Miesten Futsal-Liigakarsinta: AU:n lisäksi liigaan nousi TPK - PJK ja Ilves putosivat

Miesten Futsal-Liigakarsintojen päätöskierroksella Turun Pallokerho voitti vieraissa Pirkkalan Jalkapalloklubin ja nousi samalla karsintasarjan ykköseksi. Näin TPK nousee ensi kaudeksi Miesten Futsal-Liigaan yhdessä toiseksi tulleen Alastaron Urheilijoiden kanssa. AU oli varmistanut nousunsa jo ennen päätöskierrosta. Molemmat tällä kaudella liigaa pelanneet joukkueet eli Tampereen Ilves ja Pirkkalan Jalkapalloklubi tippuivat ensi kaudeksi Miesten Futsal-Ykköseen.

PJK - TPK 4-6 (0-2)

Pirkkalan Jalkapalloklubin oli pakko voittaa tämä ottelu, jotta sillä olisi ollut edes mahdollisuus säilyttää liigapaikka. Turun Pallokerho oli kuitenkin koko ajan kuskin paikalla.

TPK:n kapteeni Joona Forsström vei maaleillaan vieraat kahden maalin taukojohtoon. PJK sai kuparisensa rikki heti toisen jakson alussa, ja sen jälkeen pelattiin pitkään tasaisesti.

Ottelun kulminaatiopiste tuli jakson puolivälin jälkeen, kun TPK sai rangaistuspotkun kymmenestä metristä eikä Samuel Sibakov epäonnistunut. Heti perään TPK onnistui uudestaan, kun PJK joutui avaamaan pitkällä ja TPK-vahti Marko Laaksonen heittikin pallon välittömästi takaisin ylös vapaaksi jääneelle Tuomas Hakalalle.

Hakala onnistui vielä toistamiseenkin, ja Forsström puolestaan täydensi hattutemppunsa ennen kuin PJK pääsi tekemään kaksi viimeistä maalia viimeisellä minuutilla.

PJK:n Toni Järvinen ja Roni Pekki tekivät lopulta kaksi maalia mieheen, mutta ne jäivät laihaksi lohduksi. TPK:n Joona Forsströmin hattutemppu tiesi sitä, että hän vei lopulta koko karsintasarjan pistepörssin tehoin 5+1 ja oli myös sarjan paras maalintekijä. Seurakaveri Tuomas Hakala nousi myös kuuteen tehopisteeseen yhteistehoin 3+3.

Ilves - AU 5-3 (1-1)

Tampereen Ilves teki viimeisessä ottelussaan sen minkä pystyi, mutta voitto ei riittänyt liigapaikan uusimiseen, kun TPK voitti samaan aikaan oman ottelunsa. AU puolestaan oli varmistanut nousun jo ennen tätä peliä.

Ilveksen olisi muutenkin pitänyt voittaa ottelu suurinumeroisesti, ja se johtikin parhaimmillaan 4-1. AU pystyi toisen jakson jälkipuoliskolla nousemaan maalin päähän, mutta ei lähemmäksi. Kumpikin joukkue käytti lopussa vuoron perään lentävää maalivahtia.

Ottelun tehokkaimpia olivat Ilveksen Tomi Lahtinen (2+1) ja AU:n Mikke Louhela (1+1). Louhela sijoittui karsintasarjan pistepörssissä jaetulle toiselle sijalle tehoin 3+3.

AU:n nousu liigaan on tuhkimotarina. Joukkue aloitti taipaleensa vuonna 2012 Vitosesta eli yhdeksän kauden aikana on tullut viisi sarjanousua, ja kaikki huipentui tähän kevääseen.

Pirkanmaalle kausi puolestaan oli katastrofaalinen. Alueen viidestä liigajoukkueesta peräti kolme tippui sarjasta, kun suoraan tippui Tampereen Peli-Pojat-70 ja nyt karsintojen kautta Ilves ja PJK.

Kuva: Alastaron Urheilijat