Miesten Futsal-liiga: SoVo ja ToPV kotivoittoihin, liiga jatkuu maanantaina

ToPV:n Rafael Giorgio osui sunnuntaina kolmesti. (Arkistokuva: Siiri Perälä)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin sunnuntaina kahdella paikkakunnalla. Torniossa Mad Max hävisi ToPV:lle, Somerolla SoVo kellisti Vieska Futsalin. Liiga jatkuu maanantaina Somerolla ja tiistaina Jyväskylässä.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Putaan liikuntahalli, Tornio
ToPV – Mad Max 6–3 (2–1)

Someron monitoimitalo
SoVo – Vieska Futsal  3–2 (2–1)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin kaksi ottelua. Mad Max joutui palaamaan tyhjin käsin pohjoisen-reissultaan: lauantaina FC Kemi oli valkeakoskilaisia vahvempi, sunnuntaina oli Tornion Palloveikkojen vuoro juhlia pitkästä aikaa kotivoittoa.

Riittääkö Newton Jr:n luotsaaman ToPV:n liito playoffeihin tänä vuonna?

Mad Max käväisi 0–1-johdossa Jaakko Ahokkaan maalilla, mutta tauolle mentiin torniolaiskomennossa 2–1. Ottelun erikoisuutena ToPV:n viime kauden ykkösmaalivahti Viktor Jansson palasi entiseen kotihalliinsa Mad Maxin paidassa.

Toisella puoliajalla Mad Max tuli kahdesti tasoihin, mutta Ville Angeria survoi 29. minuutilla erikoistilanteen irtopallosta ottelun voittomaaliksi jääneen 4–3-osuman. ToPV:n italialais-brasilialainen Rafael Giorgio taiteili toisella puoliajalla hattutempun, pelaaja-valmentaja Newton Jr. kengitti 1 + 2. ToPV nousi voitollaan kahdeksanneksi playoff-viivan ylle, Mad Max putosi juuri viivan alle torniolaisten taakse.

Somerolla nähtiin erittäin tasainen kamppailu sarjapisteistä SoVon ja myötätuulessa purjehtivan Vieska Futsalin välillä. Ilman pelikiellossa ollutta ykköstykkiään Arber Istrefiä pelannut SoVo kävi 2–0-johdossa Valdrin Rashican ja Valdrin Seferin maaleilla. Seferin maali oli upea saksipotku selkä maaliin päin maalivahti Nevzat Mustafan syötöstä.

Henri Heikkilä toi Vieskan tasoihin kahdella osumallaan, mutta SoVo piti pintansa ja pisteet kotonaan, kun Mergim Bushi laukoi vastahyökkäyksestä 3–2-voittomaalin. Toinen Seferi, Valmir, kirjautti kaksi syöttöpistettä.

SoVo kohenteli asemiaan ylemmässä keskikastissa, eikä sarjan kärkikään ole karannut somerolaisilta. Vieska Futsal on yhä parista tappiosta huolimatta kärkikahinoissa.

SoVo otti sunnuntaina kauden kuudennen voittonsa. (Kuva: SoVo Futsal)

Vieska Futsal ja ToPV jäävät jo joulutauolle kärkikaksikko FC Kemin ja Akaa Futsalin kanssa; Mad Max ja SoVo urakoivat vielä alkavalla viikolla.

SoVo pelaa heti maanantaina, itsenäisyyspäivänä, kotonaan Riemua vastaan. Viikonvaihteen yli ainoana liigajoukkueena huilaava KaDy isännöi heti tiistaina Keski-Suomen paikallisottelussa JoSePaa. Pitkän futsalputken päättää keskiviikkoillan ottelu Loimaalla AU:n ja GFT:n välillä. Lauantaina 11.12. on ohjelmassa vielä kaksi ottelua.