Miesten Futsal-Liiga: ToPV murskaava Akaassa, Mad Max ja PJK vahvoja kotonaan

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina lähes täysi ottelukierros. Tornion Palloveikot kävivät ryöstöretkellä Akaassa; Mad Max nujersi KaDyn toistamiseen tällä kaudella. PJK sekoitti pakkaa playoff-paikkojen jahtaamisessa kellistämällä kotonaan Pirkkalassa SoVon. Muita voittajia olivat Riemu, GFT ja Ilves FS. Sarja jatkuu ensi viikon EM-karsintatauollakin kolmella rästiottelulla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Sunnuntain 24.1. ottelu HIFK FS – FC Kemi on siirretty myöhempään ajankohtaan. >> tiedote

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet SolidSportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

su 24.1.2021

PP-70 hävisi kotonaan Riemulle. (Kuva Esa Norvia)

Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – Riemu  1–7 (1–2)

Sunnuntain kotiottelu Riemua vastaan ei tuonut helpotusta tamperelaisen PP-70:n ahdinkoon sarjan hännillä. Isännät sinnittelivät 1–1-tasalukemissa 12. minuutille, mutta toisella puoliajalla Riemu laittoi ylimääräisen vaihteen silmään. Juuso Eteläpää teki Riemun kaksi ensimmäistä maalia; Ville Vanttaja ja Arttu Seikkula napsivat kaksi syöttöpistettä mieheen. Riemu tiukensi voitolla otettaan 8. sijasta, joka oikeuttaa runkosarjan päättyessä maaliskuussa viimeiseen playoff-paikkaan.

Ilves FS - Riemu 8.2.2020
Riemu väänsi Tampereelta pisteet. (Arkistokuva ottelusta Ilves FS Riemu)

Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – KaDy 5–4 (2–2)

Valkeakoskella Mad Max otti seurahistoriansa ensimmäisen kotivoiton kaksinkertaisesta Suomen mestarista KaDysta. Kuten syyskierroksen kohtaamisessa Jyväskylässäkin, KaDyn turmaksi kohdistui Mad Maxin Justus Kunnaksen huippuvire. Kunnas laukoi neljä maalia Dynamon verkkoon jo toisen kerran tällä kaudella. Kun Akseli Tiensuu osui kertaalleen, viisi maalia riitti vieraiden kukistamiseen KaDyn hyvästä loppukiristä huolimatta. Kaikki kotijoukkueen maalit tulivat kaukolaukauksilla. KaDyn pivotpelaaja Jere Intala palasi kentille pitkän loukkaantumisen jälkeen ja viimeisteli maalinsuulta kaksi lohdutusmaalia.  KaDy jatkaa parista tappiosta huolimatta sarjakakkosena, Mad Max neljä pistettä perässä neljäntenä.

Justus Kunnas: 8 maalia KaDya vastaan kahdessa ottelussa. (Arkistokuva: Calahan)

Joutsan liikuntahalli
JoSePa – GFT 1–5 (0–1)

Joutsan Seudun Pallon alakuloinen talvivire jatkui kotihallissa sarjaa johtavaa GFT:tä vastaan. Avauspuoliajalla espoolaiset osuivat kertaalleen, toisella puoliajalla Timo Mikkonen ja Eetu Kauria veivät GFT:n jo ratkaisevan tuntuiselle 0–3-karkumatkalle. JoSePa sai ylivoimapelinsä aikana yhden kavennusmaalin, mutta GFT kaunisteli lukemia kahdella osumalla. Kauria kirjautti tehot 2 + 1. GFT jatkaa sarjakärjessä omilla pistelukemillaan KaDyn hävittyä ottelunsa; tosin niskaan hengittävällä FC Kemillä on helmi–maaliskuussa runsaasti rästiotteluita. JoSePa on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan vain yhden; tätä vauhtia joukkue karsii keväällä liigapaikastaan, ellei pisteitä onnistuta raapimaan eteläiseen Keski-Suomeen.

