Takaisin
26.3.2021 klo 16.29

Miesten Futsal-Liigan runkosarja huipentuu sunnuntaina – Sievi FS, JoSePa vai PJK karsintaan?

Jaa:

Ⓒ JoSePa / Petri Hentinen

Miesten Futsal-Liigan runkosarja huipentuu sunnuntain päätöskierrokseen. Kakkos- ja kolmossijoista FC Kemin takana taistelevat vielä tasapäin ToPV, KaDy ja Akaa. Sunnuntai-ilta näyttää, joutuuko liigakarsintaan Ilveksen seuraksi PJK, JoSePa vai Sievi FS. Putoajat HIFK FS ja PP-70 ovat jo selvillä.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

Kierrosennakko, su 28.3.

13.00
Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – PP-70

Liigadebytantti HIFK:n putoaminen Ykköseen sai sinettinsä kaksi kierrosta ennen sarjan loppua. Viimeisessä ottelussa Helsingissä jäähyväiset Liigalle jättää myös vierasjoukkue Tampereen Peli-Pojat-70, jonka liigataival kesti seitsemän vuotta 2014–2021. PP-70:n parhaaksi sijoitukseksi jäi toistaiseksi 9. sija, mutta moni seuran kasvatti (esim. Sergei Korsunov ja Intalan veljekset Tero ja Jere) jatkavat Länsi-Tampereen ylpeyden perinteitä liigatasolla. HIFK:lla voittoja ennen päätösottelua on neljä, PP-70:llä vain yksi.

Kauden aiempi kohtaaminen:
4.10.2020  PP-70 – HIFK FS 1–3


HIFK:n Hassan Yaghoubi ja Sievi FS:n Henri Heikkilä. (Kuva Niklas Günsberg)

Miesten Futsal-Liigan päätöskierros pelataan Helsingin ottelua lukuun ottamatta samaan aikaan, klo 16.00 alkaen.

16.00
Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – Sievi FS

Tornion Palloveikot on pelannut mahtavan kevään ja noussut rästiotteluidensa turvin jo sarjakakkoseksi FC Kemin taakse. Torstai-iltana ToPV:n saaliiksi jäi juuri FC Kemi paikallisottelussa, jonka nälkäiset torniolaiset voittivat peräti 12–2. Käytännössä kolmen pisteen kotivoitto pitäisi ToPV:n kakkosena, sillä sen maaliero on jo 27 maalia parempi kuin tasapisteissä olevalla KaDylla. Pistepörssissä ToPV:n Newton Jr.
pitää hallussaan kakkossijaa ennen viimeisiä otteluita.

Sievi FS pelaa yhä säilymisestään ja tarvitsee vähintään tasapelipisteen pitääkseen PJK:n takanaan karsintaviivan huonommalla puolella. Sievin ykköstähti, maajoukkueessa hevosenpotkullaan loistanut Jarmo Junno matkaa viime kauden kotihalliinsa, sillä Junno pelasi keskeytetyn “koronakauden” juuri ToPV:n paidassa. Lokakuussa Sievissä ToPV haki niukan 3–5-voiton, mutta toissa syksynä Sievi kärsi Torniossa selkäsaunan maalein 12–1, joten motivaatiota vierasjoukkueella riittää monesta suunnasta. Sievin Henri Heikkilä johtaa liigan syöttöpistepörssiä (31 maalisyöttöä) ja taistelee paikasta koko pistepörssin top 5:ssä.

Kauden aiempi kohtaaminen:
19.12.2020  Sievi FS – ToPV 3–5

16.00
Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy

Sunnuntain ehdoton huippuottelu on kärkikamppailu FC Kemin ja jaetulla kakkossijalla olevan KaDyn välillä. Molemmat kärkijoukkueet ovat pelanneet kauden ottelut poikkeuksellisen pienillä rostereilla. Kemiläisillä on keskinäisistä otteluista peräti kolme perättäistä voittoa. KaDy tarvitsee vähintään kahden pisteen “jatkoaikavoiton” pitääkseen takana hengittävän Akaa Futsalin varmasti takanaan; toisaalta kolmen pisteenkään vierasvoitto ei välttämättä nosta jyväskyläläisiä enää Tornion Palloveikkojen ohi. Runkosarjan voiton jo kaksi ottelua ennen päätöstä varmistanut FC Kemi kyykkäsi torstain paikallisottelussa pahasti; toisaalta kapteeni Tuukka Pikkarainen ja pistepörssin kakkossijaa jahtaava maalitykki Enderson Suárez palaavat pelikiellosta sunnuntaiksi.


KaDyn Tero Intala ja GFT:n Eetu Kauria. (Kuva: Kirsi Nummela)

Kauden aiempi kohtaaminen:
17.10.2020  KaDy – FC Kemi 3–4

 

16.00
Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – Riemu

Pirkkalassa kotijoukkue, toinen liiganousija PJK pelaa veitsi kurkulla välttääkseen liigakarsinnat. Käytännössä vain kolmen pisteen suora kotivoitto kelpaa pirkkalalaisille, jotka ovat kahden pisteen takaa-ajoasemassa Sieviin ja JoSePaan nähden. Riemu on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä ilman kotietua, joten mustaturkoosit pelaavat päätösottelussaan lähinnä sijoituksista 7–8. Avauskierroksella syyskuussa PJK haki Jyväskylän Monnarilta vierasvoiton, joten Riemulla on revanssin paikka. Pistepörssin puolella PJK:n Antti Ala-Myllymäki (20 + 19) hätyyttelee vielä top 10 -sijoitusta.

