Takaisin
9.4.2021 klo 14.26

Miesten Futsal-Liigakarsinta: lves ja PJK aloittavat liigakarsinnat vierasotteluilla

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

Tampereen Ilves ja Pirkkalan Jalkapalloklubi aloittavat miesten futsal-liigakarsinnat viikonloppuna vierasotteluilla. Ilves kohtaa lauantaina Turussa Turun Pallokerhon klo 14 ja PJK sunnuntaina Loimaalla Alastaron Urheilijat klo 15.

TPK:lle vieraita Tampereelta

Miesten futsal-liigassa tällä kaudella sijalle 12 jäänyt Tampereen Ilves aloittaa liigakarsinnat lauantaina Turun Pallokerhon vieraana. Ykkösen voittanut TPK hävisi liigakarsintojen avauksessa kotonaan Alastaron Urheilijoille tiukkojen vaiheiden jälkeen 5-6. Tappio tiesi sitä, että TPK on nyt käytännössä selkä seinää vasten. Se tarvitsee voiton Ilveksestä, jotta mahdollisuudet liiganousuun säilyisivät.

Ilves FS on Suomen kaikkien aikojen menestynein futsalseura kahdeksalla Suomen mestaruudellaan. Viimeisin mestaruus on vuodelta 2014, mutta vielä vuonna 2018 seura saavutti SM-pronssia. Kuluva kausi on ollut Ilveksen kaikkien aikojen heikoin.

Ilveksen paras pistemies tällä kaudella futsal-liigassa oli Tomi Lahtinen, joka teki 24 ottelussa tehot 11+15. TPK:ta vastaan Ilvekseltä puuttuvat loukkaantumisten takia kapteeni Jaakko Ahokas, joka on loppukauden sivussa, sekä Berat Grabovci.

TPK:n parhaat pistemiehet liigakarsintojen avausottelussa AU:ta vastaan olivat Ville Rannikko (2+0), Miikka Hurme (1+1) ja Joona Forsström (1+1).

PJK matkaa Alastarolle

Alastaron Urheilijat pääsee sunnuntaina kotikentälleen, ja arvokas voitto takataskussa, kun Pirkkalan Jalkapalloklubi tulee vierailulle miesten futsal-liigakarsinnoissa.

AU voitti karsintojen ensimmäisessä ottelussa vieraissa Turun Pallokerhon. Futsal-liigassa tällä kaudella sijalle 11 päätynyt PJK puolestaan aloittaa nyt karsintataipaleensa.

AU:n tehomiehiä TPK:n kaadossa olivat Tuomas Happonen (2+1), Mikke Louhela (1+2) ja Henri Saarinen (0+2).

PJK jäi futsal-liigassa lopulta vain kahden pisteen päähän suorasta sarjapaikasta. Nyt se joutuu hakemaan liigapaikkaa ensi kaudeksi karsintojen kautta. Futsal-liigassa joukkueen ylivoimaisesti paras pistemies oli Antti Ala-Myllymäki, joka pelasi kaikki 26 ottelua iskien tehot 20+19.

PJK on ottelun, ja koko karsintojen, suosikki, kun taas AU:n voitto ja mahdollinen liigapaikka olisi iso yllätys.


Kuva: Leo Hynninen