Miesten Futsal-Liiga: Riemulle viikon kolmas kotivoitto

Miesten Futsal-Liigassa Riemu otti maanantai-iltana kolmannen perättäisen kotivoiton kuuden päivän sisällä. JoSePa kaatui tiukan taistelun jälkeen 3–2 (2–1). Sarja jää puolentoista viikon tauolle maajoukkueleirin johdosta.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

ma 8.11.2021
Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – JoSePa   3–2  (2–1)

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin vilkkaan viikonvaihteen päätteeksi vielä yksi ottelu ennen maajoukkuetaukoa. Vuorossa oli yksi Keski-Suomen ”derbyistä” JoSePan vieraillessa Jyväskylässä Riemun vieraana. Riemu oli päättyneellä viikolla kukistanut kotonaan Monnarilla sekä KaDyn että AU:n, joten heillä oli mahdollisuus napata peräti kolmas kotivoitto kuuden päivän sisällä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista Riemun ollessa hienokseltaan niskan päällä. Kapteeni Olli Pöyliö rankaisi JoSePan harhasyötöstä ja laukoi avausmaalin. JoSePa tasoitti prässinpurkukuviolla, jossa käytettiin maalivahti Niko Rantasta. Janne Kosunen viimeisteli tyylikkäästi Elias Paappasen tarjoilusta. Ennen taukosummeria Riemun Joonas Madetoja pääsi kuitenkin laukomaan johtomaalin 10 metrin täplältä JoSePan riketilin kivuttua punaiselle.

Toisella puoliajalla peli muuttui vähemmän kontrolloiduksi taistelupalloksi ja harhasyöttöjen leimaamaksi. Molemmilla oli paikkansa, mutta JoSePan pohjapelaaja Tarkko Savela onnistui tasoittamaan. Tämäkin JoSePan maali tuli Rantasen aloittaman prässinpurkukuvion päätteeksi.

Seuraavat minuutit mentiin tasatahtia, mutta Riemu kampesi johtoasemaan kolmannen kerran, kun Juuso Eteläpää laukoi kaukaa maskin takaa ohi Rantasen alle kaksi minuuttia ennen päätössummeria. JoSePa ei enää kolmatta kertaa onnistunut tasoittamaan, joten kolme pistettä jäivät Jyväskylään ja mustaturkoosiin leiriin.

Ottelun parhaina palkittin konkaripelaaja Tarkko Savela ja Riemun maalivahti Sauli Kilpeläinen.

Riemu nousi kolmella perättäisellä kotivoitolla jo 12 pisteeseen ja sarjataulukon kuutossijalle kärjen tuntumaan. JoSePan ahdinko jatkuu yhä sarjan toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla.

Sekä kärkipäästä että keskikastista erittäin tasaiseksi muodostunut Miesten Futsal-Liiga jää tauolle Eerikkilässä pidettävän maajoukkueleirin ajaksi. Leirin jälkeen sarja jatkuu lauantaina 20. marraskuuta herkullisella kattauksella.

Arkistokuva viime kaudelta: Joutsan Seudun Pallo