Miesten Futsal-Liiga: ToPV ja FC Kemi jatkavat voittokulkuaan

Miesten Futsal-Liigassa Tornion Palloveikkojen ja FC Kemin voittomarssi jatkuu yhä; molemmat aloittivat etelän-kiertueensa voitolla. JoSePan voittoputki sai jatkoa, kun Sievi FS hävisi Joutsassa. Kärkipään Akaa Futsal ja KaDy hakivat myös vierasvoitot. Liiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset SolidSportilla:

Futsal-Liigan maalikoosteet Futsal-Liigaseurat ry:n sivuilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

la 20.2.2021

HIFK FS – Akaa Futsal 1–2 ja., 1–1 (1–1)

Liigapaikastaan tiukasti taisteleva HIFK pelasi urhean puolustustaistelun kotonaan Helsingin Pirkkolassa ja venyi tasapeliin varsinaisella peliajalla kokenutta kärkipään Akaa Futsalia vastaan. Akaalta puuttui kokoonpanosta liki puolet pelaajista, mutta osittain varamiehisenäkin se hallitsi ottelua hienokseltaan. Markus Rautiainen laukoi vieraat johtoon, mutta Riku Oras tasoitti kuuden metrin rankkarista ennen taukoa.

Toinen puoliaika pelattiin maaleitta, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta. Akaan maajoukkuemies Petri Grönholm nousi jälleen kerran tasaisen ottelun ratkaisijaksi ja varmisti maalillaan kaksi sarjapistettä akaalaisille. Pivotpelaaja Grönholm ohjasi maalinsuulta kapteeni Jussi Nyströmin kovan laukauksen verkon perukoille. Akaa Futsal matkustaa sunnuntaiksi Jyväskylään Riemun vieraaksi, HIFK saa vieraakseen niin ikään säilymisestään pelaavan JoSePan.

JoSePa on noussut kolmella voitollaan pois putoajan paikalta. (Kuva: JoSePa)

JoSePa – Sievi FS 5–3 (3–1)

Putoamisviivan alla jo kertaalleen käynyt JoSePa nappasi kolmannen voittonsa putkeen ja karisteli HIFK:ta ja Ilvestä kannoiltaan. Jarmo Junno vei Sievin johtoon jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen, mutta muuten avauspuoliaika oli isäntien juhlaa Heikki Rasmuksen osuttua kertaalleen ja Jari Kotimäen kahdesti.

Toisella puoliajalla JoSePa kasvatti johtonsa jo 5-2:een, eikä Sievin ylivoimapeli tuottanut kuin yhden kavennusosuman. Molemmat joukkueet taistelevat vielä suorasta säilymisestä (sijat 9–10), eikä pudotuspelipaikkakaan (sijat 7–8) ole karannut vielä kokonaan. JoSePa matkaa sunnuntaina Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.

Mad Max on hävinnyt tänä vuonna kahdesti FC Kemille. (Arkistokuva: FC Kemi)

Mad Max – FC Kemi 3–4 (0–3)

Toinen lauantain kärkiotteluista pelattiin Valkeakoskella. FC Kemin ykkösketju oli avauspuoliajalla liekeissä ja tauolle mentiin ansaitussa 0–3-vierasjohdossa. Mad Maxin tavaramerkki, toisen puoliajan taistelu, oli kuitenkin taas valttia ja toi isännät maalin päähän Mika Jussilan osuttua kahdesti. Tasoihin Mäxit eivät kuitenkaan kuroneet, ja näin FC Kemin voittokulku jatkuu.

Kemin Tuukka Pikkarainen oli illan pistekuningas tehoin 2 + 1. Sarjan piikkipaikalta FC Kemiä erottaa enää rästiotteluiden määrä. Mad Max joutunee aloittamaan puolivälierät ilman kotietua sarjan kärkinelikon ottaessa etumatkaa.

GFT – ToPV 3–8 (0–4)

Lauantain toinen huippuottelu pelattiin Espoon Opinmäessä, jonne GFT:n vieraaksi saapui kovassa kevätkunnossa oleva Tornion Palloveikot. GFT jäi avauspuoliajalla lähes täysin vieraiden jalkoihin; ToPV:n pitelemättömästä ykkösnyrkistä Newton Jr. laukoi puhtaan hattutempun. Iiro Vanha vei torniolaiset jo viiden maalin johtoon ennen GFT:n avausosumaa. Kunnolla GFT ei saanut uhattua vierasvoittoa enää, vaan molemmat osuivat toisella puoliajalla lopulta kolmesti.

GFT:n lohtuna oli parhaana palkitun nuoren Bene Filpun mukavat iltatehot 2 + 1. Torniosta palkittiin ykkösketjun ulkopuolelta kaksi maalia laukonut Aleksi Gullsten. Kärkiviisikon kamppailu sijoituksista tiivistyi entisestäänkin.

KaDyn Tero Intala (oik.) teki Tesomalla tehot 3 + 3. (Arkistokuva Akaasta: Tuukka Nyström)

PP-70 – KaDy 2–7 (2–2)

Tamperelaisen PP-70:n suora putoaminen Futsal-Ykköseen sai lopullisen varmistuksen tänään, kun KaDy kävi hakemassa 2-7-vierasvoiton tehokkaan toisen puoliajan turvin. PP-70 kaatui saappaat jalassa ja näpäytti Dynamoa avausjakso lopussa Jussi Rasvan kahdella komealla osumalla 12 sekunnin välein, mutta toisella puoliajalla KaDy oli selvästi vahvempi. Entinen PP-70-pelaaja Tero Intala teki KaDy-paidassa tehot 3 + 3.

Sunnuntaina FC Kemi ja ToPV jatkavat kärkiotteluiden parissa Espoossa ja Valkeakoskella. JoSePa matkustaa Helsinkiin ja Akaa Futsal Jyväskylään.