Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyi, puolivälieräparit selvillä, PJK liigakarsintaan

Miesten Futsal-Liigan runkosarja huipentui  sunnuntain päätöskierrokseen. PJK hävisi kotonaan Riemulle ja jatkaa Ilveksen lailla kauttaan liigakarsinnassa. Kärkijoukkueiden järjestys ei enää muuttunut; puolivälieräparit ovat nyt selvillä. SoVon Arber Istrefi voitti pistepörssin ennätystehoilla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 28.3.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja huipentui  sunnuntain päätöskierrokseen. PJK hävisi kotonaan Riemulle 3–4, mikä tarkoittaa sitä, että pirkkalalaiset jatkavat kauttaan Ilveksen lailla liigakarsinnassa. Futsal-Ykkösen puolelta liigakarsintaan ylsivät Turun Pallokerho ja Alastaron Urheilijat.

Kärkijoukkueiden järjestys ei enää päätöskierroksella muuttunut. Runkosarjan voiton varmistanut FC Kemi hävisi kotonaan KaDylle 1–9, mutta KaDy jäi sarjan kolmanneksi, sillä Tornion Palloveikot voitti Sievi FS:n 6–0 ja päätyi jyväskyläläisiä parempaan maalieroon. Akaa Futsal jäi niukasti neljänneksi siitä huolimatta, että päätti sarjan komeaan 13–3-kotivoittoon JoSePasta.

JoSePa ja Sievi FS jäivät kuiville suurista tappioistaan huolimatta, sillä PJK ei onnistunut voittamaan viimeistä otteluuan ja ohittamaan kumpaakaan. SoVo voitti GFT:n ja nappasi runkosarjan 7. sijan Riemun edestä. Sekä Riemu että SoVo joutuvat silti matkustamaan puolivälierissä Peräpohjolaan.

Mad Max saa vastaansa KaDyn, joka on kolmesti aiemmin pudottanut valkeakoskelaiset samassa playoff-vaiheessa. Neljäs puolivälieräpari on Akaa Futsal – GFT.

SoVon Arber Istrefi voitti runkosarjan pistepörssin ennätystehoilla 47 + 26 = 73; tosin otteluitakin oli tällä kaudella neljä enemmän (26) kuin aiemmin (22).

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – PP-70 10–1 (5–1)

Liigan päätöskierros otti varaslähdön Helsingissä, missä HIFK FS ja Tampereen Peli-Pojat-70 jättivät hyvästit liigalle toistaiseksi. Sarjanousija HIFK sijoittui debyyttikaudellaan poikkeuksellisessa 14 joukkueen sarjassa sijalle 13., PP-70 jäi sarjan viimeiselle sijalle voitettuaan koko kauden aikana vain yhden ottelun. Päätösottelusta voittajana poistui kotijoukkue HIFK, joka latoi Pirkkolan tulostaululle lukemat 10–1. Leo Rautiainen ja Hassan Yaghoubi viimeistelivät hatulliset mieheen.

PP-70 ja HIFK FS putoavat Futsal-Ykköseen. (Kuva: Esa Norvia)

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – Sievi FS 6–0 (2–0)

Torniossa kotijoukkue ToPV oli kiinni runkosarjan kakkosijassa huippukovan maalieronsa (+86 ennen sunnuntaita) turvin. Voiton ToPV kuitenkin tarvitsi, sillä KaDy ja Akaa hengittivät niskassa. Sievi pelasi veitsi kurkulla suorasta säilymisestään. Avauspuoliajalla Sievi FS taisteli hyvin vastaan, mutta tauolle mentiin 2–0-kotijohdossa. Toisella puoliajalla torniolaisten maalihanat aukesivat lopullisesti Sievin jäädessä nollille.

Maali- ja pistepörssin kakkossijalle (42 + 13) yltänyt Newton Jr. laukoi tänäänkin kaksi maalia, samoin kuin joukkuetoveri Iiro Vanha. Sergei Korsunov (19 + 30) nappasi pistepörssin viitossijan Sievin Henri Heikkilän (18 + 31) edestä, mutta Heikkilä jäi syöttöpörssin kuninkaaksi. PJK hävisi oman ottelunsa, joten Sievi FS säilyi liigassa vaikeuksien kautta. Sievin kausi loppui tähän, ToPV jatkaa pudotuspeleihin.

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy 1–9 (0–5)

FC Kemi oli varmistanut runkosarjan voittonsa jo ennen kahta viimeistä peliä. Kemi antoi toistamiseen ykkösmiehistölleen lepoa ja peluutti nuorempia pelaajiaan. KaDy oli myös yhä liikkeellä ilman useita ykkösnimiään. Ottelu alkoi heti KaDyn hallinnalla, ja 0–2-luvuissa oltiin jo ensimmäisen minuutin jälkeen. KaDyn maalitehtailu jatkui lähes läpi ottelun: Juho Väinälä, Jere Intala ja Lassi Lintula osuivat kahdesti. Nuoriso-osalstolla Kemin Veeti Åhman teki debyyttimaalinsa; KaDyn Konsta Pohjonen syötti yhden maalin. FC Kemi lähtee pudotuspeleihin paalupaikalta; KaDy säilytti kolmossijansa. Kemin kaksi viimeistä ottelua levännyt Enderson Suárez nappasi pistepörssin kolmossijan (37 maalia + 17 syöttöä).

Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – Riemu 3–4 (1–1)

Pirkkalassa PJK tarvitsi voiton haaveillakseen suorasta säilymisestä. PJK menikin kahdesti johtoon, mutta playoff-paikkansa jo aiemmin varmistanut vierasjoukkue Riemu tasoitti kahdesti. Loppuminuuteilla vahvempi oli Riemu: Juuso Eteläpää vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon 37. minuutilla, Joonas Madetoja osui illan toisen maalinsa tyhjiin. PJK tarvitsi viimeisellä minuutilla kaksi maalia viedäkäseen pelin jatkoajalle ja taistellakseen suoran säilyjän paikasta, mutta osui vain kertaalleen. Riemu jatkaa pudotuspeleihin runkosarjan voittanutta FC Kemiä vastaan; PJK pelaa karsintasarjassa Ilveksen, TPK:n ja AU:n kanssa.

Molemmat jyväskyläläisjoukkueet, KaDy ja Riemu, nähdään pudotuspeleissä. (Kuva: Anu Kangas)

Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – Ilves FS 6–4 ja., 4–4 (3–2)

Perinteikäs futsalseura Mad Max vietti 20-vuotissyntymäpäiväänsä kotihallissaan Valkeakosken Apialla. Liigakarsintaan joutuva Ilves antoi kovan vastuksen isännille, jotka saivat väännettyä kahden pisteen voiton jatkoajalla. Mad Maxin Yasar Elbeller laukoi kolme maalia, joista viimeisen sekunti ennen jatkoajan loppua. Voitollaan Mad Max piti niukin naukin kuutossijansa SoVon yläpuolella; Mad Max saa vastaansa tutun puolivälierävastuksen, KaDyn.

Toijalan monitoimihalli
Akaa Futsal – JoSePa 13–3 (9–2)

Neljäntenä sunnuntain otteluihin sarjataulukossa lähtenyt Akaa Futsal tavoitteli vielä korkeampaa sijoitusta; JoSePa joutui pelaamaan viimeiseen kierrokseen saakka suorasta säilymisestään. Akaa Futsal oli selvästi joutsalaisia edellä ja nautiskeli jo ensimmäisellä puoliajalla yhdeksän maalia Juhana Jyrkiäisen viimeistellessä hatullisen. Toisella puoliajalla meno rauhoittui, mutta loppulukemat merkittiin kotijoukkueen 13–3-murskavoitoksi. Myös kapteeni, Akaan paras maalintekijä Jussi Nyström sai hattutempun täyteen. JoSePa säilyi kuitenkin karsinnoitta PJK:n hävitessä samaan aikaan oman ottelunsa Riemulle. JoSePan kausi on paketissa; Akaa jatkaa puolivälieriin.

JoSePa säilyy suoraan Liigassa ja lähtee nyt kesälomille.

Someron monitoimitalo
SoVo – GFT 8–3 (3–1)

Somerolla pelattiin “Etelä-Suomen derby” SoVon ja GFT:n välillä. GFT oli jo varmistanut runkosarjan viitossijan, mutta SoVolla riitti yhä  pelattavaa sijoista 6–8. SoVo pääsi puoliajalle 3–1-johdossa Gezim Vocan osuttua kahdesti ja Valdrin Seferin kertaalleen. Kentille ja myös maajoukkueen kokoonpanoon palanneen Panu Aution kaksi maalia eivät auttaneet GFT:lle, vaan SoVo kaasutteli toisella puoliajalla leveään voittoon. Mergim Bushi ja Arber Istrefi osuivat kahdesti, Voca vielä kolmannen kerran.

SoVon Arber Istrefi (vas.) voitti pistepörssin ylivoimaisesti. (Kuva Siiri Perälä)

Arber Istrefi voitti maalipörssin ja pistepörssin kuninkuudet ylivoimaisesti tehopistein 47 + 26. Syöttöpörssissä Istrefi sentään jäi kolmanneksi.

GFT saa puolivälierissä vastaansa Akaa Futsalin, SoVo Tornion Palloveikot.

Pudotuspelit ja liigakarsinnat pääsevät alkamaan puolivälierillä lauantaina 17. huhtikuuta, ellei alueellinen tai kansallinen koronavirustilanne aiheuta lisämuutoksia otteluohjelmaan. Välierät alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan lauantaina 1. toukokuuta; finaalisarja alkaa 15. toukokuuta.

Liiga on tauolla maajoukkueen EM-karsintojen ajan 5.–13. huhtikuuta.