Miesten Futsal-Liiga: Vieska, Akaa ja AU voitokkaina

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Vieska Futsal voitti kotonaan Riemun, Akaa Futsal myllytti TPK:ta. Sarjajumbo AU rouhi jatkoaikavoiton Torniosta. Liiga jatkuu sunnuntaina kolmella ottelulla.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Vieska Futsal – Riemu 3–0 (2–0)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin viikonloppuna kolme ottelua. Vieska Futsal nollasi kotonaan Riemun, ja Akaa Futsal antoi oppitunnin TPK:lle. Alastaron Urheilijat sai kaivettua jatkoaikavoiton Torniosta.

Vieska Futsal nousi hetkeksi sarjakärkeen. (Kuva Kalevi Hämäläinen)

Vieska Futsalin pelisuunnitelma kotihallissa Ylivieskan Taanilan koulukeskuksessa toimi lähes täydellisesti. Vieraana ollut Riemu löi päätään seinään Vieskan betoniseen puolustukseen, jonka viimeisenä lukkona operoi maalivahti Slobodan Tomić. Elmer Käännän yläkulmaan pommittama 1–0-johtomaali syntyi upean kuvion päätteeksi. Juho Alasuutari ohjasi Jarmo Junnon kaukolaukauksesta 2–0. Jobinpostia Vieskalle tuli, kun joukkueen tärkein kenttäpelaaja Junno ajettiin suihkuun kahdella keltaisella jo 13. minuutilla. Vieska kesti kuitenkin Riemun tehottoman ylivoimapyörityksen.

Toisella puoliajalla ulottuva pivot Aleksi Kylmälä taiteili lähietäisyydeltä Vieskan kolmannen osuman; Riemulta kuparinen jäi 40 minuutin aikana rikkomatta. Lopputuloksena sekä maalit että sarjapisteet: Vieska 3, Riemu 0. Vieska Futsal nousi hetkellisesti sarjan kärkeen, mutta neljällä seuraavalla joukkueella on lähipäivinä rästiottelut, joiden turvin ne voivat ohittaa Vieskan uudelleen.

Akaa Futsal antoi futsalin oppitunnin TPK:lle kotonaan Toijalassa. Turkulaiset taistelivat sinnikkäästi vastaan, mutta Akaa kaasutteli jo 5–0-johtoon ennen taukosummeria. Jovan Stanković ja Dušan Milojević olivat pelipäällä. Toisella puoliajalla Akaa namutteli pallon pitseihin vielä neljästi; yhteensä yhdeksän pelaajaa pääsi tehoille. TPK:lta Ville Rannikko ja Joel Kontkanen osuivat kertaalleen.

Sarjan pohjalla oleva Alastaron Urheilijat vieraili Torniossa menestyksellä. ToPV otti alkuminuuteilla vahvan kiinnityksen kotivoittoon pelaaja-valmentaja Newton Jr:n kahdella maalilla. Liigadebytantti AU osoitti kuitenkin taistelevansa liigapaikasta  tosissaan ja kampesi 2–3-johtoon. Ville Niskala tasoitti puntit, joten päädyttiin jatkoajalle 3–3-tuloksella.

ToPV jatkoi jatkoajallakin lentävällä maalivahdilla pelaamista, mikä kostautui: Mikke Louhela lähetti pallon tyhjään torniolaismaaliin ja AU sai juhlia kahta vieraspistettä. Voitossa oli Pyrrhoksen voiton makua, sillä AU:n sankari Louhela (2 + 1) sai korttitilinsä täyteen ja joutuu huilaamaan sunnuntaina Kemissä katsomon puolella. ToPV nousi yhdellä tasapelipisteelläkin juuri pudotuspeliviivan yläpuolelle ohi Mad Maxin.

Newton Jr:n luotsaaman ToPV:n pistepussi karttuu kitsaasti.

FC Kemi – AU

AU jatkaa sunnuntaina Kemiin; FC Kemi lähtee sunnuntain kotiotteluun AU:ta vastaan vankkana ennakkosuosikkina, vaikka vieraissa Loimaalla 4–6-voiton kaivaminen olikin tiukassa. Sunnuntaina pelataan myös Jyväskylässä, jossa KaDy isännöi Mad Maxia. Akaa Futsal matkustaa JoSePan vieraaksi; joutsalaiset ovat AU:n ja TPK:n kanssa tällä hetkellä säilymistaistelussa; Akaalle olisi voitolla tarjolla sarjan piikkipaikka.

Palloliitto toivoo, että kaikissa naisten ja miesten Futsal-Liigojen ja Futsal-Ykkösten  8.–9.1. pelattavissa otteluissa hiljennytään hetkeksi ennen ottelun alkua kunnioittamaan tällä viikolla poisnukkuneen Siiri Perälän muistoa.

Alkuviikosta pelataan vielä kaksi ottelua, minkä jälkeen miesten liigassa on vuorossa on pitkä maaottelutauko 19.1.2022 Alankomaissa alkavien EM-kisojen johdosta. Suomen EM-kisajoukkue julkistettiin tiedotustilaisuudessa perjantaina 7.1.