Miesten Futsal-liiga: Riemu, KaDy ja Vieska tehokkaina

Miesten Futsal-Liigassa pelattiin loppiaisena kolme ottelua. Riemu löylytti Jyväskylässä ToPV:ta ja KaDy Somerolla SoVoa. Vieska Futsal piti pintansa isännöidessään JoSePaa. Sarja jatkuu lauantaina.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

Vieska Futsal – JoSePa 6–3 (2–2)

Miesten Futsal-Liiga jatkui joulutauon jälkeen loppiaisena kolmella ottelulla. Jyväskyläläisjoukkueet tulivat uuteen kalenterivuoteen hyvin valmistautuneina ja ottivat murskavoitot vastustajistaan. Vieska Futsal paranteli asemiaan kärkikahinoissa voittamalla kotonaan JoSePan.

Riemulla ja Olli Pöyliöllä kulkee nyt hyvin. (Arkistokuva: Liikunnan Riemu)

Jyväskylässä vierasjoukkue ToPV aloitti vahvasti, kun Rafael Giorgio siirsi vieraat johtoon Zakaria El-Ouazin käynnistämästä vastahyökkäyksestä jo 25 sekunnin jälkeen. Siihen torniolaisten ilonaiheet loppuivatkin, sillä loppupeli oli Riemun yksipuolista näytöstä. Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Riemu rakenteli kaksi maalia 11 sekunnin sisällä Arttu Seikkulan johdolla, tauolle mentiin 4–1-kotijohdossa.

Toisella puoliajalla Riemu takoi vielä neljä lisäosumaa ToPV:n lyödessä päätään seinään. Riemun tehot jakaantuivat tasaisesti; Joonas Madetoja oli ainoa kahden maalin viimeistelijä. Riemun maajoukkuemies Olli Pöyliö palkittiin ennen ottelua marraskuun kuukauden pelaajana. Riemu vankisti asemiaan aivan kärjen takana; ToPV jatkaa taistoa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

KaDylla maalijuhlat Somerolla

Hallitseva mestari KaDy oli ailahdellut ennen joulua, mutta nyt jyväskyläläiset laittoivat näytöksen pystyyn Somerolla. SoVo ja KaDy lähtivät uuteen vuoteen tasapisteistä, mutta torstaina KaDy oli ylivertainen ja matkasi kotiin leveä 2–12-voitto repussaan. Kapteeni Mikko Kytölä laukoi hatullisen maaleja, Lassi Lintula tehoili 2 + 2. Sergei Korsunov ja Tero Intala palasivat sairastuvalta tositoimiin.

SoVon laihoiksi ilonaiheiksi jäävät kaksi kavennusmaalia avauspuoliajalla sekä tukku loistavia torjuntoja kahdelta nuorelta maalivahdilta Niko Rikkilältä ja Joel Saloselta. Ilman Rikkilän ja Salosen venymisiä ja KaDyn tuhlailua taululla olisi voinut olla vielä raisummat lukemat.

KaDya ilahduttivat loppiaisena Tero Intalan (edessä) paluu kokoonpanoon ja Lassi Lintulan (takana) tehoilu Somerolla. (Arkistokuva Akaasta: Tuukka Nyström @Newstream Photography)

Vieska Futsal takaisin voittojen tielle

Illan tasaisin mittelö nähtiin Ylivieskassa, jossa häntäpäähän juuttunut JoSePa piti pitkään kärkipään Vieska Futsalia ahtaalla. Toisella puoliajalla isännät raapivat kokoon tarvittavat maalit ja pitivät täyden pistepotin Pohjois-Pohjanmaalla maalein 6–3. Ylivieskalaisyleisöä etävastaanottimien ääressä ilahdutti erityisesti 58 maaottelun veteraanipelaaja Joni Pakolan paluu kentille yli vuoden tauon jälkeen. 36-vuotias Pakola nakutti ottelun komeimmat tehopisteet 2 + 1; JoSePan Janne Kosunen osui kahdesti.

Sievin Henri Heikkilä, Juho Alasuutari ja Joni Pakola juhlivat maalia.
Joni Pakola (7) palasi Vieska Futsalin kokoonpanoon yli vuoden tauon jälkeen. (Arkistokuva: Iida Lesell)

Uusien koronavirusrajoitusten johdosta otteluita pelataan jonkin aikaa tyhjille katsomoille ympäri Suomea.

Liiga jatkuu lauantaina kolmella ottelulla ja sunnuntaina vielä kolmella. Miesten liigassa on tulossa on pitkä maaottelutauko 19.1.2022 Alankomaissa alkavien EM-kisojen johdosta. Suomen EM-kisajoukkue julkistetaan tiedotustilaisuudessa perjantaina 7.1. klo 13.00.