Takaisin
23.4.2021 klo 11.59

Miesten futsal-liigakarsinta: Vielä yksi paikka jaossa liigaan - TPK, PJK vai Ilves?

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

Miesten futsal-liigakarsinta huipentuu lauantaina, kun viimeinen karsintakierros pelataan kello 15 alkaen. Alastaron Urheilijat on jo varmistanut liigapaikkansa, mutta toinen paikka ensi kauden futsal-liigaan on vielä auki. AU johtaa karsintasarjaa kuudella pisteellä, Turun Pallokerho on toisena kolmella pisteellä ja Pirkkalan Jalkapalloklubi ja Tampereen Ilves ovat yhdessä pisteessä.

Ottelu PJK-TPK pelataan la 24.4 klo 15 Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa.

Turun Pallokerholle saattaa riittää liiganousuun tasapelikin, mutta Pirkkalan Jalkapalloklubi tarvitsee kotiottelustaan voiton, jotta sillä olisi mahdollisuus säilyttää liigapaikka.

PJK lähti liigakarsintoihin ykkössuosikkina, mutta hävisi ensin vieraissa Alastaron Urheilijoille 0-1 ja pelasi sitten tasapelin kotonaan toista tämän kauden liigajoukkuetta Tampereen Ilvestä vastaan. Nyt viimeisessä ottelussa sen pitää ottaa voitto, ja toivoa että samaan aikaan pelattavassa toisessa karsintaottelussa Ilves ei ota voittoa tai ei ainakaan suurinumeroista sellaista.

TPK:lle lähtökohta otteluun on helpompi, mutta ei helppo. Voitto tuo varmasti liiganousun, mutta tasapelikin voi riittää, jos Ilves ei samaan aikaan voita tai ei ainakaan seitsemällä maalilla tai suurinumeroisemmin.

TPK:n paras pistemies näissä karsinnoissa on ollut Teemu Arponen tehoin 2+2.

Ottelu Ilves FS-AU pelataan 24.4 klo 15 Kauppi Sports Center, Tampere

Suomen kaikkien aikojen menestynein futsal-seura on kovan paikan edessä. Tampereen Ilves tarvitsee viimeisestä karsintaottelusta selvän voiton, jotta sen paikka futsal-liigassa säilyisi. Alastaron Urheilijat puolestaan voi pelata vapaammin, sillä sen liiganousu on jo varma.

AU on voittanut molemmat karsintaottelunsa ja johtaa karsintasarjaa kuudella pisteellä, ja tulee olemaan varmasti kahden parhaan joukossa. Tämä tilanne antaa Ilvekselle tässä pelissä vähän paremman mahdollisuuden voittoon, mutta riittääkö sekään? Ilveksellä on tällä hetkellä kolme maalia huonompi maaliero kuin PJK:lla ja seitsemän maalia huonompi maaliero kuin TPK:lla.

Ilveksen ja koko karsintojen paras pistemies ja maalintekijä on tällä hetkellä Vili-Atte Mäkinen tehoin 3+1.

AU:n tehokaksikko karsinnoissa on ollut Tuomas Happonen ja Mikke Louhela, jotka kumpikin ovat kirjanneet tehot 2+2.