Takaisin
27.11.2021 klo 11.55

Miesten Futsal-liiga: ToPV:n urakka jatkuu, Riemu matkaa pohjoiseen

Jaa:

Ⓒ Jonna Haikonen

Miesten Futsal-Liigassa on viikonloppuna seitsemän ottelua. Liikunnan Riemu käy vieraskiertueella Meri-Lapissa, jossa ToPV pelaa viikon toisen ja kolmannen kotiottelunsa. Myös Akaa Futsal urakoi molempina päivinä kotihallissaan. Lauantaina pelataan myös Kemissä ja Jyväskylässä, sunnuntaina Valkeakoskella.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/

 

la 27.11.2021 klo 16.00

Toijalan monitoimitalo: Akaa Futsal – JoSePa

Jyväskylän monitoimitalo: KaDy – TPK

Tervahalli: FC Kemi – Riemu

Putaan liikuntahalli, Tornio: ToPV – Vieska Futsal

ToPV, Riemu ja Akaa Futsal urakoivat – junno, kylmälä ja ikonen entisiä seurojansa vastaan

Miesten Futsal-Liigassa pelataan lauantaina neljä ottelua, kaikki samalla kellonlyömällä 16.00 alkaen. Jyväskylässä KaDy saa vieraakseen sarjanousija TPK:n, joka on viiden ottelun tappioputkessa. KaDyllekin tappioita on kertynyt marraskuussa jo kaksi. TPK:n jyväskyläläislähtöinen Jose Ikonen pelasi kolme vuotta KaDyssa, joista viimeisenä Ikonen juhli mestaruutta punamustissa. KaDyn kapteeni Mikko Kytölä huilaa korttitilin täyttymisen johdosta.

Vahvassa myötätuulessa seilaava Akaa Futsal pelaa kotituplan: lauantaina Toijalaan saapuu tappiokurimukseen ja sarjataulukon häntäpäähän ajautunut JoSePa, sunnuntaina kärkipään GFT Espoosta. KaDyn lailla Akaa Futsal on kärsinyt loukkaantumisista; viime ottelussa Akaa Futsal kukisti kotonaan juuri Dynamon 6–5 jännittävän trillerin päätteeksi.

Liigaa viiden pisteen kaulalla johtava FC Kemi saa lauantaivieraakseen Riemun, joka oli FC Kemin puolivälierävastustaja viime keväänä. Tuolloin Riemu roikkui jättiyllätyksessä kiinni, mutta FC Kemi oli lopulta kahdesti vahvempi kotihallissaan. Riemun peli kulkee mukavasti ja mustaturkoosit ovatkin kolmen ottelun voittoputkessa. Myös 5–0-kotivoitoksi kabinetissa käännetty GFT-kotitappio jäi GFT:n vastalauseen jälkeen voimaan, joten Riemu on tukevasti kiinni playoff-paikassa.

Sunnuntaina Riemu jatkaa pelejään Torniossa Palloveikkoja vastaan. ToPV:lla on todellinen härkäviikko, kun se pelasi keskiviikkona Meri-Lapin derbyssä FC Kemiä vastaan ja viikonloppuna ohjelmassa on kaksi kotiottelua. Lauantaina Tornioon matkaa Vieska Futsal, jonka pivotpelaaja Aleksi Kylmälä edusti kaksi edelliskautta ToPV:tä. Myös Vieska Futsalin suurin tähti Jarmo Junno pelasi yhden kauden (2019–20) Tornion riveissä. ToPV esitteli kotiyleisölleen keskiviikkona uudet pelaajansa, portugalilaisen Matheus Martinsin ja brasilialaisen Fernando Diasin.


Sarjakärki FC Kemi rikkoi Tornion Palloveikkojen voittoputken "Meri-Lapin derbyssä" keskiviikkona. Arkisokuvassa Enderson Suárez ja Newton Jr. (Kuva: Ari Vuorela)

GFT sunnuntaina Toijalaan, SoVo Valkeakoskelle

su 28.11.2021

14.00 Putaan liikuntahalli, Tornio: ToPV – Riemu
15.00 Valkeakosken liikuntahalli: Mad Max – SoVo
16.00 Toijalan monitoimitalo: Akaa Futsal – GFT

Tornion lisäksi sunnuntaina pelataan Etelä-Pirkanmaalla. Akaa Futsal isännöi kierroksen huippuottelussa GFT:tä: parketilla vilisee jälleen kerran runsaasti Suomen maajoukkuemiehiä, jotka valmistautuvat käsillä oleviin EM-kisoihin kamppaillen samalla pelipaikoista.

Myös Valkeakoskella pelataan, kun tukevasti keskikastiin asemoituneet Mad Max ja SoVo iskevät yhteen. Mad Maxiin farmiseura Ilveksestä siirtynyt vanha sotaratsu Antti Teittinen on yhden ottelun pelikiellossa. SoVo on kahdeksan ottelun jälkeen vain kaksi pistettä edellä koskilaisia, joten kyseessä lienee molemmille “kuuden pisteen ottelu” kamppailussa playoff-paikoista, ehkä kotiedustakin.

SoVon Arber Istrefi (12 + 5) johtaa tuttuun tapaan pistepörssiä reippaalla kaulalla, joskin KaDyn Ítalo Henrique (10 + 5) on pelannut neljä ottelua vähemmän kuin Istrefi. Myös hattutemput mieheen keskinäisessä ottelussa laukoneet Akaan Jussi Nyström ja KaDyn Jere Intala ovat 15 tehopisteessä.


Arber Istrefin tähdittämä SoVo on tukevasti keskikastissa. (Kuva: SoVo Futsal)