Miesten Futsal-Liiga: SoVolle maukas vierasvoitto Espoossa

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin tiistaina yksi ottelu: Someron Voima haki maittavan 3–4-vierasvoiton GFT:n vieraana noustuaan viime minuuteilla voittoon kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Liiga jatkuu keskiviikkona Turussa TPK:n ja AU:n paikallisväännöllä.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

GFT:n peli eteni täydellisesti 33. minuutille asti, mutta SoVo tuli rinnalle ja ohi. (Arkistokuva: Siiri Perälä)

ti 11.1.2022
Opinmäki, Espoo
GFT – SoVo  3–4 (2–0)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin tiistaina yksi ottelu: Someron Voima haki maittavan 3–4-vierasvoiton Espoossa GFT:n vieraana noustuaan viime minuuteilla voittoon kolmen maalin takaa-ajoasemasta. GFT oli avauspuoliajalla vahvempi ja puolusti tarkasti. EM-kisajoukkueeseen valitut ykkösketjun miehet olivat kovassa iskussa: Miika Hosio taiteili avausmaalin lähietäisyydeltä Henri Alamikkotervon taitavasta esityöstä; Panu Autio laukoi keskisektorilta voimalla 2–0-puoliaikajohdon.

SoVo tuli toiselle puoliajalle hyvällä sykkeellä, mutta GFT:n nolla maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen johdolla piti vielä 13 minuuttia. Alamikkotervon lauottua isännät jo kolmen maalin karkumatkalle vapaapotkusta ottelu näytti miltei ratkenneelta.

SoVo oli kuitenkin vahvasti toista mieltä. Liigan pistepörssin kärjessä sitkeästi pysyvä Arber Istrefi sijoitti läheltä kavennusmaalin, ja peli oli sittenkin avoin. Illan suurin sankari Valmir Seferi pommitti vasurillaan illan hienoimman maalin, minkä jälkeen Gezim Voca sai minuutin päästä namutella pallon vapaasti maalinsuulta ohi Koivumäen. GFT:n ykkösketjun musta vaihto oli kohtalokas.

Kaksi minuuttia ennen loppua Seferi laukoi jälleen erikoistilannekuviosta ja Rinor Karaqa ohjasi maalinedustalta loppulukemat 3–4.  GFT loi pari maalipaikkaa ylivoimakuvioilla, mutta käteen jäi vain luu. Näin SoVo onnistui kääntämään ottelun viidessä minuutissa yhtä liigan kovinta puolustusta vastaan voitokseen. Maalivahti Nevzat Mustafa otti muutaman tärkeän torjunnan etenkin toisella puoliajalla.

SoVo nousi tasapisteisiin GFT:n kanssa jaetulle viidennelle sijalle. Liigan kärkinelikkona maajoukkuetauolle lähtee Akaa, FC Kemi, KaDy ja Vieska. Liiga jatkuu vielä keskiviikkona Turussa TPK:n ja AU:n paikallisväännöllä.

ke 12.1.2022
19.30 Samppalinna, Turku
TPK – AU

Rinor Karaqa (vas.) sai ohjata voittomaalin Espoossa. Oikealla Guri Qerimi. (Kuva: SoVo Futsal)