Takaisin
25.3.2021 klo 12.04

Miesten Futsal-Liiga: ToPV jahtaa runkosarjan kakkossijaa Meri-Lapin derbyssä

Jaa:

Ⓒ Teemu Kvist

Miesten Futsal-Liigan runkosarja lähestyy huipennustaan. Ennen sunnuntain jännittävää päätöskierrosta pelataan torstai-iltana Peräpohjolan derby, jossa Tornion Palloveikot isännöi vuorostaan FC Kemiä. ToPV jahtaa runkosarjan kakkossijaa; FC Kemi varmisti viime viikonlopun kotivoitoillaan runkosarjan voiton.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:
>> https://solidsport.com/futsalliiga

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:
>> https://futsalliiga.fi/videot/

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:
>> Tulospalvelu
>> Tulospalveluarkisto

to 25.3.

18.30
Putaan liikuntahalli
ToPV – FC Kemi

Miesten Futsal-Liigan runkosarjassa lähestytään loppuratkaisua. Kahdeksan playoff-joukkuetta, kaksi suoraa putoajaa ja yksi liigakarsintaan jatkava joukkue ovat jo selvillä, mutta tärkeistä sijoituksista pelataan yhä viimeiseen asti. Huomio kohdistuu nyt erityisesti runkosarjan sijoihin 2–4, joista kamppailevat tasaväkisesti KaDy (58 p.), Akaa Futsal (56 p.) ja Tornion Palloveikot (55 p.). Kolmikosta ToPV:lla on kuitenkin jäljellä kaksi ottelua, jotka voittamalla se nappaa kakkossijan Akaan ja KaDynkin edestä liki vuorenvarmasti paremman maalieronsa ansiosta.

Torstai-iltana pelataan yksi Futsal-Liigan mielenkiintoisimmista otteluista, Meri-Lapin derby ToPV:n ja FC Kemin välillä. ToPV:n noustua pääsarjatasolle vuonna 2019 näistä pohjoisen derbyistä on tullut paitsi hienoja yleisötapahtumia myös kahden kärkijoukkueen kamppailua pisteistä, sillä molemmat Peräpohjolan joukkueet ovat satsanneet huomattavasti joukkueeseen ja nousseet viime vuoden aikana aivan terävimpään kärkeen.

Aiemmin joukkueet ovat kohdanneet liigassa kolmesti, ja kaikki ottelut ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. Viimeksi syyskuussa FC Kemi voitti liigan toisella kierroksella torniolaiset kotonaan 5–2. Myös vuosi sitten Final Four -turnauksessa FC Kemi oli torniolaisia parempi, tosin vasta voittomaalikilpailun kautta. ToPV:lla on siis kalavelkoja maksettavanaan.

FC Kemi varmisti viime viikonloppuna runkosarjan voiton, vaikka joukkueella on siis vielä kaksi ottelua pelaamatta. 63 pisteen saalis 24 ottelusta tarkoittaa sitä, ettei yksikään takaa-ajajista voi enää päätösviikolla kemiläisiä syrjäyttää. Runkosarjan ykkössija tarkoittaa kotietua aina mahdollisiin finaaleihin saakka; kakkossijalla kotietu on varma ainakin välierävaiheeseen asti. Myös playoff-vastustajat jokaiselle kierrokselle tulevat runkosarjan lopullisen sarjataulukon mukaan, joten pelattavaa viimeiselle viikolle riittää.

ToPV:n päätösottelu sunnuntain kierroksella on kotona Putaan hallissa Sievi FS:ä vastaan; FC Kemi saa sunnuntaina vieraakseen tällä hetkellä kakkossijalla olevan KaDyn.

FC Kemin ykkösketjusta pelikiellossa torstain derbyssä ovat GFT-ottelun ulosajon johdosta pelaaja-valmentaja Boris Cizmar (kolmas pelikielto tällä kaudella) sekä varoitustilien täyttymisen johdosta Enderson Suárez ja kapteeni Tuukka Pikkarainen. Näin ollen Cizmar ja päävalmentaja Markku Kalermo joutuvat asettelemaan kokoonpanonsa uusiksi torstaina. ToPV:n päävalmentaja Oleg Eprintsev juoksuttanee derbyyn ykkösmiehistönsä.

– Runkosarjavoiton jälkeen lähdemme vapautuneilla fiiliksillä Tornioon. Koska meillä ei ole nyt paineita pelissä pisteiden keruuseen, voimme tarjota näytön paikan pelaajarinkimme nuorille ja vähemmän liigakentillä vaikuttaneille pelaajille, Kalermo kertoo seuran otteluennakossa.

– Torstai-illan ottelussa on aineksia mielenkiintoiseen tapahtumaan myös sikäli, että se on pudotuspelien kotiedusta taistelevalle ja vahvassa myötätuulessa etenevälle ToPV:llekin merkityksellinen - ja kaikkihan derbyn haluavat voittaa, Kalermo jatkaa.

FC Kemin ennakko


(kuva: Teemu Kvist)

Aiemmat kohtaamiset:

16.10.2019     Futsal-Liiga     ToPV – FC Kemi     6–4
16.1.2020     Futsal-Liiga     FC Kemi – ToPV     6–5 ja., 5–5
12.2.2020     Final Four 2020 FC Kemi – ToPV     6–5 vm., 5–5 ja., 3–3
27.9.2020     Futsal-Liiga     FC Kemi – ToPV     5–2

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin päätoimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041