Takaisin
7.11.2021 klo 19.36

Miesten Futsal-Liiga: ToPV, Riemu ja KaDy voitokkaina

Jaa:

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin kolme ottelua. Tornion Palloveikot haki Turusta viikonlopun toisen vierasvoittonsa, Riemu koulutti kotonaan AU:ta. Kärkiottelussa KaDy haki Ylivieskasta niukan voiton ja nousi sarjan kärkeen.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/

 


Teemu Arposen TPK on ajautunut tappioputkeen. (Kuva: Turun Pallokerho)

su 7.11.

Samppalinnan palloiluhalli, Turku
TPK – ToPV  3–5 (1–2)
 

Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – AU  4–1 (2–0)

Taanilan koulu, Ylivieska
Vieska Futsal – KaDy 2–3 (0–2)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. Tornion Palloveikot jatkoi voitokasta Varsinais-Suomen-kiertuettaan nappaamalla Turun Samppalinnassa täydet kolme pistettä. ToPV oli jo lauantaina ryöstänyt Loimaalta vierasvoiton toisesta liiganousijasta AU:sta.
Lauantain vierasvoiton pääarkkitehtina oli häärinyt tanskalaisvahvistus Zakaria Al-Ouaz, nyt oli italialais-brasilialaisen Rafael Giorgion vuoro loistaa. Giorgio viimeisteli torniolaisille tärkeät 0–1- ja 1–3-maalit sekä syötti Ville Angerian viimeistelemän 1–4-osuman 26. minuutilla. ToPV kävi neljän maalin johdossa ennen kuin TPK sai pienen loppukirin aikaiseksi. ToPV nousi kolmannella perättäisellä voitollaan jo playoff-viivan yläpuolelle; turkulaisille tappio oli jo neljäs perättäinen.

Kovaan syysvireeseen päässyt Liikunnan Riemu jatkoi voitokkaasti. Keskiviikkona oli kaatunut Jyväskylän derbyssä KaDy, nyt oli liiganousija AU:n vuoro hävitä Monnarilla. Olli Pöyliön johtaman ykkösketjun ohella myös Riemun kakkosketju on päässyt hyvään vauhtiin. Jonne Forsström viimeisteli kaksi maalia; Juuso-Petteri Loposen lohdutusmaali toi alastarolaiset vain kahden maalin päähän. Riemu hätyyttelee kolmella perättäisellä voitollaan jo playoff-rajaa ja pelaa maanantaina vielä kolmannen kotiottelun kuuteen päivään.

Ylivieskassa nähtiin kärkiottelu, jonka voittajalle oli tarjolla liigan piikkipaikka ennen maajoukkuetaukoa. KaDyn ja Vieska Futsalin (entinen Sievi FS) väliset kohtaamiset ovat 2010-luvun Suomi-futsalin suurimpia klassikkoja, mutta tällä kertaa nähtiin erilainen ottelu. Erittäin varamiehisenä matkassa ollut, raskaassa otteluruuhkassa tarpova KaDy pyrki jäädyttämään täydellä kupongilla esiintyneiden isäntien peliä ja onnistui taktiikassaan täydellisesti. KaDyn suurimmat onnistujat olivat kolme maalia viimeistellyt Jere Intala ja maalivahti Niila-Ville Laitinen, joka nousi ajoittain hyökkäyksiin ja syötti Intalan voittomaalin.

Jaakko Alasuutari ja Jarmo Junno toivat kavennusmaaleillaan Vieskan nopeaan tahtiin maalin päähän KaDysta, mutta hyvästä loppukiristä huolimatta tasoitus jäi tekemättä. Aiemmin viikolla Riemulle hävinnyt KaDy sai tuulettaa komeaa vierasvoittoaan antaumuksella ja tiiviin puolustustaistelun päätöksenä.

KaDy nousi liigan kärkeen 16 pisteeseen, joskin FC Kemillä on yksi ottelu rästissä. Koko tiivis kärkiviisikko mahtuu kolmen pisteen sisään, ja koko playoff-kahdeksikkokin kuuden pisteen sisään; niin tasaista on tämän syksyn liigassa ollut.


Riemun viikko on ollut tähän asti liki täydellinen. (Kuva: Kirsi Nummela)

ma 8.11.

18.30 Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – JoSePa

Miesten Futsal-Liigan viikonvaihde huipentuu vielä yhteen Keski-Suomen paikallisotteluun, kun Riemu pelaa Monitoimitalolla kolmannen kotiottelunsa kuuden vuorokauden sisällä. Vastassa on kolmas keskisuomalaisjoukkue JoSePa, joka on tällä hetkellä samassa pistemäärässä samoilla sijoilla kuin myötätuulessa purjehtiva kotijoukkue. JoSePa katkaisi tappioputkensa TPK:n kustannuksella viime viikonloppuna. Joutsalaisten ylivoimainen pistenikkari on alkukaudesta ollut Jarkko Kosunen tehoilla 2 + 5.