaDylta tai FC Kemiltä. Lasse Lindin luotsaamat helsinkiläiset ovat kuitenkin haastaneet isompiaan ajoittain vakuuttavasti; varsinkin puolustuspelaaminen on ollut monissa otteluissa erinomaista. HIFK-paidassa entisen seuransa kohtaa kolme entistä kadylaista: Jose Ikonen, Juho Mäkiniemi ja maalivahti Petteri Lehtinen.

KaDy tiedotti aiemmin viikolla brasilialaisvahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilion saapumisesta vihdoin Jyväskylään. KaDyn ja Bobin 1 + 1 -vuotinen sopimus uutisoitiin jo heinäkuussa, mutta pandemiatilanteen johdosta brasilialaisen tulo Suomeen onnistui vasta helmikuussa. KaDyn seurajohdon ja valmentajien mietteitä Bobin tulosta seuran kotisivuilla.

>> KaDyn uutinen

14.00
Joutsan liikuntahalli
JoSePa – ToPV

Keski-Suomen kolmannessa ottelussa Joutsan Seudun Pallo saa vieraakseen Tornion Palloveikot. JoSePa nousi putoajan paikalta komeasti kolme sijaa voittamalla peräti neljä perättäistä ottelua. Etenkin Kosusen veljekset Janne ja Jarkko, Joonas Manzo sekä härkämäinen Otto Piili ovat ottaneet joutsalaiset “reppuselkään” vaikeilla hetkillä. ToPV:n voittoputki on yli tuplasti pidempi eli yhdeksän perättäistä ottelua; täysiä “kolmen pisteen tappioita” ei torniolaisilla ole syyskuun jälkeen ensimmäistäkään, vaan vähäisetkin pistemenetykset ovat olleet tasapelejä varsinaisen peliajan jälkeen. Pisteputkella ToPV lähentelee jo aivan terävintä kärkeä ja voi haastaa FC Kemin tosissaan runkosarjan voitosta. Tämäkään ottelupari ei ole kohdannut tällä kaudella vielä ensimmäistäkään kertaa.

Kauden aiempi kohtaaminen:
24.1.2021  Akaa Futsal – ToPV 1–6 (1–2)

 
15.00
Opinmäki, Espoo
GFT – PJK

GFT pelaa jo toisen kotiottelunsa tällä viikolla. Torstaina kaatui alakastin Ilves FS maalein 8–5 vaikeuksien kautta; kokeneet Antti Arvola ja Lasse Saari olivat kovassa iskussa. Nyt vieraaksi tulee sijalla 9. oleva PJK. Someron Voiman otettua torstaina kolme pistettä omassa ottelussaan on pirkkalalaisilla enää teoreettinen oljenkorsi saavuttaa pudotuspeliviiva; pelattavaa riittää kuitenkin yllin kyllin liigakarsinnan välttämisessä. Viime viikonlopun PJK huilasi; sitä ennen plakkariin tuli kaksi tappiota Kemissä ja kaksi kotitappiota. GFT on sarjassa jaetulla toisella sijalla ja kamppailee vahvasti vähintään kotiedusta puolivälieriin, vaikka hävisikin kotonaan ToPV:lle ja FC Kemille selkein numeroin.

>> GFT:n ennakko

Kauden aiempi kohtaaminen:
5.12.2020  PJK – GFT 3–5 (1–3)

la 27.2.

16.00
Sievin monitoimihalli
Sievi FS – Akaa Futsal

su 28.2.

16.00
Sievin monitoimihalli
Sievi FS – Mad Max

Sievi FS:llä on erinomainen tilaisuus tehdä lopullista pesäeroa putoamisviivaan ja jopa liigakarsinnan välttämiseen, kun se pelaa viikonloppuna kahdesti kotiluolassaan. Lauantain vastus on viime kauden ykkönen, tämän hetken sarjaviitonen Akaa Futsal, joka on vahvassa voittoputkessa. Akaa on varamiehisenäkin viimeksi napsinut neljä vierasvoittoa ja yhden kotivoiton, komeimpana KaDyn päänahka vieraissa. Maajoukkuekvartetti Petri Grönholm – Jussi Nyström – Juhana Jyrkiäinen – Kasper Kangas on ollut erityisen kovassa vireessä.

Sunnuntaina Sieviin saapuu Mad Max Valkeakoskelta, joka pelaa enää käytännössä runkosarjan sijoita 6–8. Niiltä sijoituksilta harvoin kotiedulle päästään millään pudotuspelikierroksella, mutta playoff-vastustajiin sijoitukset vaikuttavat suuresti. Aiemmin torstaina Mad Max esitti hienon nousun Somerolla tasoihin taipuakseen loppuhetkien maalilla 6–5-tappioon. Marraskuussa Mad Max löylytti Sieviä kotonaan peräti 13–3.

Kymmenisen vuotta liigan kärkijoukkueisiin kuuluneelle Sieville viime ja tämä kausi ovat olleet pettymys; pudotuspeleihin on enää aivan teoreettinen oljenkorsi. Seura solmi jatkosopimuksen venäläisen huippuvalmentajan Igor Botshkovin kanssa, joten tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
13.12.2020  Akaa Futsal – Sievi FS 7–3 (4–2)
29.11.2020  Mad Max – Sievi FS 13–3 (4–1)

>> Sievin tiedote Botshkovin sopimuksesta

>> Akaan tuplaennakko


Sievi FS:n päävalmentaja Igor Botshkov (oik.) ja puheenjohtaja Kai Perttu.

17.00
Putaan liikuntahalli
ToPV – Akaa Futsal

Viikonloppu päättyy kierroksen huippuotteluun Torniossa. Kemin Tervahallissa viimeisimmät kotiottelunsa pelannut ToPV palaa pitkästä vieraspeli- ja evakkoputkesta kotiin Putaan halliin, ja vieraaksi tulee Pohjois-Suomen kiertuettaan Sievistä jatkava Akaa Futsal. Ottelussa pelataan tärkeistä pisteistä viiden kärjen keskinäisen järjestyksen kannalta; maajoukkuemiehiä vilisee molemmanvärisissä paidoissa.

Kauden aiempi kohtaaminen:
24.1.2021  Akaa Futsal – ToPV 1–6 (1–2)

Ensi viikolla liiga on lähes kokonaan tauolla Suomen EM-karsintaotteluiden (Vantaa pe 5.3. ja ma 8.3.) johdosta.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041