Takaisin
9.3.2021 klo 20.43

Miesten Futsal-Liigan viikko alkaa HIFK FS:n ja FC Kemin kohtaamisella, viikonloppuna seitsemän ottelua lisää

Jaa:

Ⓒ Ari Vuorela

Miesten Futsal-Liigassa FC Kemi taistelee tietään kolmannelta sijalta runkosarjan kärkeen. Viikonloppuna tämän hetken kärkijoukkueet GFT ja KaDy mittelevät keskenään Espoossa. Kymmenentenä olevalla JoSePalla on yhä mahdollisuus nousta mukaan pudotuspeleihin etenevään kahdeksikkoon, jossa ovat tällä hetkellä kärkikolmikon ohella Akaa, ToPV, Mad Max, Riemu ja SoVo. Miesten liigan runkosarja jatkuu 28.3. saakka. 

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Keskiviikko 10.3.

18.00
Helsinki, Pirkkola PH
HIFK FS – FC Kemi

Kun runkosarja lähenee loppuaan, joukkueet hakevat asemiaan sekä pudotuspelejä että tulevaa kautta ajatellen. Vaikka HIFK FS:n kausi olisi voinut mennä paremminkin, joukkueella on edelleen mahdollisuus päästä karsimaan liigassa säilymisestä, jos loppukausi sujuu voitokkaasti. Tämä ei ole kuitenkaan tyystin joukkueen omissa käsissä, vaan myös sarjassa edellä olevien Ilves FS:n ja PJK:n täytyy antaa tasoitusta. 

Ennakkosuosikki FC Kemi on melko iso pala helsinkiläisten purtavaksi. Ottelusiirtojen vuoksi Meri-Lapin joukkueella on toistaiseksi vähiten pelattuja pelejä, mutta se on sarjassa jo peräti kolmannella sijalla. Edellisessä kohtaamisessa lokakuussa 2020 Kemi vei kotonaan voiton HIFK:sta lukemin 5–0.

Lauantai 13.3.

13.00
Espoo, Opinmäen liikuntahalli
GFT – KaDy

Sarjataulukon kärkikaksikko kohtaa toisensa lauantain ensimmäisessä ottelussa GFT:n isännöimänä. Kauden edellisessä kohtaamisessa KaDy kamppaili kotiparketillaan jatkoajalla 4–3-voiton espoolaisista. Sitä edeltävästä GFT:n päihittämisestä jyväskyläläisjoukkueella oli jo useampi vuosi aikaa, joten luvassa on siis varmasti jälleen armoton vääntö keskinäisestä paremmuudesta.

16.00
Joutsan liikuntahalli
JoSePa – Akaa Futsal

Pudotuspelipaikasta unelmoivan JoSePan täytyy kohdata Akaa Futsal peräti kahdesti vielä tässä vaiheessa kautta. Ottelusiirtojen vuoksi joukkueet eivät ole ehtineet pelata toisiaan vastaan tällä kaudella vielä kertaakaan, vaan JoSePa matkaa sunnuntaina 28.3. Akaan vieraaksi.

Tasavarmaa kautta pelannut Akaa Futsal on saanut takkiinsa vain muilta kärkipään joukkueilta. Runkosarjan nelossija kuvaa siis hyvin mennyttä kautta. Pudotuspelipaikan tavoittelun lisäksi JoSePan toisena tavoitteena lienee liigakarsinnan välttäminen, joten kotijoukkueella on monta hyvää syytä voitonjanoon. Voitto olisi myös Akaalle tärkeä, sillä sen on pidettävä kiinni paikastaan neljän parhaan joukossa saadakseen kotiedun puolivälieriin.

16.00
Helsinki, Pirkkola PH
HIFK FS – PJK

Sekä HIFK:lla että PJK:lla on otaksuttavasti sama tavoite, säilyä sarjassa. Tällä hetkellä PJK joutuisi karsimaan liigassa pysymisestä ja toiseksi viimeisenä oleva HIFK olisi putoamassa suoraan, mutta jäljellä on sen verran pelejä, että asetelma voi vielä muuttua. Joukkueet mittelivät voimiaan viimeksi helmikuun 2021 alussa, jolloin Pirkkalassa vieraana olleet helsinkiläiset veivät voiton maalein 3–5.

16.00
Tornio, Putaan liikuntahalli
ToPV – Riemu

Riemu saapuu viikonloppuna pohjoiseen ensin torniolaisten vieraaksi. Nyt seitsemäntenä oleva Riemu ei ole vielä laskennallisesti vahvistanut pudotuspelipaikkaansa, joten runkosarjan viimeisissä peleissä on yhä panosta. ToPV sen sijaan on viidennellä sijalla, mutta joukkuetta kiinnostaa varmasti puolivälierien kotietu, joka on tarjolla neljälle parhaalle.

Tammikuun alussa Riemu tarjosi kotonaan Jyväskylässä tiukan vastuksen torniolaisille, mutta pohjoisen vieraat veivät voiton kotiin jatkoajan myötä tuloksella 3–6.

17.30
Tampere, Kauppi Sports Center
Ilves FS – SoVo

Ilves FS:n panoksena runkosarjan viimeisissä peleissä on mahdollisuus liigassa säilymiseen karsinnan kautta, joten se tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet ja silti myös muiden apua ja vipua. Voitollaan Ilves voi vaikeuttaa runkosarjan kahdeksantena olevan SoVon tilannetta. SoVon on tavoiteltava myös voittoja pitääkseen JoSePan varmasti takanaan. 

Edellisessä kohtaamisessa lokakuussa 2020 paremmuus ratkesi vasta jatkoajalla: Ilves FS vei 3–4-voitollaan kaksi pistettä SoVolta.

Sunnuntai 14.3. 

16.00
Joutsan liikuntahalli
JoSePa – PP-70

PP-70:n kauden onnistuminen oli kotipeli JoSePaa vastaan marraskuun lopussa. Silloin joukkue ylsi peräti 8–2-voittoon. Nyt kuitenkin jäljellä on tamperelaisten näkökulmasta enää kunnian puolustaminen, mutta Joutsalla on panosta niin liigakarsinnan välttämiseksi kuin pääsemiseksi vielä mukaan pudotuspelikahdeksikkoon.

16.00
Kemi, Tervahalli
FC Kemi – Riemu

Riemun Meri-Lapin-kiertue jatkuu sunnuntaina. Kemi on jo vakaasti kiinni pudotuspelipaikassa, mutta omaa sijaansa kärkikahdeksikon joukossa varmisteleva Riemu voi vielä jarrutella Kemin nousupyrkimystä kolmannelta sijalta sarjan kärkeen. Ennen tämän viikon pelejä Kemi on vain pisteen päässä GFT:stä ja KaDysta. Joukkueella on muutama ottelu vähemmän pelattuna kuin kärkikaksikolla, joten sillä on hyvät mahdollisuudet runkosarjan voittoon.

Edellisessä keskinäisessä kamppailussa Jyväskylässä Riemu pääsi yllättämään FC Kemin: joukkue nappasi 6–4-voiton muutoin väkevästi porskuttaneesta vieraastaan. Sunnuntaina kuitenkin FC Kemi on liikkeellä tuoreemmilla jaloilla, sillä lauantaina Kemin viettäessä pelitöntä päivää Riemu poikkeaa ToPV:n vieraana.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041