Miesten futsal-liigakarsinta: PJK ja Ilves tasapeliin – AU:n nousu varmistui

Miesten futsal-liigakarsinnoissa Pirkkalan Jalkapalloklubi ensin menetti kahden maalin johtonsa, mutta sitten nousi kahden maalin takaa tasoihin Tampereen Ilvestä vastaan. 4-4 -lopputulos tiesi sitä, että karsintasarjaa johtavan Alastaron Urheilijoiden nousu Futsal-Liigaan ensi kaudeksi varmistui. Tasapelin myötä PJK ja Ilves säilyttivät oljenkortensa liigapaikan uusimiseen.

PJK-Ilves FS 4-4 (2-2)

Pirkkalan Jalkapalloklubi aloitti Pirkanmaan paikallistaiston kotonaan ryminällä, ja johti reilun kuuden minuutin jälkeen 2-0. Ilves kuitenkin ryhdistäytyi ja nousi vielä ensimmäisen jakson aikana tasoihin, ja meni heti toisen jakson alussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Ilves kasvatti johdon lukemiin 2-4 toisen jakson puolivälin jälkeen, mutta nyt oli PJK:n vuoro aloittaa kiri. Se kavensi tilanteeksi 3-4 nopeasti, ja lopulta reilut kaksi minuuttia ennen loppua syntynyt 4-4 -tasoitusosuma merkattiin Ilveksen omaksi maaliksi.

Ottelun tehomies oli Ilvekselle kaksi maalia tehnyt Tomi Lahtinen. Tehot 1+1 kirjannut Ilveksen Vili-Atte Mäkinen puolestaan nousi liigakarsintojen pistepörssin johtoon. Ilveksestä myös Pyry Haanpää teki tehot 1+1. PJK:n kolmesta ensimmäisestä maalista vastasivat Henrik Rahikainen, Leevi Päivinen ja Miika Sainio.

Tasapeli tiesi sitä, että miesten futsal-liigakarsintaa johtava Alastaron Urheilijat varmisti nousunsa Futsal-Liigaan ensi kaudeksi. Toinen liigapaikka on edelleen auki. Viimeisellä kierroksella PJK kohtaa kotonaan Turun Pallokerhon ja Ilves puolestaan kotikentällään AU:n. Jos PJK ja Ilves voittavat kotiottelunsa, silloin ne nousevat kumpikin neljään pisteeseen ja maaliero ratkaisee liigapaikan. TPK:lle puolestaan saattaa riittää nousuun tasapelikin PJK:n vieraana, ja voitto tuo liigapaikan varmasti.