Miesten Futsal-Liiga. ToPV, Akaa Futsal ja HIFK vahvoja

Miesten Futsal-Liiga palasi maaottelutauolta kolmella ottelulla. SoVo matkusti pohjoiseen ja sai selkäsaunan Tornion Palloveikoilta. Akaa Futsal nipisti vierasvoiton Ilveksestä, HIFK Pirkkalasta. Liiga jatkuu sunnuntaina kuudella ottelulla.

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021

Futsal-Liigan lähetykset ja maalikoosteet SolidSportilla:

Otteluohjelma ja sarjataulukko kahdessa eri formaatissa:

la 6.2.2021

Tervahalli, Kemi
ToPV – SoVo  10–3 (5–1)

Someron Voima matkasi koko viikonlopuksi isoon vierashaasteeseen Kemiin, jossa se kohtasi ensimmäisenä lauantaina Tornion Palloveikot. Kotijoukkue oli 20 kilometrin evakostaan huolimatta huomattavasti paremmin valmistautunut ja latoi taululle nopeaan tahtiin 4–0-johtolukemat. Koko ottelu mentiin torniolaisten määräämässä tahdissa aina loppulukemiin 10–3 asti. Newton Jr. kaunisteli henkilökohtaisia tilastojaan tehopistein 2 + 2, Sergei Korsunov ja Aleksi Kylmälä säestivät mukavasti. ToPV lähenee rästiottelujaan voittamalla jo terävintä kärkeä; SoVo jää Kemiin, jossa se sunnuntaina haastaa toisen kärkijoukkueen FC Kemin.

Lauantaina ei ollut SoVon päivä. (Arkistokuva: Christoffer Enckelman)

Kauppi Sports Center, Tampere
Ilves FS – Akaa Futsal  2–4 (2–2)

Tampereen Kaupissa pelattiin tasainen taisto Ilveksen ja Akaa Futsalin välillä. Viime vuosien voimasuhteet eivät heilahtaneet: Akaa oli lopulta vahvempi. Ilves johti ottelua Joonathan Hynnisen ja Sampo Suonpään vastahyökkäysosumilla, mutta Akaa kampesi maalin tappioasemasta tasoihin ensimmäisen puoliajan lopussa kippari Jussi Nyströmin pommittaessa 10 metrin pisteeltä taukolukemat. Toisen puoliajan sankariksi nousi 34.–35. minuuteilla ex-Ilves Petri Grönholm kahdella komealla yksilösuorituksellaan. Ratkaisupelaajiksi nousivat muutenkin Akaan kokeneet maajoukkuemiehet: Jussi Nyström kengitti 2 + 1, Juhana Jyrkiäinen 0 + 1 ja Petri Grönholm 2 + 0. Ilveksen ahdinko karsijan paikalla pahenee, Akaa kohentaa asemiaan kuuden kärjessä.

Jussi Nyström urakoi maajoukkueessa ja Akaa Futsalissa. (Arkistokuva: Tuukka Nyström)

Pirkkalan vapaa-aikakeskus:
PJK – HIFK FS   3–5 (3–3)

PJK tarvitsi lisäpisteitä taistellakseen viimeisestä playoff-paikasta, mutta tällä kertaa sarjapaikastaan kamppaileva HIFK oli nälkäisempi. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasatahtia molempien osuessa kolmesti. PJK:n kauden ykkösnimi Antti Ala-Myllymäki viimeisteli jälleen kaksi täysosumaa. Toisella puoliajalla osui vain HIFK: 24 minuutin kohdalla Riku Oras vei vieraat johtoon ja 30. minuutilla Leo Rautiainen iski läpiajosta viimeisen niitin PJK:n rysään. PJK sai tärkeästä kotiottelustaan jotain aivan muuta kuin tavoitteli; HIFK:lle voitto oli elintärkeä ja se nousi JoSePan peesiin putoamisviivan tuntumassa.

Sunnuntaina ovat tulessa kaikki liigajoukkueet GFT:tä ja ToPV:ia lukuun ottamatta. Keski-Suomen derbyistä vuorossa on KaDyn ja JoSePan mittelö Jyväskylässä.