Kauden aiempi kohtaaminen:
20.9.2020  Riemu – PJK 2–3


Akaan Tatu Ahonen sekä Riemun Olli Pöyliö ja Eino Muhonen. (Kuva Tuukka Nyström)

16.00
Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – Ilves FS

Syyskierroksen komeetta Mad Max saa Valkeakoskelle vieraakseen Ilveksen. Pirkanmaan futsal oli vuosikausia Ilveksen hegemoniaa, mutta osat ovat kääntyneet ja Mad Max on tamperelaisia ylempänä toista kautta perättäin. Ilveksen sijoitukseksi on varmistunut 12., mikä tarkoittaa perinneseuralle liigakarsintasarjaa Turun Pallokerhon, Alastaron Urheilijoiden ja sunnuntaina selviävän liigajoukkueen kanssa. Mad Max pääsee viimeiseen otteluun paineetta varmistelemaan kuutossijaansa; tosin tappion tullen SoVon on mahdollista vielä ohittaa valkeakoskelaiset. Mad Maxin pelaajista ainakin Aleksi Pennanen ja Akseli Tiensuu edustivat viime kaudella Ilvestä; Justus Kunnas hätyyttelee pistepörssin kärkisijoja.

Kauden aiempi kohtaaminen:
15.11.2020  Ilves FS – Mad Max 1–5


Mad Max ja Akaa Futsal jatkavat playoffeihin. (Kuva Juuso Koro)

16.00
Toijalan monitoimihalli
Akaa Futsal – JoSePa

Mainiota kevättä pelaava viime kauden keskeytetyn sarjan ykkönen Akaa Futsal pääsee päätöskierroksella kotisaliinsa herkullisista takaa-ajoasemista. KaDy ja ToPV ovat kaksi pistettä akaalaisia edellä, mutta jos kumpikaan kompastuu omassa ottelussaan kivenkovia vastustajia vastaan, on Akaalla tie auki sarjan kakkossijalle ja mahdollisesti suotuisampaan playoff-polkuun.

Panosta ei puutu JoSePaltakaan, joka kamppailee karsinnan välttämisestä PJK:n ja Sievin kanssa. Tasuripiste ei välttämättä joutsalaisia pelasta, kahden pisteen voitto nostaisi heidät kuiville. Joukkueet kohtasivat koronaottelusiirtojen johdosta ensimmäisen kerran vain kaksi viikkoa sitten: JoSePan huima kiri tyrehtyi lopulta Akaan 4–7-vierasvoittoon. Akaa Futsal onkin peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa eli kuntopuntarin ylivoimainen kärkijoukkue.

Kauden aiempi kohtaaminen:
13.3.2021  JoSePa – Akaa Futsal 4–7

16.00
Someron monitoimitalo
SoVo – GFT

Vierasjoukkue GFT:llä ei suurempaa panosta päätöskierroksella ole, sillä espoolaisten kohtaloksi jäi muutaman viime aikaisen tappion myötä runkosarjan viides sija. GFT johti pitkään sarjaa, mutta hävisi kevään otteluissa kuudesti muille kärkijoukkueille. Panu Aution ja Antti Koivumäen paluu kokoonpanoon tuo rutkasti kokemusta ja osaamista ennestään leveällä ja vahvalla ringillä operoiville “Kultaisille”. Someron Voiman kausi on ollut kaksijakoinen; muutamaa hienoa voittoa on seurannut suurinumeroisiakin tappioita. SoVo varmisti jo playoff-paikkansa, mutta pelaa yhä sijoituksista 6–8 Mad Maxin ja Riemun kanssa. Arber Istrefi on sinettiä vaille varma pistepörssin voittaja; Istrefin tarkat ennätysteholukemat tiedetään sunnuntai-iltana loppusummerin soidessa.

Kauden aiempi kohtaaminen:
22.10.2020  GFT – SoVo 2–1

KaDyn Jani Korpela ja SoVon Arber Istrefi
SoVon Arber Istrefi on vaikea pideltävä. Vasemmalla KaDyssa vuoteen 2019 asti pelannut Jani Korpela. (Arkistokuva: Sami Virtanen)

Pudotuspelit ja liigakarsinnat pääsevät alkamaan puolivälierillä lauantaina 17. huhtikuuta, ellei alueellinen tai kansallinen koronavirustilanne aiheuta lisämuutoksia otteluohjelmaan. Välierät alkavat tämänhetkisen tiedon mukaan lauantaina 1. toukokuuta; finaalisarja alkaa 15. toukokuuta.

Liiga on tauolla maajoukkueen EM-karsintojen ajan 5.–13. huhtikuuta.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041