Takaisin
19.3.2021 klo 20.05

Miesten Futsal-Liigassa kahdeksan ottelun viikonloppu: runkosarjan ratkaisu lähestyy

Jaa:

Ⓒ Teemu Kvist

Miesten Futsal-Liigan runkosarjassa on käsillä ratkaisujen viikot. Erityisesti huomio kiinnittyy viiden kärkikoplaan (FC Kemi, KaDy, Akaa Futsal, GFT, ToPV), jolla on vielä runsaasti keskinäisiäkin otteluita jäljellä. Häntäpäässä jännitetään eniten, mikä joukkue joutuu Ilveksen seuraksi karsintasarjaan; kaksi putoajaa HIFK FS ja PP-70 ovat jo selvillä. Perjantai-illan ainoassa ottelussa Mad Max kuritti PP-70:ä Tampereella maalein 1–12.

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021
Kierrosennakko

pe 19.3.

18.30
Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – Mad Max  1–12 (0–4)

Liigaviikonloppuun otettiin perjantaina varaslähtö Tampereen Tesomalla: vierasjoukkue Mad Max Valkeakoskelta kuritti Peli-Pojat-70:ä maalein 1–12. Justus Kunnas laukoi neljä maalia, Manu Kuisma kolme.

Sarjasijoitusten kannalta ottelun merkitys oli vähäinen: kotijoukkue PP-70:n putoaminen Ykköseen on ollut selviö jo pitkään. Tamperelaiset jättivät jäähyväiset kotiyleisölleen; valkeakoskelaiset pelaavat vielä sijoista 6–8, eikä playoff-paikkakaan ole matemaattisesti aivan 100 % varmistunut ennen tätä viikonloppua.

Kauden aiempi kohtaaminen:
12.11.2020  Mad Max – PP-70 14–4

la 20.3.

13.00
Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – KaDy

Myös Helsingin IFK:n putoaminen Ykköseen sai sinettinsä viime viikonloppuna, joten tähtirinnat pelaavat kahdessa viimeisessä kotiottelussaan enää kunniasta. Lauantaina Pirkkolaan saapuu sarjakakkonen KaDy, joka metsästää pisteitä pitääkseen asemansa kärkikamppailussa. Joukkueet kohtasivat ottelusiirtojen vuoksi tasan kolme viikkoa aiemmin Jyväskylässä, jossa KaDy oli selvästi vahvempi maalein 7–2. Helmikuun kuukauden pelaajaksi valittu KaDyn Tero Intala laukoi ottelussa viisi osumaa. KaDyn brassivahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilion avausmaalia KaDy-paidassa odotellaan vielä.

16.00
Tervahalli, Kemi
FC Kemi – JoSePa

Upean kevään pelanneella, suorasta säilymisestään yhä taistelevalla JoSePalla on kiperä loppuohjelma: lauantaina FC Kemi, sunnuntaina Tornion Palloveikot ja päätöskierroksella 28.3. Akaa Futsal. Vastassa siis kolme kärkijoukkuetta ja kaikki vieraissa. Komea kevään voittoputki on nostanut joutsalaiset jo sijalle 9., mutta takana hengittävät PJK ja Sievi FS janoavat myös suoraa säilymistä. Yksi joukkueista joutuu karsimaan liigapaikastaan Ilves FS:n, Turun Pallokerhon ja Alastaron Urheilijoiden kanssa. Teoriassa JoSePan playoff-paikkakin on vielä aivan mahdollinen, mutta se vaatisi maksimaalista pistepottia vieraskiertueelta sekä ylempänä olevien joukkueiden kompastelua.

FC Kemin kevät on ollut vakuuttava ja joukkue onkin napannut kärkipaikan takaisin itselleen. Kemiläiset tarvitsisivat enää viisi pistettä neljästä ottelusta varmistaakseen runkosarjan voiton. Toisaalta vastassa on JoSePan jälkeen pelkkiä kärkijoukkueita. Venezuelalaisvahvistus Henry Gutierrez joutui jättämään Kemin ja Suomen paperiasioiden johdosta pari viikkoa sitten, mutta Gutierrez palaa takaisin Kemiin ensi kaudeksi.

Kauden aiempi kohtaaminen:
18.10.2020  JoSePa – FC Kemi 0–6


JoSePa on suuren haasteen edessä Torniossa ja Kemissä. (Kuva: JoSePa)

16.00
Sievin monitoimihalli
Sievi FS – Riemu

Perinteikäs Sievi FS on ajautunut myös säilymiskamppailuun; playoff-juna meni jo tältä kaudelta ohi. Joukkue on yhden pisteen perässä PJK:ta ja kolme pistettä jäljessä JoSePaa, joten kotivoitto Riemusta olisi sieviläisille todella tärkeä. Kokeneet Jarmo Junno ja Henri Heikkilä ovat olleet enimmäkseen loistovireessä ja venäläisen huippuvalmentajan Igor Botshkovin opitkin ovat alkaneet toimia, mutta riittääkö sekään suoraan säilymiseen vai joutuuko Sievi FS toisen moninkertaisen mestarin Ilveksen kanssa karsintasarjaan? Riemu pelaa Mad Maxin ja SoVo:n lailla käytännössä sijoista 6–8, joskin pieni riski jyväskyläläisillä on vielä pudota JoSePan taakse 9. sijallekin.

