Takaisin
12.1.2021 klo 21.37

Miesten Futsal-Liigan viikko alkaa kolmella derbyllä

Jaa:

Ⓒ Jonna Keihäsniemi

Miesten Futsal-Liigassa pelataan tällä viikolla peräti 12 ottelua. Keskiviikkona ja torstaina on luvassa paikalliskamppailuja Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Viikonloppuna useammalla joukkueella on tuplapelit edessään. Työläin viikko on kuitenkin yhteensä kolme peliä tahkoavilla Ilveksellä sekä JoSePalla, joka matkaa derbyn jälkeen viikonlopuksi pohjoiseen kohdatakseen FC Kemin ja ToPV:n. 

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Kierrosennakko 13.–17.1.2021

ke 13.1.
 
18.30
Toijalan monitoimihalli
Akaa Futsal – Ilves FS
 
Pirkanmaan paikallisottelussa Akaa ja Ilves pääsevät ensi kertaa tanssahtelemaan samalle lattialle kuluvan kauden aikana. Peli siirrettiin loppusyksyllä vallinneen koronatilanteen vuoksi tammikuuhun. Akaa on voittanut pääosan tähänastisista kauden otteluistaan, kun taas Ilveksen on täytynyt tyytyä vasta muutamaan voittoon. Kausi on ollut haastava tamperelaisjoukkueelle. Lyhyeksi jääneen viime kauden kohtaamisissa Akaa vei voiton tupsukorvista niin kotona (6–2) kuin vieraissa (2–7).
 
 
 
19.00
Jyväskylä, Monitoimitalo
Riemu – JoSePa
 
Yhteensä kolme ottelua tällä viikolla pelaava JoSePa matkaa Jyväskylään tapaamaan Liikunnan Riemua, jonka kausi on ollut yhtä voitokas kuin tappiollinenkin. JoSePalla on sen sijaan enemmän petrattavaa tilastoissaan – tulisiko voitto Keski-Suomen paikalliskamppailussa? Syyskuussa Joutsassa vieraana ollut Riemu sai kaivettua 1–2-tuloksen vasta jatkoajalla, joten odotettavissa voi olla tasainen taisto. 
 
Edelliskaudella JoSePa jätti Riemun pisteittä kummassakin kohtaamisessa. Kotijoukkueen kyvyt on kuitenkin huomattu: Riemun Olli Pöyliö debytoi futsalmaajoukkueessa kuun vaihteen EM-karsintapeleissä Belgiaa ja Italiaa vastaan.
 
 
to 14.1.
 
18.00
Espoo, Opinmäen liikuntahalli
GFT – HIFK FS
 
GFT lähtee pääkaupunkiseudun derbyyn vahvana ennakkosuosikkina. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon kärjessä KaDyn edellä maalieron turvin. Sen sijaan tälle kaudelle Futsal-Liigaan noussut HIFK FS on joutunut todistamaan pääasiassa oman maalin verkon heilumista. Näin oli myös marraskuussa 2020, kun GFT vei paikallisherruuden HIFK:n vieraana lukemin 1–5. Ottelussa pari syöttöpistettä napannut GFT:n kovin pistemies Antti Arvola valittiin joulukuun kuukauden pelaajaksi. 
 
 Siiri Perälä)
Antti Arvola mustassa peliasussa (kuva: Siiri Perälä)

 
 
 
la 16.1.
 
14.00
Jyväskylä, Monitoimitalo
KaDy – Ilves FS
 
Lauantaina pelataan yksi Futsal-Liigan klassikoista, kun Ilves vierailee KaDyn kotiparketilla. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa syksyllä Tampereella pistäytynyt KaDy vei voiton suvereenisti maalein 1–5. Muutenkin jyväskyläläisjoukkueen kausi on ollut pääasiassa voitokas, vaikka KaDy on joutunut välillä pelaamaan melko kapealla rosterilla. Ilves puolestaan on tällä hetkellä sarjataulukon alemmalla puoliskolla. Joukkue on kärsinyt enimmäkseen tappioita, eikä voiton tavoittelu ole tehty helpoksi tälläkään kolmen ottelun härkäviikolla, jossa vastustajat ovat sarjan kärkipäästä.
 
 
15.00
Valkeakoski, Apian liikuntahalli
Mad Max – PJK
 
Bussikyydin ei pitäisi painaa jaloissa, kun PJK matkaa Pirkkalasta Mad Maxin vieraaksi Valkeakoskelle lauantaina. PJK:lla onkin kenties voitontahtoa hampaankolossa, sillä viime syyskuun paikallispelissä Maxit ottivat PJK:sta 2–4-voiton. PJK on sarjataulukossa neljännellä sijalla olevaa naapuriaan alempana puolivälin paikkeilla taistelemassa playoff-paikoista.
 
