Miesten Futsal-liiga: SoVo, Mad Max ja Vieska vahvoja, Mikko Matinaro iski neljä maalia

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Voittajiksi selviytyivät Someron Voima, Mad Max ja Vieska Futsal, joka jatkaa Turusta sunnuntaiksi Loimaalle AU:n vieraaksi.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

JoSePa piti SoVoa tiukoilla; Arber Istrefi jälleen SoVon tehomiehenä

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjan viimeiseksi jämähtänyt JoSePa matkasi Somerolle SoVon vieraaksi. Altavastaajan asemasta otteluun lähtenyt JoSePa piti isäntiä tiukoilla aivan viime sekunneille saakka, mutta SoVo väänsi lopulta rutiinillaan 7–4-kotivoiton. Edellisen ottelun huilannut maalipyssy Arber Istrefi oli jälleen liekeissä latoen tiskiin tehot 3 + 2 = 5, joilla hän repäisi kaulaa muihin sarjan pistepörssin ykkösenä.

JoSePa käväisi 1–2-johdossa 12. minuutilla pienen hetken, mutta tauolle mentiin tasoissa. JoSePan avausmaalin niitannut kolmen vuosikymmenen liigaveteraani Aki Miettinen joutui toisella puoliajalla ulosajetuksi kahdella keltaisella kortilla, minkä SoVo hyödynsi kahden minuutin ylivoiman päätteeksi tulleella 5–2-maalilla. JoSePa kiri 39. minuutilla kuitenkin vielä yhden maalin päähän, mutta pisteisiin uutterien joutsalaisten bensa ei aivan riittänyt.

JoSePaan KaDysta syksyllä siirtynyt Ossi Kivipuro tehoili 1 + 2, SoVon Valmir Seferi saalisti 2 + 0. SoVon parhaana palkittiin itseoikeutetusti Arber Istrefi, mutta JoSePalta palkinnon pokkasi torjuntavuorossa ollut nuori maalivahti Matti Nurminen, joka on aiemmin ollut pelaavan maalivahtikaksikon, Niko Rantasen ja Aake Partion, varjossa.

Mikko Matinarolle neljä maalia Riemun kaadossa

Jyväskylässä pelattiin playoff-paikkojen kannalta tärkeä ottelu Riemun ja Mad Maxin välillä. Tappiolla Mad Maxin savotta keväälle olisi vaikeutunut huomattavasti, mutta valkeakoskelaiset viimeistelivät isäntiä terävämmin ja onnistuivat kaivamaan Jyväskylän Monnarilta 4–7-vierasvoiton. Mad Maxin ykköstykki Justus Kunnaksen poissa ollessa valtavan roolin hyökkäyspäässä otti kapteeni Mikko Matinaro, joka viimeisteli peräti neljä osumaa.

Riemu-leirissä tappio ei vielä mitenkään sulattanut playoff-haaveita, vaan joukkue on yhtä pisteen edellä Mad Maxia ja Tornion Palloveikkoja. Näyttää vahvasti siltä, että nämä kolme joukkuetta ratkovat kahden viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon keskenään, ellei kärkikuusikossa tapahdu sulamisia tai häntäpään kolmikossa (AU, TPK, JoSePa) suuria ihmeitä. Riemun valopilkku oli paluun liigakentille pitkän tauon jälkeen tehnyt vahva pivot Matias Hovi, joka iski kauden debyytissään kaksi kihausta. Myös Riemun Arttu Seikkula osui tappiollisen kotiottelun toisella puoliajalla kahdesti.

TPK:n tappioputki jatkuu, Vieska hätyyttelee kärkisijoja

Turussa TPK:n nälkävuoden mittainen tappioputki sai jatkoa Vieska Futsalin vierailun myötä. TPK osoitti kuitenkin suurta sydäntä ja kehityskelpoista peliä pitäen ennakkosuosikkeja tiukoilla; Vieskan voittonumerot olivat äärimmäisen niukat 2–3 (1–2). TPK:n jahdatessa tasoitusosumaa 1–2-tilanteessa lentävällä maalivahdilla Vieska Futsalin maalivahti Slobodan Tomic väläytti jälleen kerran tavaramerkkiään ja toimitti pallon torjunnan jälkeen vastustajan tyhjään maaliin tarkalla käsistäpotkullaan. TPK onnistui vielä kavennuksessa, mutta tasoitus jäi tekemättä hyvästä paineesta huolimatta.

Vieska Futsal jatkaa Lounais-Suomen -kiertuettaan Loimaalle, jossa se kohtaa sunnuntaina AU:n. Sarjan kärkipäässä on nyt erittäin tasaista ja tiivistä: Vieska Futsal ja SoVo harppasivat voitoillaan jaetulle kolmannelle sijalle, joskin heidän alapuolellaan olevilla Akaa Futsalilla ja GFT:llä on rästiotteluita. Akaa Futsal ja GFT kohtaavat juuri toisensa tiistaina Espoossa. Ottelu on sarjakolmosena olevalle Akaalle ensimmäinen yli kuuteen viikkoon.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyy 2. huhtikuuta (ellei koronavirustilanne aiheuta suurta määrää ottelusiirtoja). Pudotuspelit alkavat 9. huhtikuuta.

SoVo voitti JoSePan toistamiseen tällä kaudella. Tällä kertaa kotihallissa ottelu oli huomattavasti tiukempi kuin syksyllä Joutsassa. (Arkistokuva: SoVo Futsal)