Miesten Futsal-Liiga: ToPV kairasi jatkoaikavoiton Riemusta

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin maanantai-iltapäivänä yksi ottelu. Riemu johti kotihallissaan Jyväskylässä Tornion Palloveikkoja pitkään, mutta ToPV kuroi pelin tasoihin ja vei jatkoajan nimiinsä Newton Jr.:n maaleilla. Liiga jatkuu heti loppiaisena kolmella ottelulla ja viikonloppuna kymmenellä ottelulla.

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet Solidsportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

ma 4.1.2021

Monitoimitalo, Jyväskylä
Riemu – ToPV  3–6 ja., 3–3 (2–0)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin harvinainen arki-iltapäivän ottelu, kun Tornion Palloveikot pelasi tuplaviikonloppunsa jälkimmäisen ottelun maanantaina Riemun vieraana Jyväskylän Monnarilla. ToPV:n sunnuntain matsi KaDya vastaan samassa paikassa oli venynyt jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun. Myös Riemua vastaan tarvittiin jatkoaika; tällä kertaa ToPV sai kairattua kaksi vieraspistettä latomalla jatkoajalla kolme maalia.

Sarjataulukossa torniolaisvieraiden takana ollut Riemu oli johdossa lähes koko ottelun ajan Olli Pöyliön kahdella maalilla ja Jonne Forsströmin yhdellä osumalla. Sergei Korsunov kavensi toisen puoliajan alkusekunneilla. ToPV jahtasi kuitenkin kärsivällisesti tasoitusta pallonhallinnan ja rotaation kautta. Ratkaisijan viitan otti Jyväskylässä hyvin tunnettu mies, brassivahvistus Newton Jr., jonka kahdella osumalla ToPV kurotti tasoihin.

Olli Pöyliön kaksi maalia riittivät yhteen pisteeseen. (Arkistokuva: Janina Haikonen)

Jatkoajalla Riemun eväät loppuivat vähitellen ja kookas pivot Aleksi Kylmälä laukoi vieraat 3–4-johtoon reilun minuutin jälkeen. Ylivoimapeliä pyörittänyt Riemu hölmöili riketilinsä täyteen kahdeksan sekuntia ennen loppua, jolloin Newton Jr. pääsi täydentämään hattutemppunsa 10 metrin pisteeltä.

Tämäkään ei vielä brassin maalinälkää tyydyttänyt, vaan vain muutamaa sekuntia myöhemmin pallo kaivettiin kaikkien ällistykseksi vielä kertaalleen Riemun verkosta. Riemun viimeisen hyökkäyksen jälkeen ToPV-veskari Viktor Jansson sinkosi tarkan 30-metrisen heiton, josta Newton Jr. laukoi akrobaattisen polkupyöräpotkun Riemun nuottaan. Loppunumerot 45 minuutin jälkeen olivat siis 3–6.

Newton Jr:n maalit toivat ToPV:lle Jyväskylän-reissusta yhteensä kolme sarjapistettä.

Liiga jatkuu heti loppiaisena kolmella ottelulla ja viikonloppuna kymmenellä ottelulla.