Takaisin
21.2.2021 klo 22.08

Miesten Futsal-Liigassa neljä vierasvoittoa, FC Kemi nousi sarjakärkeen

Jaa:

Ⓒ Jonna Keihäsniemi

Miesten Futsal-Liigassa FC Kemi ja ToPV kävivät kuuden pisteen vieraskiertueella jättäen GFT:n ja Mad Maxin pisteittä. JoSePa voitti toistamiseen HIFK:n (kuvassa) ja on noussut komeasti putoajan paikalta 10. sijalle. Iltaottelussa Akaa Futsal väänsi vierasvoiton Riemusta. Koko viikonloppuna nähtiin vain yksi kotivoitto ja kahdeksan vierasvoittoa. Liiga jatkuu torstaina 25.2. kahdella ottelulla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

su 21.2.2021

HIFK FS – JoSePa 1–3 (0–2)

Helsingin Pirkkolassa pelattiin säilymiskamppailun kannalta elintärkeä ottelu HIFK:n ja JoSePan välillä. Kuten viikko sitten Joutsassa, tälläkin kertaa JoSePa veti pidemmän korren. Vieraat karkasivat kahden maalin taukojohtoon Joonas Manzon ja Jari Kotimäen maaleilla; Joonas Manzon osuma 2. puoliajalla kasvatti takamatkan kolmeen maaliin. Läpi kauden tukkoisesta viimeistelystä kärsinyt HIFK sai vain yhden kavennusosuman, joten JoSePan voittoputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi.
Kerran jo putoamisviivan alla käyneellä JoSePalla on menossa todellinen suuri pelastautuminen. Putoamispeikko hengittää yhä niskaa, mutta nappionnistumisella 8. sija ja playoff-paikkakin olisi vielä mahdollinen. HIFK:lle tappio merkitsee sitä, että suora säilyminen näyttää jo hyvin kaukaiselta haaveelta. Stadilaiset voivat toki vielä yltää liigakarsintaan; Ilves FS on vain neljä pistettä edellä.

JoSePan otteluraportti

GFT – FC Kemi 1–4 (0–1)

FC Kemi jatkoi voittokulkuaan tällä kertaa Espoossa GFT:n vieraana. Jos alkukaudesta venezuelalaisvahvistukset Henry Gutierrez ja Enderson Suarez olivat kemiläisille kaikki kaikessa, ovat nuoret kemiläiset Tuukka Pikkarainen ja Vesa Lilja nousseet kevätkierroksen huippuonnistujiksi. Espoossa molemmat osuivat kahdesti nostaen Kemin tärkeään vierasvoittoon runkosarjan kärkisijojen kannalta.

Maalipyssy Gutierrez on ollut kokoonpanosta poissa muutaman ottelun, mutta se ei FC Kemin tahtia ole haitannut. GFT putosi viikonlopun aikana kärkisijalta neljänneksi; FC Kemi nousi KaDyn ohi piikkipaikalle kolme ottelua vähemmän pelanneena.


Lilja, Suarez ja Keijo Huusko

GFT:n tuplaraportti

Mad Max – ToPV 1–4 (0–1)

FC Kemin lailla myös Tornion Palloveikot on kovassa kevättalven vireessä; kemiläisten tavoin ToPV selätti vieraissa viikonlopun aikana sekä GFT:n että Mad Maxin. Avauspuoliajalla vain vieraiden Aleksi Kylmälä osui; Iiro Vanha tuplasi vierasjohdon 25. minuutilla. Mad Maxin tämän hetken kuumin maalintekijä Mika Jussila kavensi, minkä perään kotijoukkue haki aktiivisesti tasoitusta, lopussa vielä Yasar Elbeller lentävänä maalivahtinaan.

Mäxejä vaivasi kuitenkin tehottomuus, ja hyvin puolustanut ToPV korjasi vieraspisteet kaunistellen lukemia vielä kahdella osumalla. ToPV nousi kolmanneksi aivan kärjen tuntumaan; Mad Maxin pudotuspelipaikka on kahdesta tappiosta huolimatta sinettiä vaille varma, joskaan kotiedulle tuskin enää on saumaa.

Mad Maxin otteluraportti

Riemu – Akaa Futsal 3–5  (2–1)

Riemu piti kotisalissaan Monnarilla Akaa Futsalia tiukoilla lähes loppuun saakka, mutta viimeisellä 10-minuuttisella akaalaisten rutiini oli liikaa. Avauspuoliajalla Riemu karkasi kahden maalin johtoon; etenkin Olli Pöyliön 2–0-kaukolaukaus kelpaisi Eurogoals-koosteisiin. Upea oli myös Akaan maalivahti Kasper Kankaan 2–1-kavennus puolen kentän tuntumasta.

Akaa käväisi 2–3-johdossa, mutta Akaan kuudennen rikkeen jälkeen Joonas Madetoja toi Riemun vielä kerran tasoihin esteettömästä sivuvaparista reilun kuuden metrin etäisyydeltä. Lopussa Akaan kapteeni Jussi Nyström nousi ratkaisijaksi paukuttaen voimalla kaksi ratkaisumaalia. Voitto oli Akaa Futsalille toinen Jyväskylän Monnarilla kahdeksan päivän sisään.

Molemmat joukkueet ovat kovaa vauhtia matkalla kohti pudotuspelejä, mutta puolivälierien kotietuun vaaditaan liki täydellinen onnistuminen kevään runkosarjapeleissä.

Riemun otteluraportti (tulossa)

Akaa Futsalin otteluraportti (tulossa)

* * *
Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041