 
16.00
Someron monitoimitalo
SoVo – Sievi FS
 
SoVo saa lauantaina vastaansa tutun kilpakumppanin, kun sen pelaaja-valmentaja Nikola Ercegin pitkäaikainen entinen seura Sievi suuntaa Somerolle. Aiemmin liigan kärkikastia olleen Sievin kausi on ollut takkuinen ja tuloksiltaan laiha: maaleja on mennyt enemmän omaan päätyyn kuin niitä on tehty, vaikka kentällä uurastamassa on niin Sievin mestaruuksissa mukana olleita konkareita kuin maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Jarmo Junnokin. Marraskuussa 2020 Sievi joutui taipumaan kotikentällään SoVolle numeroin 4–7.
 
 
16.00
Kemi, Tervahalli
FC Kemi – JoSePa
 
JoSePan viikonloppu vierähtää Meri-Lapissa Kemin ja Tornion vieraana. Kemi on ollut edellisissä kohtaamisissa vahvempi. Vieraillessaan viime lokakuussa Keski-Suomessa pohjoisen joukkue jätti JoSePan tyystin pisteittä ja maaleitta (0–6). Vaikka pelin ennakkoasetelma on selvä, JoSePa voi tehdä ottelusta mielenkiintoisen hillitsemällä hyvällä puolustuksella Enderson Suarezin, Henry Gutierrezin ja Tuukka Pikkaraisen maaliaikeita. Kaikki kolme kemiläistä ovat tällä hetkellä pistepörssin kymmenen parhaan joukossa.
 
 Eveliina Halttu)
Enderson Suarez (Kuva: Eveliina Halttu)

 
 
su 17.1.
 
14.00
Tornio, Putaan liikuntahalli
ToPV – JoSePa
 
JoSePan Meri-Lapin visiitin sunnuntain pelissä kotijoukkue on jälleen vahva ennakkosuosikki. Torniolaiset ovat tällä hetkellä sarjan viidensiä, mutta joukkueella on vähemmän pelattuja otteluita kuin sen edellä olevilla GFT:llä, KaDylla, Kemillä ja Mad Maxilla. Tällä kaudella joukkueet eivät olet ehtineet mitellä voimiaan, sillä marraskuulle kaavailtu JoSePa–ToPV-ottelu siirtyi futsalmaajoukkueen koronakaranteenin vuoksi hamaan kevääseen. Viimeksi joukkueet ovat kohdanneet siis joulukuussa 2019, jolloin ottelu päättyi vieraana olleen ToPV:n voittoon lukemin 3–8.
 
 
16.00
Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – Akaa Futsal
 
Pirkanmaan joukkueiden kotiseutumatkailu saa sunnuntaina jatkoa, kun Jovan Stankovicin luotsaama Akaa saapuu Pirkkalaan. Akaa oli selvästi väkevämpi syyskuun 2020 kohtaamisessa (tulos 5–2), joten PJK:lla on näytön paikka kotikentällään. Akaan kovimpia pistemiehiä ovat olleet tällä kaudella Stankovicin ohella Jussi Nyström sekä Markus Rautiainen, joka valittiin myös tuleviin EM-karsintoihin.  
 
 
16.00
Someron monitoimitalo
SoVo – KaDy
 
SoVo on sarjataulukossa kymmenkunta pistettä KaDyn perässä, mutta joukkue pitää epäilemättä huolen, että liigan kärjessä keikkuvan vastustajan ei kannata nukahtaa. SoVon vauhdikas pelityyli on nimittäin tuottanut paljon maaleja (83), vain Mad Max on pistänyt maalin verran paremmaksi. Arber Istrefi onkin pistepörssin ykkönen pistein 38+12. KaDy sen sijaan on taipunut tällä kaudella vain Kemille ja Mad Maxille. Someron joulukuinen vierailu Jyväskylässä päättyi KaDyn 6–2-voittoon.
 
 
16.00
Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – Sievi FS
 
Likipitäen samoissa tilastolukemissa pyörivien Ilveksen ja Sievin kohtaamisesta voi odottaa jokseenkin tasaväkistä, vaikkakin viime kauden keskinäisten perusteella Sievi on ottelun altavastaaja. Ilves otti voitot kiistattomin lukemin 5–1 kotona ja vieraana 3–7. Revanssin joukkueet saavat jo seuraavana viikonloppuna: Sievi–Ilves pelataan sunnuntaina 24.1.2021.
 
 
16.30
Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – HIFK FS
 
Viikon viimeisenä otteluna nähdään Riemun kotipeli HIFK:ta vastaan. Keskinäinen kuntotesti on tältä kaudelta tekemättä, sillä monien muiden pelien ohella myös HIFK–Riemu-ottelu siirtyi joulukuulta keväälle. Sarjataulukon puolivälissä oleilevan Riemun voisi uumoilla vievän voiton peräpään helsinkiläisjoukkueelta, mutta toisaalta HIFK yllätti vastikään Sievin ja katkaisi pitkän tappioputkensa.
 
 
* * *
 
Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041