Takaisin
14.5.2022 klo 22.10

Miesten Futsal-Liigan finaalit: KaDy voitti Espoossa, mestaruus katkolla jo sunnuntaina

Jaa:

Ⓒ Anu Kangas

Miesten Futsal-Liigan finaalisarjan toisessa ottelussa KaDy haki vierasvoiton GFT:ltä Espoon Leppävaarasta. Avausottelun tavoin KaDy oli jälleen viiden maalin verran terävämpi: tällä kertaa jyväskyläläisten voittolukemat kirjattiin maalein 2–7 (2–3). Suomen mestaruus on katkolla KaDylle sunnuntaina 15.5. Espoon Opinmäessä pelattavassa kolmannessa finaalissa. GFT:n voittaessa sunnuntaina ratkaisu siirtyisi ensi viikonlopulle Jyväskylään.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> Miesten Futsal-Liiga Ruutu+ -palvelussa

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/

Miesten Futsal-Liigaa, finaalit (paras viidestä)
 
la 14.5.2022 klo 19.00
 
2. finaali, Liikuntahalli, Leppävaara, Espoo
Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo 2–7 (2–3)

Voitot GFT – KaDy 0–2

Maalit:
Italo Henrique 0–1 (rp.), Jere Intala 0–2, Lassi Lintula 0–3, Henri Alamikkotervo 1–3, Riku Oras 2–3;
Jani Korpela 2–4, GFT o.m. 2–5, Korpela 2–6, Lintula 2–7.
 

su 15.5.2022 klo 15.00
3. finaali, Liikuntahalli, Opinmäki, Espoo
Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo

Miesten Futsal-Liigan finaalisarjan toisessa ottelussa KaDy haki vierasvoiton GFT:ltä Espoon Leppävaarasta. Avausottelun tavoin KaDy oli jälleen viiden maalin verran terävämpi: tällä kertaa jyväskyläläisten voittolukemat kirjattiin maalein 2–7 (2–3). Suomen mestaruus on katkolla KaDylle sunnuntaina 15.5. Espoon Opinmäessä pelattavassa kolmannessa finaalissa. GFT:n voittaessa sunnuntaina ratkaisu siirtyisi ensi viikonlopulle Jyväskylään.

Ottelu alkoi ensimmäisen finaaliottelun tavoin KaDyn selvällä hallinnalla. Avausosuma tuli 6 metrin rankkaripisteeltä. GFT:n pohjapelaaja Henri Alamikkotervo rikkoi KaDyn pivotpelaaja Jere Intalaa rangaistusalueella; Ítalo Henrique laittoi rankkarin vuorenvarmasti Antti Koivumäen ohi alanurkkaan.

Seitsemän minuutin kohdalla Ítalo Henrique vuorostaan tarjoili Intalalle tekopaikan keskisektorille, josta vahvassa vireessä oleva Intala tuplasi vierasjohdon. Kaksi minuuttia myöhemmin erikoistilanteesta Jukka Kytölä tarjoili Lassi Lintulalle, joka paalutti pallon ylänurkkaan vasurillaan: KaDy oli jo 0–3-johdossa.

Dynamon vahvaa aloitusta seurasi jälleen kerran pelin tasoittuminen, kuten finaalisarjan ensimmäisessäkin ottelussa sekä KaDyn ja Akaan välisissä välieräotteluissakin. GFT tuli aikalisän jälkeen maali kerrallaan mukaan peliin. Suuressa roolissa kolmen ketjullisen (12 kenttäpelaajan) rosterissa luutinut Alamikkotervo laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi espoolaisten avausmaalin pivotpelaaja Antti Arvolan tarjoilusta.

GFT tuli maalin päähän, kun prässipelaaminen tuotti riiston, jonka seurauksena hyvässä playoff-vireessä oleva Riku Oras taituroi pallon maaliin parin valelaukauksen ja harhautuksen päätteeksi. Tauolle mentiin 2–3-tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa GFT jahtasi aktiivisesti tasoitusta kuten Jyväskylän ensimmäisessäkin finaaliottelussa. KaDy kesti kuitenkin paineen enemmittä takaiskuja ja sai toisen puoliajan edetessä pelin takaisin kontrolliinsa. Jere Intala otti jälleen ratkaisijan viittaa murtautumalla läpi keskeltä ja syöttämällä Jani Korpelan vapaaseen tekopaikkaan, josta Korpela ei erehtynyt.

34. minuutilla KaDy karkasi jälleen kolmen maalin johtoon, kun Jukka Kytölä ja Ítalo Henrique pelasivat pallon GFT:n maalinsuulle, josta se pomppi puolustuksen kautta sisään.

GFT:n ylivoimapyöritys Eetu Kauria lentävänä maalivahtina ei tuottanut tulosta, vaan KaDy kaunisteli lukemia vielä kahdella lisäosumalla. Jani Korpela osui tyhjiin ja Lassi Lintula jälleen Jukka Kytölän erikoistilanteesta. Loppunumerot kirjattiin 2–7 Dynamon eduksi, ja voitot ottelusarjassa ovat nyt 0–2 KaDylle.


Jani Korpelan edustama KaDy ja Kasperi Halmeen edustama GFT vääntävät futsalin Suomen mestaruudesta. (Kuva: Anu Kangas)

KaDyn Jani Korpela on ollut Venäjän liigasta Jyväskylään palattuaan yksi Futsal-Liigan playoffien näkyvimpiä pelaajia. Korpela ei suostunut vielä juhlimaan otteluvoittoa sen suuremmin:

– Ihan hyvät tunnelmat voiton jälkeen, askel lähempänä mestaruutta toki ollaan. Mutta vielä ei olla voitettu mitään. Nyt pitää nollata tämä ottelu ja mennä seuraavaa kohti, Korpela sanoo.

– Tänään onnistuttiin maalinteossa, kun osuttiin peräti seitsemän kertaa. Toki myös puolustussuuntaan oltiin aika hyviä tänään. Nyt kuitenkin käännetään fokus palautumiseen ja ravintoon ja lepoon, Korpela päättää.

GFT:n joukkueessa Panu Aution harmillisen loukkaantumisen jälkeen entistäkin suurempaa roolia kantanut Henri Alamikkotervo ei ole kahden suurinumeroisen finaalitappion jälkeen luovutusmentaliteetilla.

– Aika rumin lukemin hävittiin tänään. Taas kerran oltiin ottelun alussa heikompia, liikkeemme ja tarkkuutemme ei riittänyt puolustussuunnassa. Toisen puoliajan alussa päästiin jo lähelle, meillä oli paikat tasoittaa ottelu 3–3:een, mutta KaDy kesti paineen. Sen jälkeen tuli päästettyä pari helpompaa maalia. Puolustuspelaamiseen pitää satsata  paremmin, että näitä pelejä voi voittaa.

– Ottelusarja on nyt 2–0, ja kolme voittoa tarvitaan mestaruuteen. Tästä lähdetään nyt vaihe kerrallaan ja peli kerrallaan kääntämään. Usko omaan tekemiseen on tallella, Nyt syödään, palaudutaan ja nukutaan hyvin ja otetaan videlta oppi tämä päivän pelistä, Alamikkotervo kertoo valmiina haasteeseen.

 


KaDy on selättänyt GFT:n miesten Futsal-Liigan finaaleissa sekä Jyväskylässä että Espoon Leppävaarassa kertaalleen. Kuvassa Jukka Kytölä, Henri Alamikkotervo ja Lassi Lintula. (Kuva: Anu Kangas)