Miesten Futsal-Liiga: runsasmaalisen lauantain isoin maalijuhla Riemun nimiin

Lauantai-iltapäivän viidessä Miesten Futsal-Liigan ottelussa nähtiin reipas määrä maaleja. Isoimmasta ryöpytyksestä vastasi Jyväskylässä Liikunnan Riemu, joka voitti PP-70:n peräti 10–0. Täpärin tulos nähtiin Sievissä, kun JoSePa selvisi viimeisten sekuntien jännitysnäytelmästä ja vei pisteet mukanaan lukemin 2–3.

(Artikkelin pääkuva: Liikunnan Riemu, Eino Muhonen)

Ilves FS – KaDy 1–5 (0–2)

Maaottelutaukoa edeltävän viikonlopun otteluissa nähtiin torstaina kotijoukkueen voitto, kun GFT voitti Espoossa SoVon lukemin 2–1. Lauantaina ei vastaavan pieninumeroisia otteluita nähty. Lähimmäs päästiin Sievissä, missä maaleja tehtiin vuoron perään. Tiukassa ottelussa Joutsan Seudun Pallo onnistui käyttämään paikkansa paremmin: vieraiden Joonas Manzo (kuvassa) aloitti maalinteon, mutta kokenut Jarmo Junno tasoitti nopeasti. Toisella jaksolla Junno kuittasi myös Otto Piilin maalin, mutta Manzon toinen osuma viisi minuuttia ennen loppua jäi ottelun viimeiseksi, vaikka Sievi FS pääsi vielä haastamaan JoSePan puolustuskolmikkoa Piilin ulosajon jälkeen reilut kymmenen sekuntia ennen loppusummeria.

Ulosajo nähtiin myös Kemissä, kun sarjakärki FC Kemin serbivahti Slobodan Tomic otti suoran punaisen toisen jakson alussa. Helsingin IFK oli kuitenkin käytännössä lyöty kanveesiin jo ensimmäisen puoliajan 4–0-tuloksellla; tehohirmu Enderson Suarez kaunisteli vielä lukemiksi 5–0.

Toinen pohjoisen joukkue Tornion Palloveikot isännöi Valkeakosken Mad Maxia, jonka avainpelaajiin kuuluva Mikko Matinaro ei päässyt mukaan pohjoisen kiertueelle. Etenkin torniolaisten kakkosketju Sergei Korsunov – Aleksi Kylmälä – Newton Jr. – Iiro Vanha pyöritti peliä mielensä mukaan. Perinteisesti pätevä takaa-ajojoukkue Mad Max vaihtoi maalivahdin liivipelaajaan jo hyvissä ajoin ensimmäisellä jaksolla, mutta 6–1-kavennus tuli liian myöhään.

Torniossa Newton Jr. (kuvassa) iski tehot 3+1. Iltapäivän toisesta hattutempusta vastasi Riemun Joonas Madetoja, kun jyväskyläläisjoukkue otti peräti 10–0 voiton sarjan pahnanpohjimmaisesta, PP-70:stä. Kovassa vireessä olivat myös Olli Pöyliö, Jonne Forsström ja Leevi Kemppainen. Sauli Kilpeläinen piti maalissa nollat.

Tampereella perinteikäs kohtaaminen Ilves FS – KaDy päättyi jyväskyläläisten 1–5-voittoon. Ensimmäisen maalinsa KaDy-paidassa tehnyt Ossi Kivipuro avasi maalihanat, ja Tero Intala osui kahdesti. Tamperelaisten Rafael Giorgio onnistui toisella jaksolla ohittamaan KaDy-vahti Tuomas Heikkilän, mutta osuma jäi Ilveksen ainokaiseksi.