Miesten Futsal-Liiga: Vieska, Mad Max ja SoVo voittoihin

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kolme suurinumeroista ottelua. Vieska Futsal pöllytti uudessa kotihallissaan Akaata, Mad Max kurmautti kotonaan Riemua. SoVo oli tyly vieras Joutsassa. Sunnuntaina SoVo jatkaa Jyväskylään hallitsevan mestarin KaDyn vieraaksi.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

la 18.9.

Taanilan koulu, Ylivieska

Vieska Futsal – Akaa Futsal 6–2 (2–0)

Ylivieskassa nähtiin uudenkarhean Taanilan koulun liikuntahallin ensimmäinen liigaottelu. Uusien valmentajien eli Vieskan venäläisvalmentajan Igor Botškovin ja Akaan italialaisvalmentajan Sergio Gargellin joukkueiden kohtaamisessa Akaa Futsal joutui taipumaan isäntien ollessa tehokkaampia. Vieska on nyt voittanut molemmat ottelunsa.

Jaakko Alasuutari ohjasi Vieskan ensimmäisen maalin Jarmo Junnon syötöstä. Toisessa Juho Väinälä puski näyttävästi Elmer Kääntän syötön Kasperi Kankaan ohi. Tauolle mentiin 2 - 0 tilanteessa.

Sievi-ajoilta tutut kokeneet pelaajat toimivat ykkösnyrkkinä.

Ajassa 29:17 Akaan Markus Rautiainen toi vieraat yhden maalin päähän. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Jaakko Alasuutarin laukaus ohjautui akaalaispelaajasta omaan maaliin vieden isännät 3 - 1 johtoon. Tämän jälkeen Vieska teki nopeasti 2 maalia. Aleksi Kylmälä viimeisteli ensin ja jälkimmäinen oli Tomicin pitkä heitto, jonka Jaakko Alasuutari ohjasi maaliin suoraan varsin näyttävästi. Akaa lähti kirimään lentävällä maalivahdilla, mutta yritys ei alkanut onnekkaasti, vaan Vieskan Tomicin käsistä potku meni akaalaisten tyhjään maaliin. Markus Rautiainen sai tehtyä lohtumaaliksi illan toisensa.

Ottelun parhaat

Akaa Markus Rautiainen

Vieska Jaakko Alasuutari

la 18.9.

Liikuntahalli Apia, Valkeakoski

Mad Max – Liikunnan Riemu 7–2 (5–1)

Valkeakoskella kohdanneilla joukkueilla oli takanaan tappiot liiga-avauksissaan edellisestä viikonlopulta. Joonas Madetojan avausmaali ei auttanut jyväskyläläisiä Valkeakoskella vaan Mad Max marssi selvään voittoon. Justus Kunnas osui neljä kertaa, Elbeller ja Omar Soli kerran; yksi maali merkattiin omaksi maaliksi. Riemun kokoonpanosta puuttui reissusta tärkeä pelaaja Olli Pöyliö

Justus Kunnas oli maalintekovireessä.

Riemu Jori Lagerblom

Mad Max Justus Kunnas

la 18.9.

Joutsan lh

JoSePa – SoVo 1–9 (0–3)

JoSePa jäi kotihallissaan täysin Someron Voiman pyörremyrskyn alle. Avausottelussaan viikkoa aiemmin nappionnistumisen 3–0-voitolla Mad Maxista saanut JoSePa ei saanut pidettyä kurissa SoVon hyökkäysvoimaa, vaan vieraat tulivat etenkin toisella puoliajalla ovista ja ikkunoista. SoVon viimeistely oli korkeatasoista läpi ottelun.

SoVon parhaana palkittu Antti Korhonen nakutti kaksi maalia avauspuoliajalla; toisella puoliajalla maalin makuun pääsi neljä muutakin SoVon pelaajaa. Kapteeni Arber Istrefi namutteli lopussa puhtaan hattutempun ja kimmahti aiemmilta kausilta tutulle paikalleen liigan pistepörssin kärkeen.

JoSePa Jarkko Kosunen

SoVo Antti Korhonen

Sunnuntaina pelataan yksi ottelu, kun SoVo jatkaa Jyväskylään hallitsevan mestarin KaDyn vieraaksi.