JoSePa ei ole juhlinut tänä vuonna useinkaan. (arkistokuva)

Monitoimihalli, Toijala
Akaa Futsal – ToPV 1–6 (1–2)

Yksi viikonlopun huippuotteluista oli Akaa Futsalin ja Tornion Palloveikkojen kohtaaminen Toijalassa. Viime kaudella runkosarjaa koko kauden johtanut Akaa Futsal voitti molemmat kohtaamiset yhdellä maalilla, mutta ToPV maksoi kalavelat korkojen kanssa. Sergei Korsunov pommitti vasurillaan kaksi komeaa maalia ohi Akaa-veskari Juho Laineen; Juho-Teppo Berg ja Newton Jr. nakuttivat maalinedustalta osumat mieheen Akaan puolustuksen rakoillessa. Tatu Ahosen tasoitusmaali 11. minuutilla jäi kotijoukkueen ainokaiseksi. Korsunov täydensi hattutemppunsa omasta päädystä tyhjään maaliin Akaan ylivoimapelin aikana. ToPV:n Iiro Vanha orkestroi tehopistein 0 + 3. Voitollaan ToPV nousi jo maukkaisiin asemiin sarjan viidenneksi – tasapisteisiin enemmän otteluita pelanneiden Akaan ja SoVon kanssa.

Sergei Korsunov, Suomen maajoukkue ja ToPV (kuva: Juha Tamminen)

Pirkkalan vapaa-aikakeskus
PJK – SoVo 7–4 (4–2)

PJK vietti tuplaviikonloppua kotihallissaan Pirkkalassa. Jo lauantaina PJK oli laittanut KaDyn todella ahtaalle, mutta taipunut niukkaan 2–3-kotitappioon. Tällä kertaa SoVo meni kolmen minuutin kohdalla johtoon Antti Korhosen laukauksella, mutta PJK kokosi rivinsä latomalla neljä osumaa avauspuoliajalla. Antti Ala-Myllymäki oli jälleen hienossa vedossa tehden tehot 1 + 2. Korhonen onnistui vielä kavennuksessa ennen puoliaikataukoa. Toisella puoliajalla SoVon kiri ei purrut kuten lauantaina kotisalissa, vaan maaleja tehtailtiin tasatahtiin ja PJK kirjautti komean, ehkä yllättävänkin kotivoiton maalein 7–4. Isäntien Miikka Mörö ja vieraiden Mergim Bushi osuivat kahdesti mieheen. PJK jatkaa playoff-paikan metsästystä iskuetäisyydellä Riemusta; SoVo on turvallisemmin jaetulla vitossijalla, yhä 10 pistettä edellä pirkkalalaisia.

PJK  voitti kotonaan SoVon (arkistokuva).

Sievin monitoimihalli
Sievi FS  – Ilves FS 3–4 (3–3)

Valkeakosken lisäksi Sievissä nähtiin erittäin tasainen vääntö sarjapisteistä. Kevään 2016 finaalikaksikko, kahdeksan Suomen mestaruuden Ilves FS ja kolminkertainen mestari Sievi FS tarjosivat etäkatsojille kolmiosaisen jännitysnäytelmän. Ensimmäisen 10 minuutin aikana Ilves karkasi kolmen maalin johtoon Tomi Lahtisen ollessa tehojakson pääarkkitehtina tehoin 1 + 2. Seuraava kymppiminuuttinen oli kotijoukkueen: Ilves keräsi riketilin täyttymisen jälkeen vielä kolme kumulatiivista rikettä lisää. Pelikiellosta palannut Sievin maajoukkuetähti Jarmo Junno laukoi pallon kolmesti Jere Myllykankaan selän taa; kaksi kertaa 10 metrin täplältä ja kolmannen kerran aivan rangaistusalueen rajalta. Toinen puoliaika aaltoili pitkään tasaisena 3–3-tasatilanteessa, kunnes reilu minuutti ennen loppua Ilveksen Ville Koskela taituroi katkosta ja läpiajosta vieraiden voittomaalin. Voittonsa myötä Ilves sai sarjataulukossa kiinni Sievin; Sievi on maalieronsa turvin viimeisen säilyjän paikalla, Ilves ensimmäisen karsijan paikalla, joten panoksia riittää helmi–maaliskuussa sarjan alapuoliskossakin.

Sievin Jarmo Junnon hattutemppu ei riittänyt pisteisiin. (Arkistokuva: Justus Perttu)

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041

**Uutista korjattu 25.1.2021: PP-70 - Riemu ottelu päättyi 1-7, ei 1-5 kuten aikaisemmin uutisoitiin.