Miesten Futsal-Liigan puolivälierät: KaDy, SoVo ja Riemu aloittivat voitolla

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelit alkoivat lauantaina kolmella ottelulla. Runkosarjan kärkijoukkueet FC Kemi ja Tornion Palloveikot joutuivat taipumaan etelänreissuillaan Riemun ja SoVon edessä, Mad Max pisti kotihallissaan KaDyn ahtaalle mutta hävisi lopulta maalilla. Iltapäivän tehokkaimpia pelaajia olivat kolme osumaa iskeneet SoVon Gezim Voca ja KaDyn Jere Intala. FC Kemin Enderson Suarez ja KaDyn Henri Louste poistettiin kentältä; molemmat huilaavat seuraavat kaksi ottelua.

Mad Max – KaDy 5–6 (2–5)

Valkeakoskella ei ollut pudotuspelien vaatimasta kurinalaisesta puolustamisesta tietoakaan, kun Mad Max ja KaDy laittoivat pystyyn maalijuhlat. Molempien joukkueiden ruuti olikin kuivaa; maaleja nähtiin liukuhihnalta etenkin ensimmäisellä puoliajalla. KaDylta Jere Intala ja Lassi Lintula olivat maalivireessä osuen kahdesti. Kun tilanne oli 2–4, Dynamon Henri Louste rikkoi laidassa Justus Kunnasta ja sai suoran ulosajon, mutta Mad Max ei onnistunut hyödyntämään kahden minuutin ylioimaa.

KaDy johti ottelua lähes koko ajan, mutta toisen jakson puolivälissä Mad Max nousi takaisin kahden maalin päähän. Etenkin Justus Kunnas ja maalivahdin tontilta kaukolaukauksia viljellyt Aleksi Pennanen hätyyttelivät KaDyn maalia useasti; molemmille kirjattiin yksi maali. 37. minuutilla Mad Max otti lentäväksi maalivahdiksi Mika Jussilan, joka osui saman tien Mikko Herityn upeasta diagonaalisyötöstä.

Heritty laukoi vielä pari sekuntia ennen loppua alakulmaa kohden, mistä Niila-Ville Laitinen otti tärkeän jalkatorjunnan. Lähemmäksi isännät eivät kuitenkaan päässeet, vaan KaDy nappasi niukan 5-6-voiton ja pääsee yrittämään välieräpaikkaa kotihallissaan ensi lauantaina.

Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – FC Kemi    4–3   (2–1)

Kierroksen suurin yllätys nähtiin Jyväskylässä, missä Riemu kaatoi runkosarjan voittaneen  FC Kemin. Jyväskyläläiset toistivat siis runkosarjan Kemi-kotivoittonsa äärimmäisen tärkeällä hetkellä.

FC Kemi meni johtoon, kun maajoukkuemies Vesa Lilja pakeni puolustajaltaan; syöttäjänä oli liigassa debytoinut Uruguayn maajoukkuemies Alexandre De Los Santos eli Xande. Vahvasti esiintynyt Riemu käänsi kuitenkin pelin Arttu Seikkulan ja Juuso Eteläpään maaleilla. Toisen jakson ensimmäisellä vitosella Kemi sai painetta Riemun päätyyn, ja toinen maajoukkuemies Tuukka Pikkarainen tasoitti pelin. Pari minuuttia myöhemmin Matias Hovi vei isännät uudelleen johtoon kulmakuviosta.

Kun peliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia, Kemin venezuelalaisvahvistus Enderson Suarez rikkoi Hovia keltaisen kortin arvoisesti. Varoitus oli toinen, joten Suarez passitettiin suihkuun. Riemu ei jäänyt hieromaan ylivoimaa, vaan Joonas Madetoja jatkoi tilanteesta annetun vapaapotkun suoraan maaliin. Maali jäi ottelun voitto-osumaksi, vaikka Kemi onnistui loppuhetkillä kaventamaan.

Ottelun kääntöpisteenä toimineella ulosajolla lienee koko puolivälieräsarjan kannalta suuri vaikutus. Koska ulosajosta seurannue pelikielto oli Suarezin kolmas, hän kärsii kahden ottelun pelikiellon. Riemulla on siis ensi viikonlopun pohjoisenreissullaan kaksi mahdollisuutta ottaa voitto ja jatkopaikka vajaamiehiseltä sarjakärjeltä.

(Korjaus 18.4.2021: Suarezilla ei ollut kyseessä kauden kolmas ulosajo, vaan kauden kolmas pelikielto.)

Riemun Olli Pöyliö vs. Kemin Vesa Lilja. Kuva: Jonna Haikonen

Someron monitoimitalo
SoVo – ToPV 5–3  (4–2)

Somerolla haastajan asemasta ottelupariin lähtenyt SoVo oli ensimmäisellä jaksolla vahva ToPV:ia vastaan. Tähtikaksikko Gezim Voca - Arber Istrefi oli ilmiliekeissä vieden isännät kolmen maalin johtoon ennen Aleksi Kylmälän 18. minuutilla syntynyttä kavennusosumaa. Molemmat osuivat vielä kertaalleen ennen taukosummeria, joten puoliaikatauolle mentiin 4-2-kotijohdossa.

Toisella puoliajalla maalinteon aloitti jälleen Gezim Voca hurjalla vasemman jalan kaukolaukauksella. Vocan kaikki kolme maalia syntyivät kovilla ja tarkoilla laukauksilla, joten SoVon kokoonpanoon kesken kauden palannut maalitykki on löytänyt huippuvireen oikeaan aikaan. Maajoukkuetauolla Belgian kaadossa suuressa roolissa ollut Tornion Iiro Vanha onnistui vielä kaventamaan väkisin viisi minuuttia ennen loppua, mutta sen pidemmälle vieraiden takaa-ajo ei johtanut. Niinpä Kemin tavoin myös Torniolla on kotonaan kaksi pakkovoittoa.

SoVon parhaana palkittiin laukaussateessa marinoitunut maalivahti Nevzat Mustafa, torniolaisilta Aleksi Gullsten.

SoVon ykkösviisikko juhli viittä maalia playoff-avauksessa. (Kuva: Someron Voima)

su 18.4.
16.00
Opinmäen kampus, Espoo
GFT – Akaa Futsal

Neljäs puolivälieräpari korkataan vasta sunnuntaina. Runkosarjan viidenneksi päätynyt GFT isännöi Espoossa 4. sijan napannutta Akaa Futsalia.

Kaikki neljä miesten puolivälieräsarjaa jatkuvat lauantaina 24.4. toisella osaottelulla runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotihallissa. Mikäli toinen osaottelu ei tuo sarjaan ratkaisua, pelataan ratkaiseva, kolmas osaottelu sunnuntaina 25.4. samassa paikassa.

Välierät pyörähtävät käyntiin lauantaina 1. toukokuuta, ellei koronarajoituksista seuraa otteluohjelmamuutoksia.