Takaisin
19.2.2021 klo 18.40

Miesten Futsal-Liiga: Viikonloppuna yhdeksän ottelua - pohjoisen joukkueet Espoossa ja Valkeakoskella

Jaa:

Viikonloppuna pelataan miesten Futsal-Liigaa yhdeksän ottelun verran. Ottelusiirtojen vuoksi osa joukkueista pelaa vasta runkosarjan 19. ottelunsa (ToPV, FC Kemi, JoSePa), osa pääsee jo 22 pelatun ottelun lukemiin (Mad Max, KaDy, Sievi FS, PP-70). Huiliviikonloppua viettävät SoVo, PJK ja Ilves FS. Sarjan kärkipäässä ja sen tuntumassa pelataan isoja otteluita, kun pohjoisen joukkueet ToPV ja FC Kemi käyvät vuoron perään Mad Maxin ja sarjakärki GFT:n vieraana. Sarjapaikan varmistamisen kannalta kriittisiä pelejä pelataan JoSePan ja Sievin ja JoSePan ja HIFK:n välillä – Joutsassahan HIFK hävisi “kuuden pisteen ottelun” vasta viime viikonloppuna ottelun loppuhetkien takaiskumaalilla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Kierrosennakko 20.2.–21.2.2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

20.2.

HIFK FS – Akaa Futsal
JoSePa – Sievi FS
Mad Max – FC Kemi
GFT – ToPV
PP-70 – KaDy

21.2.

HIFK FS – JoSePa
GFT – FC Kemi
Mad Max – ToPV
Riemu – Akaa Futsal

Lauantai 20.2.2021

13.00
Pirkkola palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – Akaa Futsal

Akaan Dusan Milojevic on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi, kun sarjavitonen matkustaa ensimmäistä liigakauttaan pelaavan Helsingin IFK:n vieraaksi. Tähtipaidat ovat sarjan toiseksi viimeisellä sijalla, viisi pistettä jäljessä Ilvestä, jolla on kuitenkin enemmän pelejä vyöllään. Kärkineljänneksenkin joukkueet ovat ajoittain olleet vaikeuksissa IFK:n kanssa, ja Mad Maxin kaksi viikkoa sitten kärsimä 7–4-tappio on tuoreessa muistissa. Akaa on kärsinyt poissaoloista, mutta sen edellinen ottelu oli suvereeni voitto Kampuksen Dynamosta.

14.00
Joutsan liikuntahalli
JoSePa – Sievi FS

Joutsan Seudun Pallo kärkkyy nousua pois karsijan paikalla, ja kun seuraavalla askelmalla, juuri karsintaviivan päällä, on Sievi FS, lauantain ottelu on todella tärkeä niin isännille kuin vieraille. Sievi uutisoi juuri päävalmentajansa Igor Botshkovin jatkosopimuksesta, ja menestykseen tottuneessa seurassa pyritään varmasti varmistamaan sarjapaikka hyvissä ajoin. JoSePan riveistä on poissa viime ottelussa elintärkeän voittomaalin iskenyt Otto Piili neljännen keltaisen korttinsa myötä.

15.00
Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – FC Kemi

Hienoa kautta pelaava FC Kemi vierailee Valkeakoskella Mad Maxin vieraana. Edellisessä ottelussa kemiläisten riveistä puuttui Henry Gutierrez, mutta paikkaamaan saapui seuralegenda Keijo Huusko. Kemi on voittanut joukkueiden neljä edellistä kohtaamista: syksyllä lukemat olivat 6–2, vuosi sitten huomattavasti täpärämmät 2–3. Kemin Vesa Lilja ja Tuukka Pikkarainen sekä Mad Maxin Justus Kunnas ja Aleksi Pennanen on nimetty Suomen maajoukkuemiehistöön maaliskuun EM-karsintaotteluihin.

