Miesten Futsal-Liigassa Mad Maxille ja GFT:lle voitot sarjanousijoiden kustannuksella

Miesten Futsal-Liigassa kärkipään joukkueet eivät antaneet yllättää itseään. Mad Max murjoi Apialla sarjanousija HIFK:n maan rakoon; GFT haki pisteet Pirkkalasta. Espoolaisten Tom Korolainen teki komean paluun parketeille.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Kierrosraportti
la 5.12.2020

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

Valkeakosken liikuntahalli

Mad Max – HIFK FS 6–1 (2–0)

Huimassa loppusyksyn vireessä ja voittoputkessa kiitävä Mad Max jatkoi kotihallissaan Apialla siitä, mihin jäi edellisissä otteluissa. Sarjan pohjalle juuttunut HIFK FS nousi hetkeksi mukaan taistelemaan pisteistä toisen puoliajan alussa Leo Rautiaisen maalinedustalta survomalla 2–1-kavennusmaalilla, mutta Mad Max kiihdytteli karkumatkalle nakuttamalla lisämaaleja tasaiseen tahtiin. Maalipörssin ykkösmies Justus Kunnas pommitti jälleen kaksi hienoa osumaa; Manu Kuisma osui myös kahdesti lähietäisyydeltä. Myös Mad Maxin ydinmiehet Mika Jussila ja Mikko Heritty rokottivat keskisektorilta HIFK:ta huolimattomasta puolustamisesta, joten pisteet jäivät Apialle selkein 6–1-lukemin.

Mad Max liitelee sarjakakkosena enempien pelattujen otteluiden turvin. Harjoitusvuoronsakin toistaiseksi koronavirustilanteen johdosta Helsingin kaupungilta menettänyt HIFK kroolaa sitkeästi putoamisviivan alla.

Mad Maxin Mikko Heritty osui jälleen. (Arkistokuva: Calahan)

Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – GFT 3–5 (1–3)

PJK:n ja GFT:n ottelut olivat kautta aikojen olleet tasaisia, ja niin nähtiin tasainen vääntö Pirkkalan suurikokoisella areenalla tälläkin kertaa. Sarjanelonen GFT oli kuitenkin askelen verran edelä PJK:ta ja vei pisteet Espooseen ansaitusti maalein 3–5. Kalle Strömbergin ja Antti Ala-Myllymäen salamamaalit toivat PJK:n maalin päähän vielä 32. minuutilla, mutta kentille pitkän tauon jälkeen palannut Tom Korolainen kuittasi loppulukemat pari minuuttia myöhemmin.

Espoolaisia ilahduttaa, että Panu Aution ja Antti Arvolan muodostaman tehokaksikon lisäksi kakkosketjusta löytyi ratkaisuvoimaa kolmen maalin verran. Korolainen kengitti paluuottelussaan messevät tehot 2 + 1. PJK matkaa sunnuntaina Somerolle SoVon vieraaksi klo 15.30 alkavaan otteluun. (Huom! aiemmin näillä sivuilla uutisoitu virheellinen kellonaika 15.00).

Liiganousija PJK taistelee sarjapisteistä vielä sunnuntaina. (Arkistokuva: Leo Hynninen)