Takaisin
24.9.2021 klo 20.26

Miesten Futsal-Liigassa kuuden ottelun viikonloppu

Jaa:

Ⓒ Tuukka Nyström, @newstreamphotos

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Tornion Palloveikot avaa kautensa vieraskiertueella Espoossa ja Somerolla, sarjanousija TPK matkaa Ylivieskaan ja Jyväskylään. Lauantaina Valkeakoskella on odotettu paikallisottelu Mad Maxin ja Akaa Futsalin välillä. KaDy vie kotiottelunsa Suonenjoen uuteen liikuntahalliin, jonne vieraaksi matkaa AU.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/ 

 

Miesten Futsal-Liigassa pelataan kuuden ottelun viikonloppu ennen maajoukkuetaukoa. Kaikki liigajoukkueet FC Kemiä ja JoSePaa lukuun ottamatta ovat parrasvaloissa.

Viikonloppu korkataan Valkeakoskella herkkupalalla: Etelä-Pirkanmaan paikallisottelussa yhteen iskevät Mad Max ja Akaa Futsal. Vaikka kaksikosta vain Akaa Futsal on napsinut mitaleita viime vuosina, ovat derbyt usein olleet tasaisia. Paikallisotteluissa onkin aina arvaamaton elementtinsä; useilla pelaajilla on taustaa molemmissa seuroissa. Akaa on ollut kolmen parhaan joukossa viitenä vuonna peräkkäin: saldona niistä kaksi hopeaa, kaksi pronssia ja keskeytetyn runkosarjan kärkisija vuonna 2020. Syksyllä 2020 Akaa Futsal debytoi myös UEFA:n Mestarien Liigassa. Akaa Futsal hävisi avausottelunsa Ylivieskassa selvin 6-2-numeroin; Mad Maxin saldona alkukierroksilta on yksi tappio ja yksi voitto.

Tornion Palloveikot avaa liigakautensa vieraskiertueella Espoossa ja Somerolla. Lauantaina torniolaisia isännöi GFT, jolla on viisi pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelusta. GFT vahvistui kauden alkaessa ulkomailta palanneella Miika Hosiolla, joka on yksi Suomen maajoukkueen tärkeimmistä pelaajista ja moninkertainen SM-mitalisti KaDyn riveissä.


Jatkuuko Miika Hosion ja GFT:n voittoputki? (Kuva: Siiri Perälä)

Kampuksen Dynamo vie toisen kotiottelunsa poikkeuksellisesti Suonenjoelle, jossa otteluareenana on vastavalmistunut, täysmittainen Lintharjun liikuntakeskus. Vastaan tulee avausottelunsa TPK:lle niukasti hävinnyt Alastaron Urheilijat. KaDy on Vieskan tavoin puhtaalla pelillä voitettuaan avausottelunsa Jyväskylässä.

Vaikka KaDy on vienyt futsalia omaan maakuntaansa Keski-Suomeen aiemminkin, nyt kyseessä on uusi aluevaltaus: Pohjois-Savossa ei näet ole koskaan aiemmin pelattu sarjamuotoista miesten Futsal-Liigaa. 1990-luvun puolella pelattiin turnausmuotoista futsalin pääsarjaa kertaalleen Nilsiässä, mutta yli 20 vuoteen maakunnassa ei ole miesten huippufutsalia nähty.

KaDyn sydämessä pelaavat Kytölän veljekset Mikko ja Jukka ovat ottelutapahtumaa KaDyn kanssa isännöivän Suonenjoen Pallo -52:n kasvatteja. Myös AU:n runko rakentuu yhden veljessarjan varaan Happosen veljesten (Sami, Jesse, Tuomas) ollessa joukkueessa suuressa roolissa.


Tuomas Happonen matkaa AU:n mukana Suonenjoelle. (Kuva: Leo Hynninen)

Sarjanousija TPK matkaa lauantaina Ylivieskaan. Vieska Futsal on avannut komeasti kahdella kolmen pisteen voitolla ja johtaa sarjaa. TPK:lla on plakkarissa voitto ja tappio. Vieskaan muutaman vuoden tauon jälkeen palannut Juho Väinälä debytoi liigatasolla nimenomaan TPK:n paidassa kymmenen vuotta sitten 18-vuotiaana.

Sunnuntaina ToPV jatkaa matkaansa Somerolle SoVon vieraaksi. SoVolla on kolmesta ottelusta neljä pistettä. TPK:n osoitteena Ylivieskan jälkeen on Jyväskylä, jossa se kohtaa Riemun. Mikäli pelikieltoja, loukkaantumisia tai muita poisjääntejä ei tule, vastakkain Jyväskylän Monnarin parketilla ovat veljekset Jonne Forsström (Riemu) ja Joona Forsström (TPK).


Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Riemu pelaa sunnuntaina kotonaan Monnarilla.