15.00
Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – ToPV

Sarjakärki GFT saa vieraakseen nelossijalla majailevan ToPV:n. Espoolaisten edellinen tappio on loppiaisviikolta, jolloin he saivat KaDyn vieraina niistettyä vain yhden pisteen. Myös torniolaisten alkuvuosi on sujunut: mm. Akaa ja SoVo ovat kaatuneet selkein lukemin. Maajoukkuemies Sergei Korsunov palkittiin liigan tammikuun pelaajana. Sarjan kärkisijoista käydään tiukkaa kamppailua, joten näitä keskinäisiä otteluita kukaan ei halua hävitä.

16.00
Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – KaDy

Alavireisen kauden pelannut PP-70 isännöi hallitsevaa mestaria, jonka kevätkautta on leimannut loukkaantumisten määrä. Edellisillä kierroksilla maajoukkuemies Tero Intalan rinnalle on noussut ratkaisijaksi toinen entinen PP-70-pelaaja, pikkuveli Jere Intala. KaDy on ilmeinen ennakkosuosikki, mutta on pelannut jo pitkään kapealla ringillä.

Sunnuntai 21.2.2021
 
13.00
Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – JoSePa

Helsingin IFK ja Joutsan Seudun Pallo kohtaavat poikkeuksellisesti kahdesti viikon sisään. Ystävänpäivän ottelussa joutsalaiset tulivat takaa-ajolla tasoihin ja iskivät voittomaalin tyhjiin kuusi sekuntia ennen loppusummeria. Helsinkiläisillä on varmasti halu ottaa kotisalissaan revanssi. JoSePa havittelee sarjapaikan varmistamista, HIFK pyrkii kampeamaan itsensä ainakin suoran putoajan paikalta.

15.00
Opinmäen liikuntahalli, Espoo
GFT – FC Kemi

Viikonlopun ilmeisessä huippuottelussa kohtaavat GFT ja FC Kemi. Joukkueet eivät ole tällä kaudella vielä pelanneet keskenään; edellinen kohtaaminen on viime vuoden tammikuulta, jolloin Kemi voitti kotonaan lukemin 7–2. Maajoukkuemiesten Antti Koivumäen ja Panu Aution poissaolo ei ole rumentanut GFT:n pistesaraketta. Viikonlopun alla sarjan pistepörssissä Kemin Enderson Suarez ja GFT:n Antti Arvola ovat peräkkäin viidentenä ja kuudentena, tehoin 27+10 ja 24+11.

16.00
Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – ToPV

Tornion Palloveikot jatkaa etelänkiertuettaan Espoosta Valkeakoskelle. Lokakuussa Tornio oli kotonaan vahvempi lukemin 6–1, kun Newton Jr. iski tehot 3+1. Tämän jälkeen Mad Maxin pelaajista Mikko Heritty on noussut maalitykki Justus Kunnaksen ja maalivahti Aleksi Pennasen lisäksi maajoukkueeseen; ToPV:n Aleksi Kylmälä on myös tehnyt paluun maajoukkuepaitaan. Torniolaisista Juho-Teppo Berg on sivussa viikonlopun otteluista iloisen perhetapahtuman vuoksi.

18.00
Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – Akaa Futsal

Viikonlopun viimeisessä ottelussa hyvän kevätkauden pelannut Liikunnan Riemu saa vieraakseen Akaa Futsalin. Keskiviikkoillan “Jyväskylän derbyssä” KaDya vastaan Riemu joutui ensimmäisellä jaksolla takaa-ajoasemaan, mutta onnistui tekemään pelistä jännittävän hyvällä 5 vs. 4 -pelillä. Tasoihin Riemu ei kuitenkaan ehtinyt. Akaalaisilla on alla lauantain vieraspeli Helsingissä. Riemun edellinen voitto Akaasta on neljän vuoden takaa, mutta jyväskyläläiset ovat esittäneet liigaan palattuaan hyviä otteita.

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041