>> Riemun ennakko

Kauden aiempi kohtaaminen:
14.2.2021  Riemu – Sievi FS 4–3 vm., 3–3 ja., 3–3 (0–1)

16.00
Someron monitoimitalo
SoVo – Akaa Futsal

Somerolla kohtaavat vanhat kilpakumppanit SoVo ja Akaa Futsal, joiden yhteinen liigahistoria eri joukkuenimien alla alkaa pian olla 10 vuoden mittainen. Eräänlaisesta Etelä-Suomen derbystä voidaan melkeinpä puhua. SoVon ykkösnimi Arber Istrefi rikkoi Futsal-Liigan runkosarjan piste-ennätyksen pari kierrosta sitten: kasassa kaksi kierrosta ennen loppua on 44 + 25 = 69 tehopistettä. Myös kokoonpanossa tällä kaudella vähemmän ollut Gezim Voca oli viime kierroksella kovassa vireessä ja toimitti Ilvestä vastaan vieraissa tehot 3 + 3. Akaa Futsal metsästää yhä asemia kärkiviisikossa: ilman lisäpisteitä viidenneksi putoaminen ja kotiedutta jääminen olisi hyvin todennäköistä; toisaalta kahdella voitolla jopa kakkossija on aivan mahdollinen.

>> SoVon uutinen Arber Istrefin tehopiste-ennätyksestä

>> Akaa Futsalin ennakko

Kauden aiempi kohtaaminen:
9.1.2021  Akaa Futsal – SoVo 4–3


Kantaako Akaa Futsalin voittoputki runkosarjan terävimpään kärkeen? (Kuva Esa Norvia)

17.00
Putaan liikuntahalli
ToPV – GFT

Lauantain kärkiotteluna voidaan pitää GFT:n vierailua Torniossa. Sarjaa sydäntalvella pitkään jopa johtaneet espoolaiset ovat yskähdelleet hieman viime aikoina: ToPV, FC Kemi ja KaDy hakivat täydet pisteet Espoosta. Toisaalta pistepussi on karttunut GFT:lläkin mukavasti; joukkue jahtaa yhä terävimpiä kärkisijoja. Tutut nimet Antti Arvola ja Lasse Saari ovat olleet vireessä; vastuut ja tehot ovat jakautuneet jopa kolmelle pätevälle ketjulliselle. Maajoukkueesta toistaiseksi vetäytynyt tähtipelaaja Panu Autio teki paluun parketille viikko sitten KaDya vastaan huilittuaan vajaat 10 ottelua välissä. ToPV on muutaman pisteen kärkinelikkoa jäljessä, mutta pääsee pelaamaan vielä neljä kotiottelua runkosarjassa, joiden turvin jopa kakkossija ja välierienkin kotietu olisi torniolaisille mahdollinen.

>> GFT:n ennakko

Kauden aiempi kohtaaminen:
20.2.2021  GFT – ToPV 3–8

Sunnuntaina JoSePa ja GFT jatkavat haastavaa pohjoisen-kiertuettaan ToPV:n ja FC Kemin vieraina. Sunnuntain otteluiden jälkeen runkosarjassa on jäljellä enää ToPV:n ja FC Kemin välinen Peräpohjolan kuuma derby (to 25.3.) sekä koko päätöskierros sunnuntaina 28. maaliskuuta.

Pudotuspelit pääsevät alkamaan puolivälierillä lauantaina 17. huhtikuuta, ellei alueellinen tai kansallinen koronavirustilanne aiheuta lisämuutoksia.

su 21.3.

14.00
Putaan liikuntahalli
ToPV – JoSePa

Kauden aiempi kohtaaminen:
27.2.2021  JoSePa – ToPV 4–3

16.00
Tervahalli, Kemi
FC Kemi – GFT

Sunnuntaina JoSePa ja GFT jatkavat haastavaa pohjoisen-kiertuettaan ToPV:n ja FC Kemin vieraina.  JoSePan maaliruisku Joonas Manzo on lauantaina pelikiellossa, mutta sunnuntaina pelikelpoinen. GFT:llä korttitili on täynnä peräti kolmella pelaajalla (Autio, Timo Mikkonen, Kasperi Halme), jotka missaavat Tornio-vierasmatsin, mutta ovat pelikelpoisia taas Kemissä.

– Lähdemme ihan hyvillä fiiliksillä viikonlopun peleihin tavoitteenamme vahvistaa kärkiasemaamme. Taannoisen kaltaista liian vähäisestä palautumisesta aiheutuvaa rasitetta ei ole tiedossa ainakaan lauantain peliin. Yo-kirjoitusten vuoksi hallin tilankäyttörajoitukset ovat jonkin verran kaventaneet treenimahdollisuuksiamme tällä viikolla, mutta se ei ollut huomattava haitta, FC Kemin päävalmentaja Markku Kalermo kertoo seuran tiedotteessa.

Kauden aiempi kohtaaminen:
21.2.2021  GFT – FC Kemi 1–4

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 437 8041