Takaisin
20.11.2020 klo 18.02

Miesten Futsal-Liigassa kuusi ottelua: Sievi FS ja FC Kemi etelän-kiertueella

Jaa:

Ⓒ Siiri Perälä

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua. FC Kemi matkustaa Tampereelle tuplaviikonlopun merkeissä; Sievi FS vierailee Helsingissä ja Espoossa. Myös Somerolla ja Jyväskylässä pelataan. Kolme ottelua on siirretty koronavirustilanteen johdosta.

Miesten Futsal-Liiga
Kierrosennakko
la 21.11. – su 22.11.2020

Futsal-Liigan ottelut suorana lähetyksenä Solidsportilla: >> https://solidsport.com/futsalliiga

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

>> Tulospalvelu

>> Tulospalveluarkisto

la 21.11.    

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
13:00    
HIFK FS – Sievi FS

Viikonloppu pyörähtää käyntiin Helsingin Pirkkolassa aiemmalta ottelupäivältä siirretyllä HIFK – Sievi FS -ottelulla. Sarjanousija HIFK on kärsinyt ottelusiirroista peräti kolmeen otteeseen. Molemmilla joukkueilla on ollut tukkoinen alkukausi: viidestä liigaottelusta yksi voitto ja neljä tappiota. Toistaiseksi molemmat siis kamppailevat putoamisviivan tuntumassa, mutta varsinkin venäläisluotsi Igor Botshkovin palkanneella Sievillä tavoitteet ovat paremminkin pudotuspeleissä.


Sarjanousija HIFK FS palaa kotiparketille. (Kuva: Esa Norvia)

Someron monitoimitalo
16:00    
SoVo – Akaa Futsal

Ensi viikolla vihdoin alkavaan UEFA:n Mestarien Liigaan valmistautuva Akaa Futsal matkustaa Somerolle SoVon vieraaksi. Akaa haki keskiviikkona vain vaivoin 2–3-vierasvoiton sarjajumbo PP-70:ltä; kapteeni Jussi Nyström oli suuressa roolissa. Perinteisesti SoVo:n ja Akaan kamppailut ovat olleet tasaisia, mutta viimeiset kahdeksan keskinäistä ottelua ovat päättyneet Akaan (Leijonan) voittoon. Valdrin Seferillä, Mergim Bushilla ja Arber Istrefillä on siis tuoreita kalavelkoja maksettavana. Akaan pelaaja-valmentaja Jovan Stankovic ja SoVon Antti Korhonen ovat pelikiellossa.

>> Akaa Futsalin ennakko

Tesoman palloiluhalli, Tampere
16:00    
PP-70 – FC Kemi

Sarjan hännillä ainoana nollakerholaisena oleva PP-70 osoitti keskiviikkona huomattavia piristymisen merkkejä ja laittoi Akaa Futsalin todella ahtaalle kotihallissaan Tesomalla. Seuraava vastus ei ainakaan ole helpompi länsitamperelaisille, sillä vierasille saapuu sarjataulukon toisesta päästä suvereenia syksyä pelaava FC Kemi. Puntteja tasoittaa hieman se, että FC Kemin molemmat serbivahvistukset, Boris Cizmar ja maalivahti Slobodan Tomic ovat pelikiellossa. Lisäksi FC Kemillä on 600 kilometrin matkarasitus. Kemiläisistä Tuukka Pikkarainen ja Vesa Lilja urakoivat pari viikkoa sitten maajoukkueen mukana kymmenisen päivää, kunnes Suomen ja Serbian välinen ratkaiseva ottelu siirrettiin.

– Harjoitushallimme sulkeuduttua koronatilanteen vuoksi emme ole päässeet tekemään pallollisia treenejä pariin viikkoon, toteaa FC Kemin päävalmentaja Markku Kalermo.

– Eihän tämä ole mitenkään optimaalinen tilanne, meillä on nyt harjoittelun osalta huonommat lähtökohdat kuin muilla. Pitkä neljän viikon ottelutauko ei ole koskaan eduksi – vähän kuin aloittaisi kauden taas uudestaan, Kalermo jatkaa.

– Luotan omiin pelaajiin; emme ole lähdössä häviämään, Kalermo toteaa.

su 22.11.

Jyväskylän monitoimitalo
15:00    
Riemu – Mad Max

Viime viikolla kaksi paikallisottelua selvin numeroin voittanut Mad Max matkaa Valkeakoskelta Jyväskylään Riemun vieraaksi. Riemun alkukausi on ollut lupaava; voittoja on ropissut jo neljä, joiden turvin joukkue on sijalla 7. yhden pisteen perässä Mad Maxia. Riemulta etenkin Olli Pöyliö, Joonas Madetoja ja Leevi Kemppainen ovat olleet tehokkaina alkukaudesta. Mad Maxin tehot ovat levänneet ykköspyssy Justus Kunnaksen ohella Mikko Herityn ja kapellimestari Mika Jussilan harteilla. Keskinäisten otteluiden voittaja voi olla vahvoilla kevään taistelussa pudotuspelipaikoista.

>> Mad Maxin ennakko


GFT:llä ja Riemulla on kotiottelut sunnuntaina. (Kuva: Siiri Perälä)

Opinmäki, Espoo
15:00    
GFT – Sievi FS

Sievi FS jatkaa matkaansa sunnuntaina Helsingistä Espoon puolelle. Kotijoukkue GFT:n lauantaille merkitty ottelu KaDya vastaan on siirretty, joten espoolaiset pääsevät parketille tuorein jaloin, kun Sievi vielä palautuu lauantain ottelusta. Kentällä nähdään vastakkain pitkällä ja intensiivisellä maajoukkueleirillä marinoituja taistelupareja, kun Sievin Jarmo Junno haastaa maajoukkueen kipparin Panu Aution ja maalivahti Antti Koivumäen.

>> GFT:n ennakko

Kauppi Sports Center, Tampere
16:00    
Ilves FS – FC Kemi

FC Kemi viettää koko viikonlopun Tampereella; lauantain Länsi-Tampereen maisemat vaihtuvat sunnuntaina Tammerkosken ja pääradan toiselle puolelle, toiseen uudenkarheaan areenaan Kauppiin, jossa kotijoukkue Ilves yrittää lyödä kapuloita sarjakärjen rattaisiin. Ilveksellä pienenä lisäetuna on levätty lauantai ja FC Kemin Boris Cizmarin sunnuntaille jatkuva pelikielto. Sarjassa sijalla 10. olevalla Ilveksellä on seitsemästä ottelusta kolme voittoa ja neljä tappiota, joten pistetahdin pitäisi parantua jonkin verran talven mittaan pudotuspelitavoitetta ajatellen.

Viikonlopulta koronatilanteen vuoksi siirretyt ottelut:

la 21.11. GFT – KaDy
la 21.11. JoSePa – ToPV
su 22.11. PJK – ToPV

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä

Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041